Dit weekend stond de uitwedstrijd tegen Be Quick ’28 op het programma. Nog redelijk vermoeid stonden de dames om 09:00 al klaar in Groningen voor vertrek. Dit omdat de wedstrijd al om 11:45 gespeeld moest worden.

Eenmaal aangekomen was het tijd voor de bespreking. Met een duidelijk doel stapte Winsum vervolgens het veld op. Iedereen was scherp en er was vertrouwen. Dit resulteerde er dan ook in, dat in de 5e minuut de eerste kans voor Winsum was. Jolien zette druk op het middenveld, waarna een dieptebal volgde op Anouk. Anouk schoot, maar helaas was de keepster van Be Quick ook scherp en zat ze ertussen. In de 16e minuut was het Jasmin die een goede steekpass gaf, Anouk gaf de bal vervolgens op Chantal. Die kwam er net niet langs, maar wist er nog wel een corner uit te halen. Zo volgden er nog een behoorlijk aantal kansen voor Winsum, maar de bal leek er niet in te willen.

Na 30 minuten gespeeld te hebben kwam de eerste echte kans voor Be Quick. Op het middenveld werd te laat druk gezet waardoor Be Quick er doorheen kwam. Echter schoot hun speelster over de bal en was de bal voor Willisa. De rust werd vervolgens ingegaan met een 0-0 tussenstand. Waarbij Winsum niet ontevreden mocht zijn over het spel. Er werd als een team gevoetbald, de linies stonden kort en de kansen bleven komen. Wiebrand besloot daarom ook nog niet te gaan wisselen.

Ook in de tweede helft is de eerste kans voor Winsum, maar helaas zagen we de bal er opnieuw niet ingaan. Na 65 minuten spelen was het Be Quick dat meer kansen kreeg. We vergaten even om te schakelen waardoor Be Quick 1 op 1 kwam met Willisa. Hierop volgden nog een paar kansen. Gelukkig stond Willisa een goede wedstrijd te keepen en redde ze ‘gewoon’!

De vermoeidheid en pijntjes begonnen na 75 minuten toe te slaan bij Winsum. Annie moest geblesseerd het veld verlaten en is daarom in de 82e minuut nog gewisseld voor Iris. De overige dames bleven staan en er werd doorgewerkt als een team. Er gebeurde niet veel meer en met een stand van 0-0 floot de scheidsrechter af. Hoewel het zonde is dat we de kansen niet hebben afgemaakt, mogen we zeker blij zijn met het resultaat en trots zijn hoe we als team stonden te voetballen.

Volgende week spelen wij om 15:00 thuis tegen Oranje Nassau waar wij jullie support zeker kunnen gebruiken.

Speelster van VR 1