Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen Oranje-Nassau gepland. Uit werd er met 5-2 verloren, dus er viel wel wat goed te maken vandaag.

Om 15:00 was het tijd voor de aftrap. Een flinke wind, maar dat was voor de dames van Winsum de gehele wedstrijd geen probleem. Vanaf het begin waren ze scherp. Echter was de eerste grote kans voor Oranje-Nassau. In de 9e minuut zorgde een bal binnendoor ervoor dat ON 1 op 1 kwam met Willisa. Gelukkig stond die weer goed te keepen en redde ze. Geen paniek en gewoon blijven voetballen als een team. Dat resulteerde een paar minuten later in de 1-0 voor Winsum. Een goede kopbal van Jolien ging langs de keeper. Niet veel later is daar de volgende kans voor Winsum. Lychenne schiet, maar mist. Zo waren er nog een paar kansen. Lychenne legt de bal terug op Chantal, Chantal geeft de bal diep op Anouk, maar Anouk krijgt de bal net niet langs de keepster van Oranje-Nassau. In de 20e minuut is die wel raak! Chantal geeft een goede bal op Jasmin, Jasmin geeft voor en Anouk schiet de bal er prima in! 2-0. Tot de 40e minuut gebeurde er, op een enkele kans voor Winsum na, niet veel meer. Totdat Chantal opnieuw een goede bal geeft. Dit keer op Lychenne en ook die schiet hem erin. 3-0!

Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor rust. Winsum heeft de eerste helft de overhand en geeft behalve de kans in de 9e minuut, niks weg. Ook de verdediging mag genoemd worden, want ging er een keer een aanval van Oranje-Nassau richting de verdediging, dan was dat geen probleem voor Yvonne, Sabine en Indy. Overal zaten ze er goed tussen. Waar we rekening mee moesten houden voor de tweede helft was de tegenwind. Vol vertrouwen en na een goede bespreking gaan de dames weer het veld op. De wind leek geen probleem, want Winsum bleef voetballen en bij balverlies werd er gelijk druk gezet op Oranje-Nassau. Dit zorgde ervoor dat er voor Oranje-Nassau eigenlijk geen kansen meer kwamen. In de 72e minuut was het Winsum dat er opnieuw doorheen kwam. Jolien gaf de bal op Anouk en die scoorde weer. 4-0! Niet veel later kreeg Winsum nog een kans. Anouk werd diep gestuurd, die gaf hem voor en Chantal werkte de bal binnen! 5-0.

In de 81e minuut besloot Wiebrand te wisselen. Lychenne gaat eraf en Lucy komt erin. Voor Lucy was dit haar debuut. Alles wat ze moest doen, deed ze goed! Een keurige invalbeurt/debuut dus!

Na nog 10 minuten spelen fluit de scheidsrechter af. Een 5-0 overwinning waar de dames trots op mogen zijn. Er werd goed gevoetbald als een team. Oranje-Nassau werd vastgezet en Winsum was bij balbezit ook prima aan het voetballen. Iedereen heeft 90 minuten lang alles gegeven en dat is ook wel te zien in de uitslag!

Aankomende zaterdag staat er om 15:00 een uitwedstrijd gepland tegen AZSV VR1. Nemen we de punten weer mee naar Winsum?

Speelster van VR 1