Dit weekend stond de uitwedstrijd tegen AZSV uit Aalten op het programma. De wedstrijd stond om 15:00 gepland en met een rit van dik 2 uur werd er om 11.00 uur vertrokken vanaf Pouw autoverhuur, die ook dit jaar de busjes regelt voor de vereniging.

Eenmaal aangekomen was het tijd voor de bespreking. Met een duidelijk doel stapte Winsum vervolgens het veld op. Helaas konden de dames niet beschikken over sluitpost Willisa. Zij had afgelopen training een blessure opgelopen en kon zodoende niet meedoen. Gelukkig konden we beschikken over een goede vervanger die vandaag een paar goede reddingen verrichte namelijk Veselina. Helaas begonnen de dames wat zwak aan de wedstrijd en was de lange rit toch even een reden dat we zo begonnen. Dit resulteerde in de 1e minuut al in een doelpunt voor AZSV. Vanuit een hoekschop kon de bal makkelijk in het doel worden geschoten. 3 minuten later was het weer AZSV dat gevaarlijk werd maar gelukkig stond daar Veselina die de bal goed weerde. Toch kroop Winsum langzamerhand uit haar schulp en begon weer te voetballen. We moesten echter wachten tot de 25e minuut voor de eerste grote kans. Na een prachtige combinatie, (die er deze middag veel vaker was), tussen Lychenne en Anouk, kwam Anouk alleen voor de keeper van AZSV. Ook de tegenstander beschikte over een goede sluitpost en zij kon de bal dan ook pareren. Zo volgden er nog een behoorlijk aantal kansen voor Winsum, maar de bal leek er niet in te willen. Na 48 minuten vond de scheidsrechter het tijd om te gaan pauzeren en werd er koers gezet richting de kleedkamer.

Ook de tweede helft stond voornamelijk in het teken van Winsum. Echter beloonden we ons deze keer weer niet. Er werd goed gevoetbald; prachtige combinaties werden er gespeeld en zo stond de tegenstander vaak op het verkeerde been. In de 57e minuut moest Wiebrand noodgedwongen zijn eerste wissel toepassen. Berber moest geblesseerd het veld verlaten en zo nam Annie haar positie over. 5 minuten later besloot Wiebrand ook om zijn tweede en tevens laatste wissel in te zetten. Jolien verliet het veld en Kim kwam voor haar in de plaats. Winsum nam steeds meer het initiatief maar de prachtige acties werden niet beloond vandaag. En dan heb je zo’n voetbal uitspraak, als je zelf kansen creëert en ze niet verzilverd dan doet de tegenstander dat wel. In de 6e minuut van de blessuretijd was het AZSV dat de 2-0 binnenschoot. Dit was dan ook de einduitslag. Verdiend? Nee, een gelijkspel was dan meer verdiend geweest. Winsum met 8 opgelegde kansen die er niet in wilden en AZSV met 5 opgelegde kansen en zij maken er 2. Het is zonde dat we de kansen niet hebben afgemaakt, toch mogen we zeker weer trots zijn hoe we als team stonden te voetballen.

Aanstaande maandag (paasmaandag) spelen wij om 15:00 thuis tegen DZC ‘68 waar wij jullie support zeker kunnen gebruiken. Dus bij deze komt allen en moedig de dames van Winsum aan.

Jopie