Dit paasweekend stonden er 2 wedstrijden op het programma die ingehaald moesten worden vanwege Corona. Afgelopen zaterdag uit tegen AZSV en vandaag (2e paasdag) thuis tegen DZC uit Doetinchem.

Op het zon overgoten sportpark van Winsum was er ongeveer 82 man publiek dat de wedstrijd van de dames wilde gadeslaan. Een heerlijke dag hiervoor en hopelijk ging dat ook zo in het spel van de dames. Wiebrand kon echter niet beschikken over een aantal spelers; Nina, Berber (beide knieblessure), Willisa (enkel) en Dena (buik). Toch was het hem gelukt om met 14 speelsters op papier op het veld te staan. We wisten echter niet wat ons stond te wachten deze middag omdat we dit seizoen nog niet hadden gespeeld tegen DZC dat 3e staat in de competitie. Na de wedstrijd was wel duidelijk dat DZC wel in de top hoort. Een goed voetballende ploeg die fysiek goed staat.

Om 15:00 uur werd er afgetrapt en was het Winsum dat in de 4e minuut de eerste kans kreeg. Een hoekschop werd net naast gekopt door Annie. Toch was het DZC dat in de 13e minuut de 0-1 noteerde. Een voorzet wordt goed ingekopt en was onhoudbaar voor Veselina. Ondanks dit doelpunt was het ook af en toe gevaarlijk voor het doel van DZC maar toch werd er niet gescoord. In de 34e minuut was het echter DZC dat de 0-2 op het scorebord liet zetten door onze Leendert. Hoewel Jasmin de bal eerst nog van de lijn haalde werd de bal toch in de kluts het doel ingewerkt. In de laatste minuten van de eerste helft waren er nog 2 kansen voor Winsum maar deze werden niet verzilverd.

In de rust wisselde Wiebrand Annie voor Kim en schoof Indy door naar het middenveld. In de 47e minuut was daar dan de aansluitingstreffer van Winsum. Lychenne wordt aangespeeld, ze neemt de bal goed aan, draait zich om en schiet de bal zo de kruising in. Was dit het begin van de ommekeer van Winsum? Helaas niet. In de 56e minuut was het toch weer DZC dat gemakkelijk door de verdediging heen tikt en de 1-3 noteert. In de 69e minuut wordt er een lange bal gegeven naar voren bij DZC onze grens vlagt voor buitenspel maar de scheids neemt dit niet over en DZC kan de 1-4 scoren. Twee wedstrijden in één weekend beginnen hun tol te eisen. Sommige speelsters raken vermoeid en moeten op hun tandvlees bijten om de wedstrijd uit te spelen. In de 72e minuut wordt Chantal gewisseld voor Iris. In de 85e minuut wordt ook de leeg gespeelde Yvonne gewisseld en mag Esmee Mulder haar debuut maken bij VR1. Aan de stand veranderde niks meer, maar toch moest Veselina nog een keer een 1-op-1 situatie redden wat ze voortreffelijk deed. Na 92 minuten vond de scheidsrechter het wel genoeg en kon DZC met een 1-4 overwinning de lange terugreis weer ondernemen. Aankomende zaterdag zien wij elkaar weer want dan moeten wij de lange reis maken richting Doetinchem. Aftrap is dan ook weer om 15:00 uur. Hopelijk nemen wij dan de drie punten mee naar het noorden.

Jopie