Na afgelopen maandag een thuiswedstrijd te hebben gespeeld tegen DZC, speelden wij gisteren opnieuw tegen DZC. Er werd om 10:45 vertrokken vanaf Pouw autoverhuur. De rit verliep prima, met tussendoor nog even een moment om de benen te strekken.

Helaas zijn er nog steeds veel blessures bij de dames, maar gelukkig was het Lucy die ons opnieuw uit de brand kon helpen en meeging richting Doetinchem! Om 15:00 was het tijd voor de aftrap. Het was gelijk te zien dat de dames scherper begonnen dan afgelopen maandag. Zo viel er al een hele grote kans voor Winsum in de 3e minuut. Anouk geeft de bal goed voor op Lychenne, die hem erin kan schieten, maar helaas ging de bal over. Na 11 minuten is het toch DZC dat op voorsprong komt. DZC speelt een bal tussen de verdediging door en hun aanval komt er daardoor langs. De bal werd voorgegeven en toen was het of DZC die de bal erin zou schieten, of Yvonne. Ze probeerde hem nog weg te krijgen, maar het werd toch een eigen doelpunt, waar ze verder niks aan kon doen. Misschien dat het nog wat geld in de sponsorpot oplevert ;)

Het leek erop dat Winsum nog wat teveel met het tegendoelpunt bezig was, waardoor er 3 minuten later later nog een kans kwam voor DZC. Gelukkig zat Veselina hier goed bij. Niet veel later viel dan toch de 2-0. Tijdens de drinkpauze werden de koppies weer dezelfde kant op gezet en Winsum begon weer te voetballen. In de 32e minuut werd het dan ook 2-1 uit een vrije trap. De bal werd voorgegeven, in eerste instantie werd de bal gered, maar de rebound was voor Thirza! Vlak voor rust is het Ida Balk die met een mooi afstandsschot de 2-2 nog probeert te maken, maar helaas wordt de lat geraakt en is er niemand die doorloopt op de keeper.

Na 45 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en floot ze voor de rust. Als team wordt er goed gevoetbald en het is dan ook wel duidelijk dat de wedstrijd echt nog niet gespeeld is. Met vertrouwen gingen de dames het veld werd op. Dat was ook wel te zien in het spel. Er werd mooi voetbal gespeeld en er zijn mooie combinaties. Ook de verdediging staat deze wedstrijd weer goed te voetballen en doet wat het moet doen. In de 60e minuut moest er gewisseld worden. Chantal en Sabine hadden beide teveel last en moesten het veld verlaten. Lucy en Iris kwamen hiervoor het veld in. Er vallen nog een paar kansen. Zo zette Indy/Ida het in de 69e minuut goed vast, geeft ze een goede bal op Anouk en die probeert het ook nog met een afstandsschot. Helaas zit de keepster erbij. In de 77e minuut probeert Thirza het nog een keer, maar ook hier zit de keepster bij. In de spannende laatste 10 minuten besloot er ook nog een vogel langs te komen om te genieten van de wedstrijd. Behalve genieten, wilde hij ook graag nog even wat achter laten bij één van de geblesseerde speelsters, die hier duidelijk minder blij mee was. Volgens verhalen zou dit geluk moeten brengen, zou de bal er dan toch nog in gaan? Na nog een behoorlijk aantal corners waar de bal er meerdere momenten bijna in ging was dit helaas niet het geval. De 3 punten bleven in Doetinchem. Toch mogen we wel blij zijn hoe we hebben staan voetballen, want dat zat zeker wel goed dit weekend.

Komende zaterdag spelen wij om 15:00 thuis tegen Epe VR1. Waar we er alles voor gaan doen om de 3 punten in Winsum te houden. We kunnen jullie support hier zeker bij gebruiken!