Nadat vorige week de thuiswedstrijd tegen Epe niet doorging omdat Epe op het laatst de wedstrijd afbelde vanwege te weinig spelers was het vandaag tijd om naar Hoogeveen te gaan. Om 12:00 uur was de aftrap. Met 13 spelers op papier werd geprobeerd om de 3 punten mee te nemen naar Winsum en ervoor te zorgen dat we de weg naar boven kunnen in zetten. Winsum begon direct sterk aan de wedstrijd en in de 9e minuut was het Thirza die 0-1 scoorde na een corner van Jolien.

6 minuten later was het Lychenne die de 0-2 noteerde. Een dieptepass van Chantal zette haar alleen voor de keeper, deze redt in eerste instantie maar Lychenne krijgt de bal weer terug en weet de bal alsnog tegen het net te plaatsen. De Weide komt er het eerste half uur een paar keer uit maar de verdediging kan nog steeds de bal makkelijk verwerken. In de 19e minuut is het Jolien die de bal verovert op het middenveld, ze geeft de bal op Chantal, die de bal gelijk doorgeeft op Lychenne. Deze komt wederom 1-op-1 met de keeper en nu schiet ze de bal beheerst in het doel 0-3. In de 39e minuut was het nog Jasmin die haar schot net over zag gaan. Er was voor Winsum nu ook een kans om het doelsaldo wat te gaan opkrikken want dat zat er vandaag wel in. Wat er precies gebeurde bij Winsum is niet bekend maar het voetballen werd niet beter. Er waren speelsters die niet goed werden aangespeeld, er werd soms te gehaast gevoetbald en er kwamen veel ruimtes vrij op het veld. Toch konden de dames standhouden tot de rust met een 0-3 voorsprong. 4 minuten na rust was het toch De Weide dat de stand terugbracht naar 1-3. Een afstandsschot kwam buiten het bereik van Veselina en verdween in de verre hoek. De druk nam wat toe op het doel van Winsum maar toch hielden de dames het redelijk dicht achterin. Het voetballen was echter beneden maats bij Winsum. Er kwamen nog wel een paar kansen voor Anouk en Chantal maar die hadden de kracht niet meer om de bal voldoende power mee te geven. In de 65e minuut werd Lychenne gewisseld voor Iris. Veselina moest in de 73e minuut nog even laten zien dat ze op dit moment, de geblesseerde Willie, goed kan vervangen. De weide komt 1-op-1 te staan met Veselina maar ze pareert de bal prima en even later plukte ze ook nog een bal uit de bovenhoek waardoor er niks veranderde in de score van 1-3. In de 75e minuut wordt de leeg gespeelde Anouk gewisseld voor Dena. Winsum komt even later nog goed weg, een kopbal van De Weide belandt via de lat voor de lijn weer het veld in en daarmee blijft het nog steeds 1-3. In de blessuretijd kwam er nog een dot van een kans voor Winsum. Dena loopt door de verdediging heen en geeft de bal aan Indy. Deze schiet de bal op het doel maar de keeper redt en plaatst de bal voor de voeten van de door gelopen Dena die de bal niet in het open doel kan plaatsen maar de bal in het zijnet schiet. Toch is het de Weide dat het slotakkoord noteert met een beetje hulp van Winsum. De bal komt in de 16 meter van Winsum tegen de hand aan van een verdedigster en de scheidsrechter wijst naar de stip, dit alles gebeurt in de 93e minuut. Ondanks dat Veselina nog wel in de goede hoek zat kon ze de bal net niet tegenhouden en daarmee komt De Weide terug tot 2-3. Dit is dan voor Winsum gelukkig ook de eindstand en zo worden de 3 punten meegenomen naar Winsum. We klimmen weer wat omhoog.

Komende zaterdag spelen wij om 15:00 thuis tegen HZVV VR1. Waar we er alles aan gaan doen om de 3 punten in Winsum te houden. We kunnen jullie support hier zeker bij gebruiken!