Vanmiddag stond de thuiswedstrijd tegen HZVV, uit Hoogeveen, op het programma. De uitwedstrijd werd 1-4 voor Winsum dus vandaag de taak om te laten zien dat we het thuis ook konden doen. Op een druk Geert Reinders park werd er net even na 15:00 uur afgetrapt. Voorafgaande aan alle wedstrijden die om 15:00 uur begonnen werd er één minuut stilte gehouden voor de overleden Jan Venema.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Winsum, een schot van Anouk ging net naast het doel van HZVV. Toch was het de ploeg uit Hoogeveen die in de 15e minuut de score opende. Winsum was even de weg kwijt na dit doelpunt want de druk nam steeds meer toe op het doel van de goed keepende Veselina. Na 20 minuten voetbal was het Anouk die de bal niet in het doel kon krijgen. De bal belandde op de paal en het geluk was net even niet aan onze zijde, waardoor de bal het doel in rolde. Toch begonnen de dames vanaf dat moment weer wat meer te voetballen en kwam er wat meer rust in het spel. Zo bleef tot aan de rust de voorsprong staan voor HZVV en was het de taak van Wiebrand om de dames weer op scherp te zetten en een andere speelwijze in te zetten. De kansen kwamen in de 2e helft steeds meer voor Winsum maar helaas konden de dames ze niet eerder verzilveren dan in de 13e minuut. Een dieptebal van Indy op Lychenne werd door haar voor gegeven op Chantal die het leer tegen het net aan kon schieten 1-1. Winsum begon weer op te leven en dat resulteerde in diverse kansen voor de 2-1. Maar helaas verdween de bal net over of in het zijnet. Halverwege de 2e helft wordt Jolien gewisseld voor Lucy en 10 minuten later wordt ook Chantal gewisseld voor Danielle.

Toch was het HZVV dat in de 86e minuut met een afstandsschot de 1-2 noteerde. De speelster van HZVV had vrije doorgang en kon de bal vanaf de 16, onhoudbaar voor Veselina, inschieten. 6 minuten later werd het ook nog 1-3 voor HZVV. Wederom een schot op doel die via de lat omhoog schoot en weer terugkwam in het spel en zo het doel in kon gaan. Zo’n doelpunt gebeurt 1 keer per 10 jaar misschien en vandaag overkwam het Winsum. Dit was dan ook de eindstand.

We hebben weer een week om op te laden en ontmoeten volgende week Klarenbeek uit om 14:00 uur. Deze ploeg staat stijf bovenaan in de 1e klas en het zal voor de dames niet makkelijk worden. Toch willen we zorgen dat het nog even duurt voordat Klarenbeek kampioen gaat worden. Ook volgende week zal de wedstrijd te volgen zijn via het bekende twitter kanaal.

Jopie