Vanmiddag stond de uitwedstrijd tegen Klarenbeek op het programma. Klarenbeek staat bovenaan met 5 punten voorsprong op de nr. 2 en is zeker kampioenskandidaat 1. Misschien kon Winsum nog zorgen voor wat spanning in de 1e klasse want bij goed teamspel kunnen de dames het de tegenstander aardig moeilijk maken. Om 14:00 was de aftrap in Klarenbeek en Winsum begon gelijk compact te voetballen en zo werd de bal goed rondgespeeld. Eerste kans was echter voor Klarenbeek. In de 2e minuut belandde een schot op de paal bij Winsum. Toch was het Winsum dat deze middag de score opende. In de 3e minuut was het Anouk die na een steekpass van Thirza de bal langs de keeper schiet. Klarenbeek bleef echter ook kansen ontwikkelen maar, van een blessure teruggekeerde, Willisa stond weer ouderwets te keepen. In de 9e minuut kreeg Klarenbeek een penalty toegekend door de scheidsrechter. Deze werd gestopt door onze penalty killer Willisa. Winsum bleef als team voetballen en er werd voor elkaar gevochten en er waren mooie combinaties te zien. In de 17e minuut was het Thirza die na zo’n combinatie een schot op doel kon plaatsen maar helaas de bal net naast zag gaan. Ook Klarenbeek liet zien waarom ze op de eerste plaats staan en werden af en toe gevaarlijk voor het doel van Winsum. Toch was het pas in de 28e minuut dat ze de stand gelijk konden trekken. In een moment dat ze wel de ruimte kregen werd de bal hoog in het doel geschoten 1-1. In de 41e minuut was er weer een prachtige aanval van Winsum. Chantal maakt een actie op het middenveld en brengt de bal bij Lychenne, die legt de bal breed op Thirza maar voordat ze kan schieten werd ze van achteren neergelegd. Ondanks dat de beide coaches vinden dat het ook een 11 meter is, vindt de scheidsrechter van niet en laat doorgaan. Zo blijft het 1-1 tot aan de rust.

De 2e helft begon voor Winsum ongewijzigd en zo bleven de verse wissels nog even op de bank. Winsum begon sterk aan de 2e helft, in de 46e minuut kreeg Winsum een vrije bal die door Jolien werd ingebracht maar deze bereikt net Anouk niet. In de 51e minuut werd het dan wel 2-1 voor Klarenbeek, vanuit een hoekschop staat er een speelster vrij die de bal zo kan binnen werken. De druk neem iets toe op het doel van Winsum maar 1-op-1 staat er altijd Willie nog. In de 61e minuut is het Thirza die de bal op Lychenne geeft en alleen op de keeper kan afgaan. Echter vond de grens het nodig om te vlaggen voor buitenspel (wat het absoluut niet was) en dit werd dan ook overgenomen door de man in het geel. Na 69 minuten wordt de leeg gespeelde Indy vervangen voor Iris. In de 73e minuut kan, uit een vrije trap van Jolien, Anouk net niet genoeg kracht achter de bal zetten met haar hoofd en kan de keeper de bal makkelijk vangen. Chantal wordt nog vervangen voor Dena in de 76e minuut maar de vermoeidheid van het harde werken eiste toch zijn tol. In de 77e minuut wordt het dan ook 3-1 door een eigen goal en in de 79e minuut maakt Klarenbeek het af en scoren de 4-1. Ondanks de nederlaag werd er als een team gestreden, gevoetbald en gecoacht. De dames hebben laten zien dat ze 1e klasse waardig zijn en met nog 3 wedstrijden te gaan zich kunnen handhaven in deze klasse. A.s. woensdag spelen ze thuis de inhaalwedstrijd tegen Epe en zaterdag wordt er ook weer thuis gespeeld, dan tegen Vitesse uit Koekange.

Jopie met dank aan de performancoach (Berber)