Woensdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen Epe op het programma. Een eind rijden doordeweeks voor Epe maar ze waren gelukkig op tijd. Toch werd er 5 minuten later afgetrapt in Winsum. Wiebrand had beschikking over een brede bank met maar liefst 6 wissels. Anouk was door andere verplichtingen niet aanwezig en voor haar speelde Ciska de Vries mee in de basis. De uitwedstrijd werd een 3-3 en dus moest er vandaag revanche gehaald worden. De 3 punten zijn voor Winsum nog zeker van belang de komende weken. Met nog 3 (incl. deze) wedstrijden zijn er nog 6 punten nodig voor lijfbehoud. Dus er moest orde op zaken gesteld worden. De eerste kans voor Winsum was al in de 6e minuut voor Jasmin die vanuit een corner de bal net overschiet. Een minuut later was Thirza net niet trefzeker, haar bal belandde op de paal na goed druk te hebben gezet door Winsum. De druk van Winsum nam steeds meer toe op het doel van Epe en de wedstrijd werd ook het meest op de helft van Epe gespeeld. Toch was het pas in de 19e minuut dat de 1-0 op het scorebord stond. Na een ingooi van Kim op Chantal wist deze 2 man te omspelen en de bal langs de keeper te schieten. De ban was gebroken want 3 minuten later was het Lychenne die de 2-0 noteerde. Een breedte bal van Jolien werd beheerst afgemaakt door Lychenne. 3 minuten laten was het Jasmin die een schot loste op het doel, de keeper laat los maar Ciska kan er niet bij komen op tijd. In de 28e minuut was het onze lange Yvonne die, vanuit een corner van Jolien, de bal tegen het net kopte. 3 minuten later was ook de 4-0 een feit. Lychenne maakt een actie langs de achterlijn en legt de bal terug op Ciska die beheerst de bal inschiet. In de 43e minuut valt een speelster van Epe uit met een knieblessure en de scheidsrechter vindt het dan tijd om ook gelijk te fluiten voor de rust.

In de rust wisselt Wiebrand Jasmin voor Danielle en wordt de wedstrijd om 20.44 hervat. In de 51e minuut was Chantal dicht bij de 5-0 maar ze kan net niet bij de bal komen om in te koppen. In de 56e minuut staat dan wel de 5-0 op het scorebord. Een afstandsschot van de ingevallen Danielle belandt achter de keeper van Epe. Ook Dena wordt ingebracht door Wiebrand en deze krijgt in de 60e minuut de bal aangespeeld van Danielle maar schiet de bal over het doel. In de 74e minuut krijgt ze weer een kans maar Lychenne verhindert dit om voor de bal te lopen waardoor deze kans voorbijgaat. Ook Lucy kom er nog in voor Kim in de 77e minuut. In de 80e minuut is het Willisa die haar 1e redding van de wedstrijd moet doen en daar bleef het ook wel bij. 2 minuten was daar dan toch de 6-0. Vanuit een combinatie tussen Lucy en Thirza komt de bal bij Lychenne die met haar, (geschreven door de notulist), individuele klasse erlangs komt en scoort. Nog geen minuut later is Ciska die met een hoge bal over de keeper de 7-0 noteert.

Ook Sabine ziet nog een kans om te schieten op het doel, in de 86e minuut ziet ze echter haar bal hoog over gaan. In de 89e minuut is daar de eindscore op het scorebord. Een steekbal van Danielle op Lychenne wordt vanaf de achterlijn in de verre hoek hoog in geschoten: 8-0. Nog geen 2 minuten later vindt de scheidsrechter het dan ook wel goed en fluit voor het einde. Een prachtig resultaat en zo kunnen we met opgeheven hoofd richting zaterdag. Waar we thuis spelen om 15:00 uur tegen Vitesse uit Koekange. Dus heb je niks te doen, geen spannende plannen, kom gerust langs en aanschouw het voetbal van VR1 van vv Winsum.

Jopie (uitgewerkt)

Berber (notulist)