Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd op het programma voor de vrouwen van Winsum tegen Vitesse. Voor deze wedstrijd was er na een lange tijd ook weer een pupil van de week, namelijk Emma Noorman. De wedstrijdbal van deze middag werd aangeboden door Wellness pet company waarvoor onze hartelijke dank.

Even na 15:00 uur werd er afgetrapt op veld 2. Yvonne was er niet bij want die was bezig om een andere zware strijd te leveren, namelijk het beklimmen (lopend) van de Alpe d’huzes. Vitesse die maar 1 punt boven Winsum stond begon gelijk sterk aan de wedstrijd en waren de eerste 20 minuten het meest gevaarlijke team op het veld. Winsum leek niet heel scherp aan de wedstrijd te zijn begonnen en misten op een aantal vlakken scherpte en strijdkracht. Pas in de 22e minuut was het Chantal die de eerste kans kreeg maar de bal net niet kon controleren. 3 minuten later was het Lychenne die een kans kreeg maar helaas de bal net verkeerd raakte waardoor de bal naast het doel belande. Na een half uur spelen kwam Winsum iets beter in het spel maar was het nog niet het niveau van wat ze kunnen. Lychenne en Chantal kregen nog een paar kansen maar leveren geen gevaar op voor Vitesse die heel degelijk speelde vooral de verdediging. Daarom was de ruststand 0-0 en moest er voor de 2e helft wat orde op zaken gesteld worden. Want bij winst handhaafde Winsum zich in de 1e klas en waren ze zeker voor het nieuw seizoen. De 2e helft begon ongewijzigd voor beide teams. De 1e kans was voor Winsum. In de 51e minuut was het Chantal die na een solo tussen 3 verdedigers door de bal op het doel kon schieten maar helaas verdween de bal net naast het doel. In de 58e minuut is het dan toch Vitesse die, na wat rommeligheid in de verdediging, de 0-1 kan scoren. Vanaf dat moment gaf Winsum meer ruimte weg en kon Vitesse er steeds vaker gevaarlijk uitkomen. Maar gelukkig werd er goed verdedigd door Indy, Kim, Danielle en Sabine en werd er door Vitesse verzuimd om de score uit te breiden. Winsum kreeg niet veel kansen meer om de stand nog minimaal gelijk te trekken. En dus was er na 93 minuten voetbal niks anders te concluderen dat Vitesse de 3 punten mee nam naar Koekange en zij met 4 punten meer dan wij zeker zijn van lijfbehoud. Volgende week spelen we uit tegen Helpman en moeten er punten gepakt worden. Ik hoop dat er dan weer een team staat die voor mekaar wil vechten en met z’n allen zorg willen gaan dragen voor een waardig afsluiting van het seizoen.

Willisa, Indy, Sabine, Kim, Jolien (Iris), Thirza, Jasmin, Lucy (Danielle), Chantal, Lychenne, Anouk (Dena)

Jopie (uitgewerkt)

Berber (notulist)