Voor Winsum was de laatste wedstrijd een hele belangrijke. De dames moesten minimaal één punt halen om zich te handhaven in de 1e klasse. Omdat Sint Anna maar op 2 punten achter Winsum stond moest er minimaal gelijk worden gespeeld, dan had Winsum een beter doelsaldo dan Sint Anna. Bij verlies van Sint Anna was Winsum ook door maar het interim-duo Neil Judkins en Johnny de Boer was gebrand en wilde de eer aan zichzelf houden. Zorgen voor minimaal één punt, zodat we niet afhankelijk waren van wat HZVV zou doen tegen Sint Anna.

Om 14:30 werd er op alle sportcomplexen van de 1e klasse afgetrapt zodat er geen competitievervalsing zou kunnen plaats vinden. Met maar liefst 17 speelsters was Winsum afgereisd naar Haren. En niet alleen een brede selectie was er, maar ook een groot publiek van Winsum was aanwezig waaronder de voorzitter en meerder bestuursleden. Ook waren de oud speelsters Alieke Tuin (Fortuna Sittard) en Minke Lalkens (Heerenveen) aanwezig samen met een delegatie van vrouwen 2 en vele ouders, vrienden en bekenden van de dames.

Om 14:30 werd er dus afgetrapt in Haren en vanaf het begin was het Winsum dat sterk aan de wedstrijd begon. In de eerste 10 minuten was Winsum 2 keer dicht bij een doelpunt maar Helpman kon beide keren de bal van de doellijn halen. Na 30 minuten was daar dan de beloning van het harde werken, Lychenne krijgt de bal aangespeeld en schiet de bal voor op Chantal die bij de eerste paal de bal kan binnen schieten. Helpman kwam de eerste helft een paar keer in de buurt van het doel van Winsum maar werd niet gevaarlijk. Met een 0-1 voorsprong gingen de dames de rust in. Ondanks de brede wisselbank werd er in de rust nog niet gewisseld door Neil. Na de rust waren het de dames van Helpman die sterker uit de kleedkamer kwamen dan Winsum. De eerste kansen waren dan ook voor hen maar gelukkig kon Willie steeds redding brengen. Na 60 minuten werd Indy gewisseld voor Lucy, die dit jaar al een paar keer is ingevallen en een sterke indruk achterlaat bij VR1. In de 65e minuut is daar dan eindelijk de 0-2.  Onze speedy Anouk wordt aangespeeld en met een ouderwets puntertje schiet zij de bal langs de keeper van Helpman. Toch ging Helpman niet bij de pakken neerzitten en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Maar bij beide teams stonden er goeie doelverdedigers in het doel die ervoor zorgden dat de bal niet in het doel verdween. Helaas raakte Lucy geblesseerd en moest gewisseld worden voor Iris. Ook Anouk werd gewisseld en voor haar kwam Danielle erin. Het laatste kwartier mochten ook Dena en Annie nog invallen voor Chantal en Jolien. Toch kwam Helpman in de 80e minuut terug. De spits komt 1-op-1 met Willie en weet beheerst de bal langs haar te schieten. Helpman kreeg hierdoor weer wat geloof terug maar Winsum hield stand. In blessuretijd waren er nog 2 kansen voor Winsum uit een vrije bal. Iris met een fantastische trap bracht de bal tot 2 maal toe in het 16 meter gebied maar helaas konden de spitsen net niet bij de bal. Na ruim 95 minuten voetbal vond de scheids het genoeg en hadden de dames zichzelf veiliggesteld met een 1-2 overwinning. HZVV had hun plicht ook gedaan en had met 5-0 gewonnen van Sint-Anna. Nog een paar weken trainen en dan eerst vakantie. Daarna met de nieuwe trainer Roberto starten aan het nieuwe seizoen. Via deze weg willen wij, VR 1, alle sponsoren bedanken voor dit seizoen. Ook het bestuur willen wij via deze weg bedanken en alle mensen, supporters en iedereen die VR1 een warm hart toedraagt BEDANKT.

Willisa, Indy (Lucy, (Iris), Sabine, Yvonne, Kim, Jolien (Annie), Thirza, Jasmin, Chantal (Dena), Lychenne, Anouk (Danielle)

Jopie (uitgewerkt)

Berber (notulist)