Zaterdag 03-september, na een aantal oefenwedstrijden te hebben gespeeld was het vandaag de eerste echte officiële krachtmeting. SC Stiens VR1, hoofdklasser, stond op het programma. De wedstrijd die eerst om 15:00 stond gepland was verplaats naar 17:00 uur omdat sommige velden niet bespeeld konden worden i.v.m. de droogte van de zomer en daardoor er maar een paar velden beschikbaar waren.

De oefenwedstrijden van de VR1 waren tot dusver nog niet zo goed verlopen, dit had diverse redenen. Een aantal dames genoten nog van een uitgebreide vakantie zodat de nieuwe trainer, Roberto Geerlings, nog niet echt een goed beeld kon maken van het team. Maar gelukkig is iedereen er weer en heeft hij nog een aantal weken voor de start van de competitie om de selectie te bepalen. Na de transfermarkt van deze zomer kon Winsum echter wel 4 nieuwe speelsters toevoegen aan de selectie. Rojin, Kelly Trisha waren overgekomen van andere clubs en een bekende bij Winsum, Melinda, was na 3 jaar weer terug in Winsum.

Dan de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Roberto kon niet beschikken over Sabine, Berber en Nina vanwege blessures. Onze routinier Yvonne had een vrouwen weekend en was ook afwezig. Toch werd er met 15 speelsters afgereisd naar Stiens. Om 17:15 werd er afgetrapt in Stiens onder fantastische nazomer weer. Ondanks het klasse verschil tussen beide teams, voetbalde de dames van Winsum een prima spel. De doelpunten van Stiens kwamen dan ook uit persoonlijke foutjes waar de komende tijd aan gewerkt kan gaan worden. In de 1e helft vielen er 3 van de vier doelpunten waar Winsum af en toe nog wat zoekend was qua spel positie maar waren er zeker ook goeie momenten. Stiens heeft in de 1e helft 7 à 8 kansen gehad waar ze 3 maal uit scoorden. De andere kansen werden goed verdedigd of goed gepareerd door onze sluitpost Willisa. Winsum kwam af en toe in de 16 meter van Stiens maar konden helaas het net niet vinden. In de rust werd er gewisseld door Roberto, Jolien ging eruit en Jasmin kwam erin voor haar. De 2e helft werd er beter gevoetbald door Winsum en kwamen er meer doelgerichte kansen ook voor Winsum. Toch was het Stiens die na een uitgespeelde kans nog 1 keer scoorde. Vervolgens werd in de 2e helft nog 3 keer gewisseld bij Winsum, Kelly kwam erin voor Melinda, Kim voor Anouk en Rojin voor Trisha. Toch bleef het bij de 4-0 en kunnen we terugkijken op een redelijke wedstrijd en kunnen we verder bouwen voor de komende wedstrijden. As zaterdag spelen de Dames de 2e bekerwedstrijd thuis om 15:00 uur tegen Be Quick Dokkum die ook in de reguliere competitie bij Winsum is ingedeeld. Dus jullie zijn van harte welkom om de Dames as zaterdag aan te moedigen.

Willisa, Iris, Lucy, Indy, Melinda (Kelly), Thirza, Jolien (Jasmin), Trisha (Rojin), Anouk (Kim), Chantal en Lychenne.