Vandaag stond voor de vrouwen van Winsum de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen 1e klasse Be Quick Dokkum. Deze ploeg speelt dus ook in de reguliere competitie tegen Winsum.  Roberto begon aan de wedstrijd met een aantal dames die nog niet in actie waren gekomen in de eerdere bekerwedstrijd zoals, Danielle, Esmee en Femke. Melinda en Kim schoven wat later aan omdat deze eerst met het 2e mee moesten doen, net als Sabine, Jolien en Indy. Roberto is nog druk bezig om zijn selectie vorm te geven en uiteindelijk met 18 speelsters de competitie in te gaan. Deze week zal waarschijnlijk bekend worden wie de 18 zullen zijn en wie voor het 2e gaan voetballen. Een moeilijke keuze die ik gelukkig niet hoef te maken. Goed de wedstrijd van vandaag. Vorige week verloren we van Stiens met 4-0 dus moest het vandaag het roer om en zorgen dat de 3 punten in Winsum bleven. Winsum begon sterk aan de wedstrijd en hadden direct al een aantal kansen via Chantal Lychenne en Anouk. In de 26e minuut was het Chantal die de grootse kans kreeg in de eerste helft. Een afstandsschot van Chantal belande op de paal en in de rebound was het Jasmin die bal net over schoot. Even later was het Be Quick die gevaarlijk werd. De spits liep door op Willisa maar deze kon de bal goed pareren. In de 32e minuut moest Roberto voor het eerst wisselen Rojin was geblesseerd geraakt en moest worden vervangen voor Melinda. Het bleef onveranderd in de eerste helft zodat de beide teams met een 0-0 de rust ingingen. De 2e helft begon ongewijzigd ondanks dat Esmee vlak voor rust nog last had van haar ademhaling en wat vermoeid was. Toch begon ze aan de 2e helft maar moest ze naar 8 minuten toch worden gewisseld en voor haar kwam Iris in het veld. Ook de 2e helft was voor Winsum en kwamen ze er af en toe gevaarlijk uit. In de 66e minuut was het Anouk die vrij voor de keeper kwam, maar helaas voor haar werd haar inzet gestopt door de keeper van Be Quick. En meestal is het zo, als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander wel. En dat gebeurde in de 70e minuut. Een afstand schot, die verkeerd was uitverdedigd, werd achter Willisa geplaatst en stonden de dames uit Dokkum voor met 0-1. Maar helaas konden ze niet lang genieten van deze voorsprong. 2 minuten later was het Anouk die door de verdediging kwam en alleen op de keeper afging. Deze raakte echter Anouk eerder dan de bal waardoor Winsum een strafschop kreeg. Deze werd feilloos ingeschoten door Melinda 1-1. Met nog een kwartier op de klok werd er weer gewisseld bij Winsum. Danielle en Lucy werden vervangen voor Trisha en Kim. Met nog 6 minuten op de klok werd de eindscore genoteerd. Het was Anouk die de bal eindelijk langs de keeper kon schieten en hiermee de eindscore noteerde 2-1. Een mooie opsteker voor de vrouwen van Winsum die deze week de voorbereidingen kunnen gaan treffen voor de volgende uitdaging van volgende week zaterdag. Dan staat namelijk de topklasser ON VR 1 op het programma die vandaag met 4-0 van Stiens heeft gewonnen. Dus dat wordt een mooie wedstrijd, aanvang is om 15:00 uur u bent natuurlijk van harte welkom om de dames aan te moedigen.

Willisa, Lucy (Kim), Yvonne, Thirza, Jasmin, Danielle (Trisha), Rojin (Melinda), Anouk, Esmee (Iris) Chantal en Lychenne.