vv Winsum JO19-1 -  sv Marum JO19-1:  3 – 0

Afgelopen zaterdag kon er met heerlijk voetbalweer worden afgetrapt tegen Marum, in de dug out konden de truien en de trainingsjassen aan de kant en evenzo zonnig als het weer zou ook de uitslag van de wedstrijd zijn voor JO19-1.

Aan de bekende ziekenboeg was nog Jelle Rozeboom toegevoegd, die op twee krukken wel in de gelegenheid was op de bank plaats te nemen – als toeschouwer dan. Als vervangers waren van het vrije JO19-2 opgeroepen Cedric Schuiling en Mart Terpstra. Waardige vervangers, zo zou blijken.

Omdat JO15-1 in de laatste minuut van de blessuretijd nog een tegengoal kreeg te verwerken van het toch lange tijd terecht met 1 – 0 op achterstand staande Be Quick 1887 JO15-1, moesten er daar panelty’s worden genomen (bekerwedstrijd).  Zo floot scheidsrechter Schoonderwoerd wat later dan gepland onze wedstrijd aan. Een goed begin is altijd het halve werk en zo slalomde David Albert Villalta al in de 6e minuut bekwaam langs de verdediging van Marum. Zijn schot was echter iets te weinig scherp,  waardoor de inkomende Emanuel Lahdo de bal niet meer kon raken omdat de keeper van Marum toch vrij eenvoudig had gered. In de elfde minuut dezelfde situatie, Lahdo coachte nog voor de tweede paal maar ook hier bracht de Marumer goalie uitkomst voor  de geel – zwarte formatie van trainer Verweij.

Na deze toch vlotjes gecreëerde mogelijkheden was het even wat minder dreigend van de kant van Winsum. Het spel (en de spelers) werd wat onrustig, de passing slordig en daardoor bleven de kansen uit. Tot een overtreding op spits Emanuel Lahdo een periode van opnieuw enkele mogelijkheden inluidde. Echte kansen ontstonden echter niet tot in de 24e minuut, toen een voorzet van David Albert Villalta op Gerbrand de Boer naast de paal werd geschoten. Een minuut later veroverde Xander Anema de bal en bediende David Albert Villalta, die net voorlangs schoot en even later kon ook de uitstekend spelende Jaap Peter leugs, opgekomen vanuit de achterste linie, de bal niet in het netje werken. Ook een circusact van de heren De Boer en Lahdo, de welke de bal met de hak achter zijn lichaam vandaag in het net trachtte te werken, kon niets veranderen aan de armoedige 0 – 0. Ondertussen viel op het middelveld de prima spelende Stef Biemans op. Hard werkend en prima voetballend vandaag een belangrijke schakel.

Maar een goal viel er niet en zo werd het langzamerhand oppassen geblazen, tot Xander Anema in de 42e minuut de bal op de paal schoot en de rebound werd ingeschoten door, hoe kan het anders, David Albert Villalta. Nadat in de 43e minuut een een-tweetje tussen Xander Anema en Daan van Aller niet tot goal werd verheven was het na exact 45 minuten 1 – 0, en theetijd.

Een rommelige fase na de spelhervatting leidde in de 57e minuut nog wel tot een schot uit de tweede lijn. Silvan Groen kon het net echter niet vinden, en schoot naast. Even later kreeg David Albert Villalta de bal gelukkig mee, en 1 : 1 tegenover de keeper maakt hij geen fout: 2 – 0! Heerlijk gedaan. En zo ook de derde goal: na een corner van Marum,  die voor de Winsumer goal zomaar heen en weer gekopt kon worden dat het een lieve lust was, verloor Marum toch de bal en in de tegenaanval schoot wederom David de bal hard en laag in de verre hoek: 3 – 0.

In de 65e minuut kreeg Winsum nog de kans op 4 – 0, maar de bal ging naast en zo wisselde trainer Marc de licht geblesseerde Robin Faber voor Cedric Schuiling. Zo werd de wedstrijd rustig uitgespeeld, en nadat Cars Zijlstra in de 75e minuut Silvan Groen had vervangen en in de 80e minuut de op scherp staande Gerbrand de Boer werd vervangen door Mart Terpstra kon Winsum de overwinning gemakkelijk over de streep trekken. De heren spelers stonden in de 88e minuut nog wel een goede mogelijkheid af aan Marum, dat over links geheel vrij kon opstomen naar de Winsumer goal. De puf was er bij het schot echter uit en zo belandde de bal hoog over in de ballenvanger, net niet op veld twee.  Drie goals, drie punten en de derde plaats in de competitie. Met 3 via 3 naar 3!

Aankomende zaterdag om 11.45 uur zal in het voetbaltheater aan de schouwerzijlsterweg, de kraker vv Winsum – vv Gorecht worden afgetrapt. Gorecht is als nummer een geklasseerd en bezig aan een uitstekend seizoen. Winsum zit in de achtervolging, en de wedstrijd is voor beide teams uiterst belangrijk! Winsum kan aanhaken, en Gorecht kan afstand nemen. Wij meenden de trainer van Gorecht afgelopen zaterdag al te ontwaren aan de schouwerzijlsterweg…

Tot zaterdag!