Wildervank JO19-1 – vv Winsum JO19-1: 1 – 5

Na tegen Wildervank thuis een smadelijke 1 – 2- nederlaag te hebben geïncasseerd kon JO19-1 het afgelopen zaterdag rechtzetten met een duidelijk verdiende 1 – 5 overwinning. WVV won met 8 - 2 van VEV en door deze uitslagen kon eveneens de tweede plaats op de ranglijst worden veiliggesteld. Voor de nacompetitie in de eerste wedstrijd geeft dit thuisvoordeel tegen de laagst geklasseerde periodekampioen in de Friese hoofdklasse. 2 juni, noteer maar vast!

De wedstrijd was voorzien op veld 2, een wat klein bemeten grasveld achter op het complex. Gezien de mooie beschutte ligging prima om op te spelen, het er naast gelegen kunstgrasveld wordt toch al gauw te warm in de felle zon. En zo kon scheidrechter Nieboer aanfluiten voor de wedstrijd, waarin meteen duidelijk werd dat Wildervank de opdracht had gekregen er direct bovenop te zitten, geen ruimte weg te geven en de bal zo snel mogelijk naar voren te spelen. Maar in de eerste 10 minuten konden toch al twee prima kansen voor Winsum worden genoteerd. In de derde minuut was het Silvan Groen die doorkwam over links, maar alleen voor de keeper de bal net niet in het netje wist te prikken. De Rebound van David Albert Villalta ging hoog over en het bleef 0 – 0. Even een verwarring bij Winsum waardoor Wildervank kon opduiken voor de goal van Ruben Otter, die zowel in de 6e als 7e minuut handelend moest optreden. En even later had er toch welhaast een goal ingezeten voor Winsum, toen Emanuel Lahdo met een lekkere aanval die vanuit het middelveld werd bediend maar niet genoeg kracht achter de bal kon krijgen om een doelpunt te maken.

Spannend dus en in de 18e minuut was het dan raak door David Albert Villalta, die een voorzet van Gerbrand de Boer vanaf de rechterkant beheerst in het doel schoof: 0 – 1. Lekker, denk je dan, maar de domper kwam al binnen de minuut, doordat Wildervank zo ongeveer vanaf de aftrap op het Winsumer doel schoot en Ruben de bal niet voor de stuit kon pakken, 1 – 1. Jammer, onnodig maar het kan gebeuren en gezien het spelbeeld niets aan de hand.

De rest van de eerste helft kwamen beide partijen niet meer tot scoren; er was over en weer wel wat dreiging, Winsum was de beter voetballende ploeg maar beide partijen konden onvoldoende vuist maken. De enige rimpeling was nog een kleine animositeit over de positionering van het Wildervankse muurtje.

Na de thee draaide de zaak. Nadat in de 55e minuut David Albert Villalta in tweede goal maakte door alles en iedereen in de 16 uit te spelen en de bal er ook maar in te prikken, 1 – 2, werd Gerbrand de Boer genadeloos onderuit gehaald waarna hij zelf met rood mocht vertrekken. Winsum kwam met 10 man te staan. Wildervank, fysiek flink aanwezig toch, dacht te kunnen profiteren. Helaas voor de kolonialen gaf de gewijzigde omstandigheid juist Winsum vleugels, en nadat Emanuel Lahdo de Wildervankse keeper had opgejaagd kreeg Winsum de vrije trap mee wegens het weer neerleggen en voor de tweede keer oppakken van de bal. Terecht of niet, er zijn geen beelden van. Maar wel staat de goal van Robin Faber op het netvlies gegrift, nadat hij de vrije trap had gekregen van Jaap Peter Leugs stuurde Robin de bal geweldig naar de verre hoek, in de kruising: 1 – 3 (’75).

Trainer Marc, die Tim Boerma had gewisseld voor Jelle Rozeboom, bracht vervolgens Timo Hooijer en Roy Kuipers (beiden JO17-1) voor Silvan Groen en Stef Biemans. Daar kwam direct gevaar van, een prachtige pass van Roy op Timo leidde tot een voorzet die bij de tweede paal maar net werd gemist door de inkomende Emanuel Lahdo. Dreiging genoeg en Robin Faber maakt de 1 – 4 door een fantastische afstandstrap, de goal viel precies in een meter ruimte tussen keeper en paal. “What a goal”.

Eerlijk is eerlijk, Winsum had ook al een aantal van deze schoten te verwerken gehad, maar Ruben Otter maakte een aantal fantastische reddingen. Dat helpt, en zo kon David Albert Villalta in de slotminuten de stand nog opschroeven naar 1 – 5.
Zo was een mooie voetbalmiddag met succes geëindigd. Tijdens de wedstrijd werden ook de ontwikkelingen in Groningen en Baflo angstvallig in de gaten gehouden door spelers en publiek. Teerste wel winst maar geen periode, Baflo wel kampioen. Gefeliciteerd!

Volgende wedstrijd: 26 mei 2018, vv Winsum JO19-1 - WVV JO19-1, 12.30 uur, schouwerzijlsterweg.