vv Winsum JO19-1  - WVV JO19-1 :  7 – 1

De laatste competitiewedstrijd voor JO19-1 betekende thuis aantreden tegen WWV, een ploeg waartegen in de uitwedstrijd nog met 0 – 0  gelijk werd gespeeld. Revanche toch, want deze uitslag zinde niemand van de Winsumers en destijds voelde de brilstand als verlies – en zo was het. Maar de tweede plaats in de competitie was niet meer in gevaar, en met een wedstrijd om des keizers baard weet je het maar nooit. Bovendien had WVV in de strijd om de derde positie op de ranglijst een week eerder nog met liefst 8 – 2 gewonnen van VEV ’67,  zo waren wij gewaarschuwd.

Het trainersduo kon niet beschikken over Rohan Dijk en Gerbrand de Boer, maar Nick Lukassen maakte zijn rentree na blessure.

Scheidsrechter Nieuwenweg kon stipt op tijd beginnen, voor een wedstrijd waarin beide ploegen op zoek gingen naar een snelle goal. De intenties waren duidelijk en na een aanval van Winsum kon de bal direct naar voren worden geschoten door WVV, maar daarvan stond de spits buitenspel en de goalging niet door. 4e minuut nog, en het spel verplaatste zich naar het doel van WVV met Xander Anema die over links doorkwam, maar de voorzet werd geblokt:

1

In de 11e minuut een aanval over rechts, David Albert Villalta lukte het niet om binnen te schieten, en ook de poging van Jaap Peter Leugs om de bal binnen te glijden mislukte net:

2
Jaap Peter glijdt net naast het doel

In de 20e minuut was het dan toch raak, nadat Xander Anema ogenschijnlijk uit het niets de bal op de slof nam en vanaf een meter of 20 met een prachtige boog net onder de lat door in het doel liet ploffen: 1 – 0, en een bevrijdende treffer, zo zou blijken. Want nog geen drie minuten later kwam David Albert Villalta nogmaals door oprechts, en deze keer liet hij zich de kans niet ontnemen: 2 – 0 voor Winsum. Een prachtige stand, gezien de heenwedstrijd, en WVV begon onderling te morren.

Na de thee een spelbeeld dat zich meer en meer in het voordeel van Winsum bleef ontwikkelen. WVV had in de 57e minuut een ingreep nodig in het strafschopgebied. De scheidsrechter was alert en kende gedecideerd een strafschop toe, die onberispelijk werd ingeschoten door Emanuel Lahdo:

3
De penalty vliegt er lekker in

De wedstrijd was gespeeld. In de 63e minuut kon de net voor Tim Boerema ingekomen Silvan Groen de 4 – 0 binnenschieten. Nadat David de 5 – 0 voor zijn rekening had genomen was het in de 78e minuut Jelle rozeboom die volgens alles en iedereen de bal volledig verkeerd raakte, maar terwijl een doeltrap was verwacht maakte de bal op het laatst een fantastische curve en was tot ieders verbijstering de 6 – 0 een feit.

4
Jelle viert zijn goal onder toeziend oog van de bank van WVV

Na dit fantastische voetbal moment was het eindelijk Nick Lukassen, die na een seizoen vol blessureleed eindelijk weer fit was en zijn minuten kon maken:

5
Nick Lukkassen staat klaar om in te vallen

Een geweldig moment voor Nick, die langdurig aan de kant heeft gestaan en hard heeft gewerkt aan zijn herstel – voornamelijk door geduldoefeningen. En meteen kon hij laten zien dat de vorm er al weer helemaal is: 7 – 0 door David, op een assist van Nick. Beter kon het niet!

6
Over de keeper gewipt: 7 – 0

WVV tenslotte, wist nog de eretreffer binnen te tikken zodat de eindscore op 7 om 1 was uitgekomen. Heerlijk resultaat zo in de laatste competitiewedstrijd, die op voorhand toch als niet gemakkelijk was ingeschat. Maar WVV kon geen vuist maken tegen een gretig Winsum, dat er wel vol voor wilde blijven gaan.

Zo kon de JO19-1 de competitie niet beter hebben afgesloten, in opmaat naar de nacompetitie. Aanstaande zaterdag 2 juni spelen we daarin thuis tegen Flevo Boys, dat in de hoofdklasse O als derde is geëindigd na kampioen Drachtster Boys en de nummer twee BroeksterWalden. Een belangrijke pot, omdat er in deze nacompetitie geen uit en thuis wedstrijden worden gespeeld maar elke wedstrijd een afvaller kent.

2 juni, 12.45 uur, Sportpark Schouwerzijlsterweg:

vv Winsum JO19-1 – Flevo Boys JO19-1