WVV JO19-1 – vv Winsum JO19-1 : 3 – 1

Nadat de eerste ronde van de nacompetitie tegen een sterk voetballend Flevo Boys JO19-1 met 3 – 1 was gewonnen, werd uit bij WVV een zelfde stand bereikt  -  maar dan in het nadeel van de Winsumers. JO19-1 vond daarmee zijn Waterloo op het Winschoter kunstveld.

Trainer Marc Kruger kon nog niet beschikken over de geblesseerde Rohan Dijk en de geschorste Gerbrand de Boer, en startte met dezelfde basis als in de wedstijd tegen Flevo Boys. Een beproefd recept zo leek het, maar hoe anders zou het lopen. Zoals verwacht was WVV niet van plan zich nogmaals een draai om de oren te laten welgevallen. De 7 – 1 nederlaag in Winsum was nog maar twee weken geleden. En hoewel beide ploegen nog aftastend begonnen, was het al in de 5e minuut WVV die de bal kon binnenschieten nadat David Albert Villalta op het kunstgras was uitgegleden alvorens de bal te kunnen blokken. 1 – 0, en veel te vroeg op achterstand.

Het eerste vervolg was van de zijde van Winsum niet eens zo raar, de spelers leken wakker geschud. Een kwartier werd redelijk gevoetbald en er kwamen een paar mogelijkheden voor de Winsumers. Maar het was niet genoeg en WVV, dat in vergelijking met de opponent van afgelopen week niet geweldig speelde, was de bovenliggende partij. Elke tweede pass was voor WVV en het spel van Winsum was dusdanig dat uit niets bleek dat de wil om te winnen groot genoeg was om potten te kunnen breken. Een goal van Winsumer zijde werd afgekeurd wegens buitenspel, en de 1 – 0 stand bleef tot aan de rust gehandhaafd. Daarmee was JO19-1 nog wel in leven.

In de tweede helft zou een snelle goal noodzakelijk zijn om nog wat te kunnen realiseren en dat was ook precies was onze jongens deden. Een behoorlijk eerste kwartier en 1 – 1. Maar binnen twee minuten na de goal spatte een kans van WVV af op de paal. Blijkbaar gaf dit zoveel schrik dat de spelers nadien geen moment meer echt in de wedstijd zaten. WVV scoorde de 2 – 1 uit een vrije trap die rechtstreeks in de verre kruising belandde en uiteindelijk kon de wedstrijd na een noodzakelijke aanvallende wissel van trainer Marc, worden beslist met 3 – 1.

Deze ronde tegen de nummer 5 van de competitie was toch teleurstellend. Eerst al omdat de competitie indeling van de KNVB er tot leidde dat de laagst geklasseerde het thuisvoordeel had, wat voor de Winsumers het nadeel van veel glijpartijen op een blijkbaar toch niet zo geweldig kunstgrasveld had.  Maar laat dat geen excuus zijn, vandaag werd niet gebracht wat JO19-1 kan en moest laten zien om de wedstijd te winnen en alleen dat was de reden dat we een zelfde wedstrijd zagen als thuis tegen de Winschoters – maar dan met de rollen volledig omgedraaid.

Jammer, maar desondanks hebben we een prachtig seizoen beleefd. Voor de winterstop met wervelende uitslagen, en gemiddeld 6 doelpunten per wedstrijd. Daarna werd het lastiger, en werd er een paar keer verrassend verloren. Maar toch zijn we op de tweede plaats geëindigd, met het minste aantal tegengoals in deze competitie.  Uiteindelijk daar toch een prima prestatie, en twee prijzen: de eerste periode werd ongenaakbaar gewonnen, en voor de tweede maal op rij wist JO19-1, weliswaar in een gedevalueerd deelnemersveld, de Hoogeland Cup te winnen. En wel met 48 voor en 3 tegen…….

Zo bezien is het voor de naar de senioren afzwaaiende spelers over het geheel bezien toch een prima laatste seizoen gebleken, en de heren die nog een jaar in de JO19-1 spelen krijgen de kans om het aankomend seizoen dan maar waar te maken. Dus om met de woorden van Kees Pol te eindigen: tot vv Winsum!