VV Winsum O19 - 1 – Be Quick 1887 )19 - 2 4 – 2 (1 – 0)

De wedstrijd was al begonnen toen wij het sportpark opliepen. Het was mooi weer, koud het dreigde te gaan regenen en even regende het ook. Het team was nieuw, in samenstelling dan. De meesten hadden al eens eerder samengespeeld, meer toch: nieuwe ronde nieuwe kansen. Het team had ook al drie wedstrijden in de benen zitten gezamenlijk. Ik begrijp nooit goed waarom de bekerwedstrijden in eerste instantie als veredelde oefenwedstrijden wordt gezien, maar Hoogezand was een maatje te groot, bij Bedum was de vorm zoekende en De wedstrijd tegen Velocitas liet zien dat het team veerkracht in zich heeft en wil strijden. Vandaag stond het roemruchte Be Quick uit Groningen op het programma. 1887 is het getal dat ze met zich meedragen. Ze dragen ook het getal 2 in zich, de JO19 – 2 zoals KNVB dit een paar jaar geleden bedacht heeft. Het spel begon in hoog tempo er was druk van beide kanten en het leek gelijk op te gaan. Ik moest nog even wennen aan het beeld. Als toeschouwer zie en beleef je een wedstrijd toch anders dan wanneer je als grensrechter langs de lijn staat. Je mag je niet bemoeien met het spel, maar je zit er meer in. Winsum trok ondertussen het spel meer naar zich toe en in de 13e minuut was het Roy die op aangeven van Stephan de bal in het net ramde: 1 – 0. Het tempo bleef hoog en Winsum dreigend. In 20e minuut werd Roël op een nare manier onderuit gehaald door een speler van de bezoekende partij. Hij moest per brancard, naja ondersteund, het veld verlaten. Later bleek dat het een zware blessure is en het spel voor hem een poos stil zal liggen, buitengewoon zonde. Remco verscheen binnen de lijnen en het spel ging door. BQ kreeg meer en meer grip op het spel en wist zowaar door te breken in de verdediging. Rust. Wij gingen naar de andere kant van het veld. Bij de dug-out van Winsum werden wij hartelijk welkom geheten, ‘wat goed dat je er bent.’ Ik vind het ook leuk om te zijn ... tot duidelijk werd dat het niet om mij als persoon ging … ik kon wat gaan schrijven. We rekenen wel een keer af. Hoe dan ook de tweede helft begon en BQ heeft een kwartier peptalk, of andere dingen gehad: hoog tempo en dreigend vanaf het begin. De druk op de defensie van Winsum was enorm en niet verrassend stond het na 5 minuten 1 – 1. De gehele tweede helft ging de wedstrijd op en neer en hielden de teams elkaar in bedwang. Roy wist na  minuten op aangeven van Remco de  2 – 1 te scoren. In de 37 e minuut wist Rohan de score uit te breiden naar 3 – 1, Raul was de voorbereider. Vrij snel scoorde BQ de aansluitende treffer, maar Manu gooide roet in het eten voor de bezoekers door de 4 – 2 te scoren na een actie van hem zelf. Winst is een positief begin, maar er is nog werk aan de winkel om het team tot een geheel te smeden De trainer zag het ook.