VV Winsum O19 – 1 – Peize O19 – 1  4 – 0 (1 – 0)

Het blijft steeds langer donker. De licht inval in je slaapkamer is geen garantie meer voor tijd, sterker wanneer het licht van buiten in de slaapkamer valt mag je je op dit moment zorgen gaan maken. Je bent dan waarschijnlijk te laat. Het was al licht toen ik wakker werd. 08:20 gaf de wekker aan. Het was mistig en koud toen ik even later een rondje liep met de honden. Een week geleden zaten we al met het team in de auto op weg naar Leek, vandaag werd er pas om kwart voor twaalf gespeeld. Tied (of is het tiet) zat. De zon begon aan kracht te winnen en ook de temperatuur begon op te lopen. Om 11:35 stapte ik op de fiets richting de Schouwerzijlsterweg.  Ik kwam precies op tijd om te zien hoe Manu de aftrap verzorgde. Peize dook er op en wilde vanaf het begin druk zetten. Winsum kwam moeilijk in het spel. Toch met Cedric, Daan, Jan Pieter en Tim in de verdediging, moet je van hele goede huize komen wil je iets kunnen betekenen. Ook vandaag stonden de vier als een blok achterin. Na vijf minuten kwam er iets van balans in het spel. Van verzorgd voetbal was nog geen sprake, dat zou zeker nog 20 minuten duren.  Toch wist Manu in de 7e minuut slim een afvallende bal van Peize op te pakken en beheerst in het doel te schieten. De grensrechter zag er een buitenspel in, maar de leidsman wist dat dit onmogelijk buitenspel kon zijn,  1 – 0. Het spel werd hervat. Het was lange halen snel thuis voetbal, zonder ook maar enig succes. Timo vuurde vier ballen op de keeper af, maar daar bleef het bij.  Pas in de 20e minuut werd er gevoetbald en liet Winsum de klasse zien die ze bezitten. De 1e helft eindigde met de 1 – 0 die al 38 minuten lang stond te branden op het scorebord.  Thee voor het team, koffie voor ons. De zon had dusdanig aan kracht gewonnen dat het tijd werd om de jas uit te doen. Best lekker eigenlijk zo op 6 oktober. De tweede helft begon en er veranderde weinig in het spelbeeld en het veld. Eerst werd opnieuw voor de lange bal gekozen die af en toe goed viel. Jammer eigenlijk want voetballend kom je veel verder. Na een minuut of tien had het team het door en werd er gevoetbald, direct was er ook dreiging en prompt wist Raul, na een actie van Stephan, te scoren. Vijf minuten later bracht Manu na een actie de score een stap verder. Er werd nog steeds gevoetbald en dat leverde dan misschien niet direct een doelpunt op wel liet het team zien een team te zijn dat voor en met elkaar wil strijden. Met name met de komst van Rohan binnen de lijnen ging de bal meer rollen en ontstond er meer en meer dreiging. Het overschieten naar elkaar werd combineren met elkaar en het tempo ging ook fors omhoog. Het is jammer en verrassend dat er pas in de 37e minuut gescoord werd. Wel was het Rohan, na goed voorbereidend werk van het team, die scoorde.  De eindstand is hiermee bereikt:  4 – 0. Het team staat er goed voor 9 punten na drie wedstrijden 12 doelpunten voor en slechts 2 tegen. Volgende week staat GVAV op het programma om half drie wordt in Groningen afgetrapt.