(...) Hoe laat begint de wedstrijd eigenlijk?
(...) Om 10:00 uur, hoezo?
(...) Dan zou ik maar gaan.

vv winsim o19 1 Marum O19 1

Ik kwam op tijd aan op het sportpark, tien minuten nog. Onze leider kwam ik tegen en hij wees er op dat deze scheidsrechter geen bijeenkomst hoefde. Hij oogde relaxt, de scheidrechter ook. Er was regen voorspeld, veel regen. De laatste keer dat Marum op bezoek kwam in Winsum konden we vanwege de weersomstandigheden niet spelen aan de Schouwerzijlsterweg. Er werd uitgeweken naar Schilligerham. Ook toen werd er regen en wind voorspeld en was het droog op weg naar de wedstrijd. Toch was het weer, en waren de omstandigheden toen, niet te vergelijken met vandaag. Vandaag scheen de zon en waaide er een rustig windje. Het team kwam uit de kleedkamer. 'Eh, waar was je voor de foto?' 'Het gaat om jullie jongens. Maar ik wil best met jullie op de foto.' Er werd getost, Marum mocht aftrappen. Winsum zette direct druk en ging voetballen. 10 minuten lang was het hoog tempo balcirculatie op de helft van Marum. Marum werd onder druk gezet en kwam moeilijk aan voetballen toe. Achter de feiten aan lopen was het. Winsum dicteerde, maar wist nog geen vuist te maken. Na tien minuten herpakte Marum zich en ging mee in het spel van Winsum. Hoog tempo over en weer. Het was in de vijftiende minuut Marum die als eerste een wapenfeit liet zien. Leroy redde knap. Het voetbal ging door en Winsum bleef vooral op de helft van Marum. De dreiging was groot, alleen lukte het niet om de doelman zelfs te testen. het was Marum die als eerste scoorde. Er was een communicatie dingetje. De één dacht dat de ander zou handelen, terwijl de ander inhield. De slimme spits van Marum maakte gebruik van dit onderonsje en liep de bal zo het doel in. Tegen de verhoudingen in, maar het stond er wel: 0 - 1. We waren 21 minuten onderweg. Winsum leek een beetje van slag hierdoor en kreeg in eerste instantie moeilijk grip op de wedstrijd. Marum daarentegen was niet bij machte het moment te gebruiken en de marge uit te breiden. In de 26e minuut was er een moment van Winsum. Een goed opgezette combinatie tussen Max, Chris en Remco gaf Timo de gelegenheid zich vrij te spelen. In eerste in instantie zat de keeper er goed bij, maar door anticiperen van de vleugelspeler wist hij de stand gelijk te trekken. Het spel ging door. De druk van Winsum bleef ongekend en een kleine 8 minuten later was het Chris die een fenomenale bal op Jelle gaf, waarbij de laatste de voorsprong liet wegschrijven.

In de tweede helft was er een kleine verandering in het team. Tom was in de kleedkamer achter gebleven en Roy kwam binnen de lijnen. Winsum zette direct druk en er werd volle bak gevoetbald. Er leek wat samenhang te ontbreken. We hebben een sterke voorhoede, maar het ontbrak aan creativiteit en daadkracht. De druk was ongekend, maar Marum wist het hoofd boven water te houden. Lange ballen snel thuis leek het devies en met de snelle spitsen konden ze zo nu en dan ook iets uitrichten. toch had Leroy het relatief rustig. De verdediging stond goed en met Remko die de rol van Tom op zich nam werd Tom wel gemist, maar was de defensie in goede handen. Toch bleef het opletten met die snelle spits. De tweede helft zou ook de helft van de gemiste kansen worden. Roël had twee momenten. Tijdens het eerste moment spatte de hoop op de lat uiteen. Tijdens het tweede moment had hij zelfs drie keer nodig om de bal uiteindelijk in de handen van de keeper te laten verdwijnen. Ook Roy had pech. Normaal gesproken heeft de creatieveling geen moeite met de kleine ruimte, maar hij en de bal waren vandaag niet de beste vrienden. De laatste met pech was Timo, die na een onbesuisde actie tegen een tweede gele kaart aanliep. Het team moest met tien man verder en Marum rook bloed. Gelukkig zat het met onze verdediging goed en met Silvijn en Delano achter de hand waren er ook verse krachten om de verwachtte druk op te vangen. Die kwam niet. Wel was de slimme spits er drie keer dicht bij. Toch was buitenspel zijn vijand. In de 75e minuut was het Marum die toch de gelijkmaker wist te scoren. Opnieuw was het de spits die buitenspel stond. De bal ging echter niet naar hem en de opkomende middenvelder pikte de bal op en liep slim het doel in. Gelijk. De eindstand is hiermee bereikt. Ook al moest er nog vijftien minuten gevoetbald worden, spannend werd het niet meer.

Winsum zal een reflectiemoment moeten hebben, de trainer mag aan de bak. Volgende week is het in en tegen Bedum. Om 15:00 wordt afgetrapt. U bent van harte welkom.