SC Bedum O19 - 1 - VV Winsum O19 - 1  1 - 0 (0 - 0)

Het beloofde een prachtige dag te worden. Zon overgoten. Het team zou pas om 15:00 gaan voetballen en ik gebruikte de ochtend om een rondje te peddelen. Met laaghangende mist en en zon die vel rood opkwam kreeg het land een prachtige soms spookachtig aanblik, het was half acht. Ongeveer twee uur later belde ik mijn vrouw. Een tweede lekke band was teveel van het goede; 'kan je me komen halen? Ik ben in Westerwijtwerd.' Het beloofde een mooie dag te worden.

Om 14:00 vertrok ik richting Bedum. Voor de verandering alleen, hard de muziek die alleen ik leuk vind. Het team was aan het inspelen op veld 1. Spelen tegen Bedum heeft iets, een streekderby en veel spelers kennen elkaar. iedereen wil ook graag voetballen tegen Bedum en vooral graag winnen. Dit zal ook voor Bedum gelden. Bedum heeft ook een goede start. Twee wedstrijden zes punten. Het team deed zichzelf te kort en moest nu wel van zich laten horen, om de aansluiten niet te veel uit handen te geven. De bespreking vond plaats op het veld, een ander team maakte gebruik van de kleedkamer. Geeft niet, het was nog steeds een lekkere dag. Er waren uitdagingen vandaag. Timo mocht niet voetballen vanwege een 'actie' vorige week en RemCo had te kampen met een blessure. Weliswaar mocht laatstgenoemde spelen, maar de trainer wilde voorkomen dat het probleem groter zou worden. Hij heeft groot gelijk. 15:00 en de scheidsrechter heeft de pasjes gecontroleerd. Winsum wint de toss en trapt af. Een flitsende start was het. Goede combinaties, snel verleggen, drang naar voren. Na vijf minuten was er al een grote kans die in de handen van de keeper verdween. Winsum deed een stapje terug en Bedum liet het gebeuren. Bedum speelde erg achteruit, ging opvangen en speelde lange ballen snel thuis. En met twee snelle spelers voorin was het snel duidelijk dat dit de tactiek was. Onze centrale verdediger had het zichtbaar moeilijk met de snelheid van de spits. Gelukkig stond Leroy alert te keepen en onderschepte verschillende pogingen. Verder dan pogingen kwam Bedum niet. Ze kregen geen grip op het tactisch goede spel van Winsum. Ingraven dan maar weer en Winsum hernam het initiatief. Van minuut 20 t/m 30 had Winsum de wedstrijd moeten verzilveren. Het spel was van een moordend tempo en bij vlagen bijzonder goed verzorgd. Er ontstonden twee doelpogingen, die beide meer verdienden. Helaas. In de periode tot aan rust was het Bedum die het spel moest maken, maar niets voor elkaar kreeg. In de 37e minuut lukte het de spits weer los te komen maar zijn poging werd goed gepareerd door onze keeper. Thee.

In de tweede helft draaide het vooral om emotie en beheersing. Winsum startte oogverblindend en de combinatie Tijs / Chis had de verdiende 0 - 1 op moeten leveren. Toch bleef het 0 - 0. De drang van Bedum begon wel te groeien, maar de het omgooien van de tactiek lukte niet. het spel bleef eentonig saai en prima verdedigbaar door Winsum. In dat opzicht was er ook niets aan de hand. Toch was het Bedum die scoorde. In de 56e minuut was het een ogenschijnlijk licht vergrijp die Bedum een vrije bal opleverde. De centrale voetballer van de gastheren wist de bal mooi in de hoek te curven. tegen de verhoudingen in was het 1 - 0. Winsum voerde het tempo op en wist meerdere keren bij het doel te komen, maar bleef zichzelf te kort doen door niet simpel de bal in het net te werken. Het was over, naast, keeper, naast, over, over en opnieuw keeper. het zat er niet in. De zenuwen knaagden en uiteindelijk wist Bedum zakelijk het spel uit te spelen. Erg jammer, want er zat meer in. het team mag gaan reflecteren, maar hoeft zichzelf niets te verwijten. De ontwikkeling is er en het spel ziet er goed en verzorgd uit. Nu de beloning nog. Aanstaande zaterdag misschien? Peize is de tegenstander en om kwart voor tien start de wedstrijd aan de Schouwerzijlsterweg. Be there.