Er was eens…zaterdagochtend 31 maart 2018. De zon scheen, maar het was kouder dan gedacht. De winterjas toch maar aan. Eenmaal buiten en in beweging was de winterjas toch teveel van het goede. Uiteindelijk koos ik voor twee jassen. Op de fiets naar het voetbalveld. Sportpark Schouwerzijlsterweg. De wedstrijd tegen Helpman, vorige week, moest ik missen, Jammer zo bleek, omdat het in voetballend opzicht een erg goede wedstrijd was. Tegen Helpman werd het 1 – 2. Vandaag staat VEV (Vlug En Vaardig) ’67 voor de tweede keer op het programma. De wedstrijd in Leek werd gewonnen. Vlug en vaardig was er toen niet zo blij mee, het klopte niet. Iets met verhoudingen en zo... Hoe dan ook er werd gewonnen en dat is ook voor vandaag het devies. In de afgelopen twee weken is de kledingtas op orde gebracht en is hier en daar wat kleding hersteld. De jongens staan vandaag tip top op het veld. Ik kwam laat, mede door de jassenwissel, maar ook omdat het thuis aan de keukentafel iets te gezellig was en de koffie goed smaakte. De scheidsrechter wachtte op mij, want hij wou wat bespreken; buitenspel en wie waar gaat staan met vrije ballen en hoekschoppen en zo. Om 10:30 was het dan zover. Er werd afgetrapt en VEV deed de naam eer aan, er werd vlug gespeeld. Het vaardige werd vergeten. Het duurde vijf minuten en het vlugge, of beter het onrustige was er vanaf. Winsum nam het over en ging een tactiek toepassen die we kennen vanuit Engeland in de jaren ’70 en ’80. Lange kruispasses op de vleugelspelers. Dat ging tot in de 15e minuut zo door. Een beetje saai, maar wel effectief. Lukte het VEV om de bal te veroveren en op te bouwen, dan stuiten ze op het middenveld op Chris, die vandaag over zevenmijlslaarzen en  drie paar longen beschikte. Na 20 minuten was hij al man of the match, maar hij zou zich pas echt onsterfelijk gaan maken in de tweede helft. Ondertussen werden de lange ballen onverminderd aangevoerd van achteraf.  In de 22e minuut was het dan bijna zover na een goede actie over rechts van Roël. Normaal gesproken denkt hij even te lang na, maar nu vertrouwde hij op zijn gevoel en wist met een mooie sleepbeweging zich vrij te spelen, tot de achterlijn op te stomen en direct laag voor te schieten. Helaas kwam de bal achter de spelers terecht. Drie minuten later was het dan echt zover. In een scrimmage voor het doel was Timo de slimste en schoot de bal in het net. Het bleef 1 – 0. Ranja (extra zoet.) De tweede helft beloofde mooi te beginnen, de zon scheen fel. Het bleef echter koud. De tweede helft was nagenoeg gelijk aan de eerste helft. VEV begon voortvarend.  Winsum nam het over. Na tien minuten en een kleine honderd kruispasses, werd er opgebouwd door VEV. Chris speelde zich nog steeds in de kijker en ving de aanval op. Hij zag een ruimte voor zich, stoomde op, speelde twee spelers uit en liet op fenomenale wijze de 2 – 0 wegschrijven. VEV leek rijp voor de slachtbank, maar de scheidsrechter zag iets wat niemand zag, wat resulteerde in een penalty. 2 – 1. VEV leefde op, maar kwam er niet meer aan te pas. Winsum herpakte zich en bleef tot het einde oldskool English soccer spelen. Niet mooi, wel effectief. De winst vandaag was een belangrijke. Volgende week staat Roden op het programma, een team dat na de winterstop een metamorfose lijkt te hebben doorstaan. Om 13:00 wordt afgetrapt in Roden. Tot dan.