vv Winsum O17-1 – Roden O17-1   5 – 2 (2 – 1)

171 photo

Toen ik wakker werd scheen de zon. In mijn hoofd althans. Want keek je naar buiten, dan zag je één grijze massa. Naja mooi voetbalweer zullen we maar zeggen. Koud was het niet en het was droog. Vandaag zou er een heuse photoshoot plaatsvinden. Drie sessies. Iedereen was fris en fruitig en de trainer had zelfs een bezoek gebracht aan de lokale barbier. Ook de sponsor was erbij. Snel werden de sessies doorlopen, ook wij (leiding) ontkwamen niet. De wedstrijd is vervroegd om het middagprogramma niet te veel in de war te brengen. Op veld 1 werden allerlei spelvormen uitgezet door het team, ter voorbereiding op de wedstrijd. De focus was er, het team was scherper dan een week eerder. Het afwerken ging nog niet helemaal zoals je zou verwachten, maar ook dat zag er goed uit. Om 10:05 was het zover. De aanvoerders mochten zich melden bij de scheidsrechter. Roden mocht de kant kiezen. Het spel begon, wat voorzichtig speelde Winsum de bal rond en zocht de combinatie. Laag tempo, aftasten. Dit gold ook voor Roden. Er leek een stille afspraak dat iedere speler, van beide teams, eerst de bal moest hebben geraakt voor er echt gevoetbald kon worden. Vanaf de vijfde minuut vond Winsum het leuk geweest en werd het tempo een beetje hoger. De combinaties waren goed, mooie strakke ballen laag over de grond. Het ging best aardig. Zo aardig zelfs dat in de tiende minuut Roël zichzelf, op aangeven van Raul, vrij wist te spelen en het doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. Roden ging druk zetten, maar stuitte op een muur van verdedigers. Dan maar de lange bal, een standaard wapen vanaf dat moment, en dat pakte aardig uit. De twee snelle spitsen kwamen een aantal keren gevaarlijk in de 16 meter en Leroy mocht in actie komen. Niet één keer werd het serieus een probleem trouwens. Tot de 15e minuut. Max wist zijn directe tegenstander tot dat moment volledig buiten het spel te houden, maar met een goede beweging was de aanvaller in één keer voorbij onze verdediger. Max deed wat hij kon, maar maakte een opzichtige overtreding en trok de spits naar de grond. De scheidsrechter was resoluut, hij wees naar de stip. Tot overmaat van ramp kreeg Max ook de rode kaart te zien. Over en uit. Het voelde als een straf op straf, beetje zwaar, maar de scheidsrechter verschuilde zich achter de reglementen. Roden wist koelbloedig in te schieten, 1 – 1. Alsof we weer overnieuw begonnen, ging Winsum nu echt druk zetten, in de 25 minuten die volgden speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van Roden. Mooie combinaties, behoorlijk tempo, maar het doel werd pas laat gevonden. Wat mooi was, was dat het als een gezamenlijk doelpunt gevierd werd. Een team, een taak. Met 2 – 1 werd de kleedkamer opgezocht. Ranj... oh wacht. Bidons met water. De leider had andere zaken aan zijn hoofd, kan gebeuren. De tweede helft gaf het beeld van een team dat voor elkaar bezig was, veel combinaties en goede acties. Het begon te draaien. Ook de keeper van Roden begon in de wedstrijd te komen. Er moest slimmer en vooral sneller gespeeld worden. Er werd snel gescoord 3 – 1. Het spel ging verder en Roden probeerde opnieuw druk te zetten. Het leek te lukken, ware het niet dat de bal vanuit buitenspel terug werd gelegd. Roden claimde opnieuw een penalty, maar helaas. Even later lukte een aanval wel en werd de bal door Winsum verkeerd weggewerkt. Een mooie assist werd het wel … 3 - 2. Het team werd er niet onrustig van en de ‘fout’ was snel vergeten. Gewoon doorspelen en geloven in je eigen spel. De 4 – 2 was er één uit het boekje. Via Rob, en Remco kwam de bal bij Leon die doorliep tot de achterlijn en de bal perfect in de 5 meter wist te brengen. Het wegwerken lukte niet echt, waardoor Roden de bal het eigen doel inrolde. De aanvallen gingen door en de keeper van Roden werd beter en beter. Uiteindelijk moest hij toch nog 1 doelpunt incasseren, de ‘foutenmaker,’ moest zijn ‘fout’ herstellen. Met 5 – 2 werd de wedstrijd afgesloten. Een fijne overwinning op een grauwe, maar warme dag. Aankomende zaterdag staat Actief op het veld. Om 14:00 start de wedstrijd in Eelde. Tot dan.

STM 3831