Je kan nog zoveel praten, denken en vinden, om te winnen moet je het doen.

Donderdag, de trainer was enthousiast, kwam er een mail in mailbox, ‘zou het dan eindelijk…?’ De voorjaarsreeks startte op 10 februari. Op die dag was Bedum de tegenstander, het team verloor. Er is veel te zeggen over de wedstrijd en de scepticus zal zeggen dat ik niet durfde te schrijven omdat het team verloor. Alles is minder waar, het kwam niet uit en eigenlijk was het ook geen wedstrijd om over te schrijven, helaas.  Vervolgens duurde het een maand  voordat we opnieuw konden spelen. Het weer zat niet mee. Dat zorgde er ook voor dat de trainingen op een wat lager pitje stonden. Sinds afgelopen maandag is het voorjaar, kan er weer getraind worden en stond er daadwerkelijk een wedstrijd op het programma: FC Zuidlaren. De wedstrijd thuis was een memorabele. Op 4 november won Winsum in een zinderende wedstrijd met 5 – 3. De wedstrijd lag 10 minuten stil en er gebeurde van alles. Zuidlaren staat op de 8e plek en dat is eigenlijk te laag. Het team wist dat het zwaar zou worden, maar dat niets onmogelijk is. Het was koud toen wij naar de Schouwerzijlsterweg  vertrokken. De temperatuur wees 2 graden. Eenmaal op het sportpark bleek dat oude gewoontes snel verdwijnen. We kregen ‘les’ in omgangsvormen, uiteindelijk zorgde dit ervoor dat de gastheer ons uitzwaaide en succes wenste. Net voorbij Adorp was het team bijna betrokken bij een kettingbotsing door een twijfelende meerkoet. Om 10:45 kwamen we aan in Zuidlaren en wees  de temperatuurmeter ondertussen 7 graden. Er scheen een waterig zonnetje en het gras was iets groener dan in Winsum. Omkleden, voor bespreken,  warming-up, balletje rondtikken, afwerken, bespreken, brul en tijd om te voetballen. Zuidlaren mocht aftrappen. Na 5 minuten begon het toch te warm te worden en deed ik de muts maar af. Zuidlaren was ondertussen bezig met het opvoeren van de druk. Winsum kwam moeilijk in het spel en kon ook nauwelijks creëren.  Leroy mocht in de eerste twintig minuten drie keer in actie komen. Zuidlaren zat dichter bij een score, dan Winsum. Vanaf de 20e minuut draaide de wedstrijd Winsum kreeg grip en er werd gecombineerd en voor elkaar gewerkt. Zuidlaren werd helemaal zoek gespeeld. Met twee goede reddingen van de keeper, drie goede ingrepen door de verdedigers, een keer binnenkant paal en twee keer naast, was het pas in de 35e minuut dat Quinten de bal over de lijn van de gastheren wist te schuiven. Een ontlading volgde. Ook de druk bleef. Winsum ging onverminderd door en was op slag van rust dichter bij de 0 – 2, dan dat Zuidlaren wist aan te sluiten. Tijd voor thee. Het was warm ondertussen en we maakten ons op voor de tweede helft. Die zou anders uitpakken, dan de laatste 20 minuten in de eerste helft beloofden. Winsum probeerde wat, maar de gastheren waren slimmer en sterker. Toch kreeg Winsum nog drie kansen. Uiteindelijk was het Zuidlaren die wist te scoren. Lelijk. De hand van Leroy lag op de bal en een scrimmage volgde, maar de scheidsrechter kende hem toe, 1 – 1. Winsum kwam opnieuw twee keer in actie, maar kon geen vuist meer maken. Het bleef 1 – 1. Je kan nog zoveel praten, denken en vinden, om te winnen moet je het doen. Gelukkig blijft het voorjaar vanaf nu. Het team heeft werk aan de winkel en zal aanstaande zaterdag GVAV welkom heten op het eigen terrein. Vanaf 10:15 bent u van harte welkom op de Schouwerzijlsterweg. Tot dan.