Velocitas 1897 O17-1 – vv Winsum O17-1 1 – 2 (1 – 1)

Blijkbaar houden de jongens van wat spanning. In de competitie werden er punten gemorst om de nacompetitie veilig te stellen. Helaas liet Helpman op de laatste speeldag punten liggen, waardoor er daadwerkelijk nacompetitie gespeeld moest worden. Twee keer knock-out om de finale veilig te stellen. Ondertussen is het ‘veilig’ en wordt op zaterdag 16 juni de finale gespeeld op neutraal terrein.  Op dit moment is nog niets duidelijk hierin. Zaterdag 9 juni 2018 begon wat druilerig. Het had ’s nachts blijkbaar stevig geregend, zo bleek. De warmte van de afgelopen week leek weg, er zijn mensen die de vlag uithangen dan. Even weg trouwens, want naarmate de ochtend verstreek werd het warmer. Om 11:30 vertrokken vanaf de Schouwerzijlsterweg. Leroy zou op eigen initiatief naar het stadspark afreizen, de rest van het team reed achter mij aan richting het Groninger park. In het park bleek parkeren weer een uitdaging. Niet alleen was er een atletiek wedstrijd gaande, ook was er een muziekfestival aan de andere kant van het park wakker aan het worden. Uiteindelijk was er ruimte op het terrein van de atletiekvereniging. We hadden tijd, een uur.  Ondertussen werd er in getraind op één van de twee velden met razende auto's op de achtergrond. Velocitas heeft de naam een club te zijn met geschiedenis, waarschijnlijk leeft die in de hoofden want de accommodatie doet, met de twee kunstvelden aan de A7, wat troosteloos aan. Gelukkig scheen van tijd tot tijd de zon. Om 13:00 kwam het arbitrale trio met de beide teams het veld op. Ook nu zag het er weer mooi verzorgd uit. Het anthem van de champions league ontbrak nog net. Er werd getost en Winsum mocht aftrappen.  Voor de verandering laat ik de foto’s spreken en mag een ieder zijn eigen verhaal verzinnen.  Het team mag  zich opladen voor aanstaande zaterdag tegen Buitenpost O17-1. Zodra duidelijk is waar en hoe laat. Zult u dit kunnen lezen op de website van vv-winsum. Hopelijk komt u in grote getale naar het team kijken, het is de moeite waard.

Vanmorgen kregen we het verrassende bericht dat de wedstrijd aanstaande zaterdag niet op het beloofde neutrale terrein gespeeld wordt, maar gewoon aan de Schouwerzijlsterweg. Om 10:30 wordt afgetrapt op veld 1. Het mag voor zich spreken dat dit direct een uitnodiging is. Spread the word!