vv Winsum O17-1 – Actief O17-1 –   6 – 0  (2 – 0)

Sommige dingen kan je maar beter niet delen. Toen ik wakker werd vanmorgen drong het besef tot mij door dat ik jarig was, dat besef werd pijnlijk duidelijk toen ik onder hard gelach naar buiten werd gestuurd.  Er stond (zat eigenlijk) een pop op onze schuur en er hing een spandoek,  ‘haal de rollator maar, want Addy is 50 jaar.’ U begrijpt dat ik één van mijn kinderen vriendelijk heb verzocht het huis te verlaten, en nooit (…) ;-)

Twee wedstrijden zijn er verstreken waar niets over geschreven is door mij. Ik had niet de tijd het te doen. Met één (Stadskanaal) was ik begonnen, maar lukte het niet er een goed verhaal van te maken. Ik denk maar goed ook. Het team speelde angstig tegen Stadskanaal en haalde door het krampachtige spel zich onnodig de ellende op de hals. Stadskanaal was blij, want ze maakten een goede reeks en ook nu wisten ze ons met een gelijkspel  achter te laten. De andere wedstrijd DVC (9 – 1) was vooral pijnlijk voor de Damster Voetbal Combinatie. Het tabel toont aan de DVC het volgend seizoen in de 1e Klasse moet doen.

Ook vandaag werd er  gevoetbald. Om 10:15 stond de wedstrijd tegen Actief op de planning.  De tegenstander heeft het zwaar dit jaar en vecht voor lijfsbehoud, wat zoveel inhoudt als het spelen  van nacompetitie, om degradatie te voorkomen. Het windje was fris, maar de zon fel. Ik reed op weg naar de Schouwerzijlsterweg even langs een grote grutter om wat versnaperingen voor in de rust te halen. De voorbereiding verliep zonder echte bezieling, het leek een plichtmatige handeling, ook het afwerken ging maar zo zo. Om 10:15 riep de scheidsrechter de aanvoerders bij zich. Actief mocht aftrappen. Langer dan een minuut waren ze niet aan de bal en het team leek op weg het snelste doelpunt dit seizoen te scoren, maar de bal ging jammerlijk voorlangs. De eerste helft laat zich ook het beste omschrijven als de helft van de gemiste kansen. Er werd rustig gevoetbald, slordig soms. Na het laatste signaal na 40 minuten stond er 2 – 0 op het scorebord. Het had maar zo 15 – 0 kunnen staan. In de tweede helft liet Winsum zich in eerste instantie niet anders zien dat de eerste helft. Het leek een plichtmatige wedstrijd, waar met name de zon (warmte) de tegenstander leek. Beide teams speelden reactief en toonde geen enkele intentie meer te doen dan het hoognodige. Jammer voor de toeschouwers, want het team heeft zich beter laten zien tot vandaag. Alles veranderde in de 15e minuut. Alsof het team zelf ook doorkreeg dat het stadion leegloopt  als ze zo door zouden gaan, werd het initiatief genomen. In de 20 minuten die volgden werd hogeschool voetbal gespeeld en kreeg Actief voetballes. Hoog tempo, goede combinaties en lepe passes zorgden voor applaus en dat het langs de kant zelfs drukker begon te worden. Met name de drie nul was een teamprestatie van het hoogste niveau, waarna de tegenstander een diepe buiging maakte voor het team. Barcelona in de betere dagen was het commentaar.  In de laatste vijf minuten werd weer gas teruggenomen , Het was warm en het team vond het goed zo, 6 – 0 is natuurlijk een mooie uitslag. Volgende week staat Gorecht op het programma. Ik kan daar niet bij zijn, wegens verplichtingen in het Teutoburgerwoud. Neemt niet weg dat u kunt kijken en het team mag aanmoedigen. Om 11:45 wordt afgetrapt op sportpark de Koepel in Haren. Succes jongens.