Na een reeks van 6 gewonnen wedstrijden in de beker en de competitie ging nummer twee Winsum op bezoek bij nummer één Hoogezand. Een ware topper waarbij Hoogezand al voor de competitie als een van de titelkandidaten werd gezien. Dat Winsum in haar reeks het ook sterk geachte HFC en Bedum had verslagen, maakte wel duidelijk dat dit ook een team was om rekening mee te houden. Een wedstrijd waar naar werd uitgekeken dus. Met een bijna volledige selectie ging de reis naar Hoogezand. Eduard was nog maar net hersteld van ziekte en zat deze week daarom niet bij de selectie, maar was wel aanwezig.

De wedstrijd was nog geen 50 seconden onderweg of het had al 0-1 kunnen staan. Maar helaas had Sargon het vizier nog niet scherp staan en lobte de bal over de keeper, maar net naast het doel. Het was het startsein voor een boeiend gevecht op een hoog tempo wat ook de toeschouwers opviel. Hoogezand had ogenschijnlijk wat meer balbezit, maar wist vrijwel niets te creëren. Winsum bleef redelijk eenvoudig op de been, ontregelde het spel prima en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Tot het moment dat een vrije trap van Hoogezand tussen verdediging en keeper viel en een speler van Hoogezand de spreekwoordelijke derde was die er mee heen ging; 1-0. Die goal kwam wat uit de lucht vallen en Hoogezand leek op rozen te zitten. Leek, want kort na die goal was een speler van Hoogezand zo handig om in het zicht van de scheidsrechter een speler van Winsum na te trappen. De scheidsrechter kon hier niets anders dan rood geven en zo moest Hoogezand met 10 man verder. Die ploeg kreeg daar vooral ook een mentale tik van en was flink van de leg. Winsum wist maximaal van het opgefokte gedrag en daardoor het gebrek aan focus en concentratie van de tegenstander te profiteren en draaide binnen 5 minuten de stand om naar 1-2. Bij de gelijkmaker kreeg Jarickson even teveel ruimte, draaide goed naar zijn rechter en schoot hard binnen. Snel daarna was het weer Jarickson die de bal in de zestien voor zijn linker kreeg, niet nadacht en uithaalde. Met die stand werd de rust opgezocht.

In de rust was er aandacht voor de wijze van druk zetten, die veel kracht kostte maar onvoldoende effectief was. Winsum wist het spel van de tegenstander wel te ontregelen maar het krijgen van balbezit lukte nog te weinig. Daarnaast was er de oproep om vooral ook rustig te blijven, zeker omdat er in het veld diverse irritaties merkbaar waren.

Met die opdracht werd begonnen aan de tweede helft. Winsum speelde in het eerste deel van de tweede helft redelijk gecontroleerd en kreeg via Sargon en Jarickson kansen. Maar langzamerhand kreeg Hoogezand steeds meer grip op het middenveld en op het spel. Gek genoeg was het Winsum dat met 11 man werd terug gedrukt door 10 man van Hoogezand. Dat nam daarbij wel grote risico’s door veel ruimte te geven. Jarickson had tot twee keer toe in een 1 tegen 1 situatie de 1-3 op de schoen, maar haalde de trekker niet over. En zo bleef Hoogezand leven. Grote kansen kreeg die ploeg niet echt tot een schot van afstand op de lat kwam en in de rebound de bal net werd naast geschoten. De tijd tikte verder en aan de kant zagen we dat de tijd al enige minuten verstreken was toen een prima crosspass door de vleugelspeler van Hoogezand hard werd voorgegeven en door de spits in het doel achter Jorn werd gewerkt voor de 2-2 en tevens eindstand.

Overal een terechte uitslag en ook een uitslag waar je voor de wedstrijd voor getekend had. Maar gezien het wedstrijdverloop en zeker de kansen na de 1-2 was er toch sprake van teleurstelling. Maar eerlijk is eerlijk, het was niet de beste wedstrijd van Winsum dit seizoen en er waren diverse leerpunten te noteren. Voor Hoogezand restte een compliment voor hoe zij zich herpakte in de tweede helft, bleef vechten tot het eind en met goed voetbal de uiteindelijke gelijkmaker afdwong. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Gorecht om 9.00 uur op sportpark Schouwerzijlsterweg.