Na het bekerverlies van vorige week was het deze week even de scherven oprapen en weer richten op de volgende wedstrijd. En ook dat was niet weer zomaar een wedstrijd. Tegenstander was GRC dat in de vorige speelronde titelkandidaat Hoogezand met 2-1 had verslagen. Als er nog ideeën waren dat dit een gemakkelijke wedstrijd zou worden, dan waren die met deze uitslag direct verdwenen. Ook nu kon het team zich dus weer opmaken voor een  zware pot, maar dat is juist de bedoeling. Van weerstand wordt je sterker en beter. Ondanks de herfstvakantie was het team compleet en werden in de stromende regen eerst de spelerspassen gecontroleerd en daarna afgetrapt.

De wedstrijd begon en eindigde in de eerste helft vooral met veel strijd op het middenveld. Daar liep bij GRC hun beste speler die dan ook voortdurend werd gezocht door zijn teamgenoten. Het lukte Winsum niet echt grip te krijgen op deze speler, waardoor GRC in de wedstrijd bleef. Winsum zette flink druk en dat leidde tot veel balveroveringen, maar de voortzetting was in de eerste helft niet het beste onderdeel bij de spelers van Winsum. Af en toe lukte het Milan, Sargon en Jarickson er door te komen, maar het was een wedstrijd van ‘net niet’. Een voorzet op de inlopende Jarickson werd nog net door een verdediger geraakt, een schot van Jarickson ging net naast, … maar daarmee waren de kansen ook wel genoemd. Aan de andere kant was het GRC dat uit een snelle uitbraak wist te scoren via het been van Lars, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel van een speler van GRC. Met een 0-0 stand gingen de teams weer terug naar de kleedkamer voor de rust.

De rust werd gebruikt om de speelwijze van GRC goed te bespreken en ook te hameren op meer rust aan de bal. Nina werd gewisseld met het oog op haar aanwezigheid bij Vrouwen 1 ’s middags, waar ze ook haar debuut heeft gemaakt. Dat en andere wisselingen zorgde voor wat verschuivingen in het team, maar duidelijk is wel dat diverse spelers op meer posities prima uit de voeten kunnen. Dat bleek vrijwel direct in de tweede helft. Was de ‘nummer 10’ van GRC nog twee keer nadrukkelijk aanwezig, daarna was het Winsum dat de klok sloeg. Het middenveld kwam meer in handen van Winsum en er werd meer gevoetbald. Kansjes en kansen dienden zich aan, tot via een combinatie van Kaylien en Milan, laatstgenoemde Jarickson vrij speelde die oog in oog met de keeper koel afrondde in de rechterhoek; 1-0. Die goal werkte bevrijdend, want Winsum ging steeds beter voetballen. De beslissende goal kwam van Jarickson die een vrije trap via de onderkant van de lat binnenschoot; 2-0. Er volgden nog twee penalty momenten, maar beide waren onvoldoende in de ogen van de scheidsrechter. De beste kans was nog voor Milan die een rush over de linkerkant met lob over de uitkomende keeper wou afronden, maar zichzelf jammer genoeg niet beloonde voor de geweldige actie. Vlak voor tijd volgde de enige kans van GRC in de tweede helft uit een corner, maar Marc kopte de bal keurig van de lijn. Het bleef daarmee 2-0.

Een wedstrijd, met een matige en een goede tweede helft van de kant van Winsum. Een mooie opgaande lijn naar de wedstrijd van volgende week. Dat wordt een heuse topper tussen de nummer 1 en 2 van de competitie. Er wordt dan in en tegen Bedum gespeeld dat alles zal willen doen om de koppositie te veroveren, waar Winsum deze juist met hand en tand zal willen verdedigen. Voor de liefhebber start het verwachte spektakelstuk om 9.00 uur.