Vorige week was het al aangekondigd. Met nummer twee Bedum en koploper Winsum stond de absolute topper van dit weekend op het programma. Ook interessant was de wedstrijd tussen nummer 3 HFC en nummer 4 Hoogezand, maar de aandacht ging uiteraard uit naar het verwachte spektakel op het sportpark in Bedum.

De selectie van Winsum was compleet en de beelden van de eerdere onderlinge bekerwedstrijd stond bij beide trainers blijkbaar nog helder voor de geest. In de wedstrijd was dat vooral bij Bedum te zien. De ploeg zette totaal geen druk op de verdediging van Winsum, bang om ruimte achterin weg te geven. Daarnaast werd spits Jarickson door minimaal twee tegenspelers in de gaten gehouden. Het gevolg was een wat ‘tandeloos’ Bedum. Het had optisch wel meer balbezit, maar wist totaal geen gevaar te stichten. Toch kwam ook Winsum de eerste twintig minuten maar moeilijk in de wedstrijd. Vooral bij het druk zetten en in de omschakeling werden de verkeerde keuzes gemaakt en moest de centrale middenvelders ontzettend veel meters maken. Veel meer meters dan de bedoeling was en dus moest er in gegrepen worden. En mooi, dat werd binnen en door het team zelf opgelost. Vanaf dat moment ‘stond’ het team en kreeg het meer grip. Er kwamen wat kleine kansjes, maar veel stelde het nog niet voor. Tot Marc het op de heupen kreeg en opstoomde. Hij hield tussen twee tegenstanders de bal onder controle en wist op het juiste moment Jarickson te lanceren. Die kwam uit de rug van zijn tegenstander en kon vanaf links op het doel en de keeper af. Hij schoot, maar de keeper van Bedum had het schot klemvast. De 0-0 bleef daarmee tot de rust staan.

In de rust  kwam Sargon in het veld voor Nina. De boodschap van de trainer was om vooral zo te blijven spelen en deelde een compliment uit voor de laatste 10 minuten en de wijze waarop het team de ‘problemen’ zelf had opgelost. De start van in de tweede helft was voorbeeldig. Sargon wist met een strakke pass Jarickson in de loop te bereiken die weer vanaf links schuin op de keeper af kon, maar net als in eerste helft was die laatste de winnaar. Even later was het toch Winsum dat de leiding nam. Sargon draaide vanaf rechts de bal voor het doel. Milan ging richting de bal om deze te koppen net als een speler van Bedum. Die laatste raakte de bal en kopte de bal keurig in de verre hoek achter zijn keeper; 1-0.  Winsum controleerde de wedstrijd en gaf helemaal geen kansen weg, maar moest toch het hoofd buigen en wel na een standaardsituatie. Bij een corner kreeg Jorn de bal niet helemaal onder controle, waarna een vrijstaande speler van Bedum de gelijkmaker kon binnen schieten. Voor zowel Winsum als Bedum bleek daarmee het kruit verschoten en was er op het veld wel, maar voor de doelen niet veel meer te beleven. De wedstrijd eindigde daarmee in een terecht 1-1 gelijkspel.

Een echt spektakel was de wedstrijd niet geweest, maar op onderdelen en zeker ook tactisch was het soms van hoog niveau wat er getoond werd. De technische bagage bij Bedum lijkt wat meer aanwezig, maar het had zich teveel aangepast aan Winsum. Winsum had de organisatie in de loop van de wedstrijd goed op orde en met de nodige werklust en duelkracht kwam het gewoon niet in de problemen. Met enig fortuin was een overwinning zeker mogelijk geweest, maar dit was al met al een goede uitslag. Winsum had de aanval op de eerste plaats afgeslagen. Dat het de koppositie toch kwijtraakte had te maken met de uitslag in Hoogkerk waar HFC met maar liefst 10-0 (!) van Hoogezand bleek te hebben gewonnen. Voor Winsum volgt volgende week de uitwedstrijd tegen Zuidhorn. Die wedstrijd wordt gespeeld om 10.30 uur op het sportpark Johan Smitpark.