Nadat Winsum vorige week twee punten in Delfzijl had laten liggen, was het vizier weer snel gericht op de volgende wedstrijd. En die wedstrijd was tegen het tweede team van de leeftijdsgenoten van GVAV. Bij dat team speelt Bob Agter, een oud teamgenoot van diverse Winsum spelers. Helaas kon hij door een armbreuk niet voetballen. Van de leiding van GVAV begrepen we dat ze sowieso diverse personele problemen hadden. Met de opmerking dat we daar geen rekening mee zouden houden, gingen we met een lach en in een goede sfeer naar het veld. Bij Winsum daarentegen was de selectie wel compleet op Nina na, die wederom in de basis stond bij Dames 1! Daarom had de technische staf besloten om Teun, die al een aantal keren sterk inviel en ook meetraint, aan de selectie toe te voegen. Nadat de warming-up met een afwerk oefening was afgesloten kon de wedstrijd beginnen. En hoe.

Na ongeveer 30 seconden lag de eerste bal voor Winsum in het netje. Een aanval op tempo. Stein speelt Marc halverwege de helft van Winsum in, die draait open en speelt in op Jarickson. Hij kaatst terug naar Marc die vervolgens een bal dwars door de linies diep geeft op de sprintende Teun. Die loopt door en rond beheerst af in de verre hoek. Dat was het begin van een bijzonder sterk eerste deel van de wedstrijd. Na ongeveer 7 minuten is het Stein die van achteruit de bal via een een-twee met Eduard terugkrijgt en naar Jaden speelt. Die controleert en speelt de bal diep langs de rechter zijlijn naar Teun. Teun gaat met een mooi schijnbeweging langs zijn tegenstander en geeft hard en laag voor. Daar staat de doorgelopen Stein die de bal in het doel werkt voor de 2-0. Nog binnen het kwartier valt de derde goal als een steekbal van Teun verkeer lijkt te gaan, maar vervolgens bij Sargon voor de voeten komt die dat buitenkansje weet te benutten voor de 3-0. GVAV doet nog iets terug met een afstandsschot in een fase waarin Winsum de grip wat kwijtraakt (3-1). Dat duurt niet heel lang en het slotakkoord in de eerste helft is voor Winsum waar Jarickson zich bij de achterlijn langs diverse tegenspelers werkt en de bal uiteindelijk binnenschiet voor de 4-1.

De rust wordt gebruikt om de puntjes op de i te zetten. Er is even aandacht voor de periode waarin de controle wat weg was. Ook worden de eerste twee goals er uitgelicht omdat die precies uitbeelden wat vooraf gezegd was. Direct en snel handelen. Een compliment voor de ploeg dus en zo gingen de boys weer naar het veld voor de tweede helft. Die helft begon minstens net zo sterk als de eerste. Het duurde niet lang of een uittrap van Jorn werd door iedereen gemist behalve Jarickson die de bal meenam en beheerst binnen schiet (5-1). Vanaf de aftrap daarna komt de bal in het bezit van Winsum, dat de bal rustig terugspeelt naar Jorn die met een verre trap deze keer Teun aan het werk zet en in een vrijwel identieke situatie als even daarvoor de 6-1 scoort. Winsum blijft maar doorgaan en GVAV komt er vrijwel niet aan te pas. Er wordt nog wel gescoord door de ‘stadjers’, maar dat is na een buitenspel situatie. Even daarna is het weer een aanval op tempo met lopende mensen die het verschil maakt. Een ingooi van Meez wordt door Kaylien knap doorgekopt op Marc, die op links vertrekt en richting strafschopgebied gaat. Met buitenkant rechts speelt hij Teun aan in de ‘zestien’ om de bal keurig af te geven aan Sargon die met een lobje de bal in de linkerhoek krijgt voor de 7-1. De laatste goal is voor Milan die de bal voor het intikken heeft na een knappe actie van Sargon langs de achterlijn. Daarmee is het kruit verschoten en wordt 8-1 de eindstand.

Een goede overwinning waarin de vele kansen nu ook in veel doelpunten werden omgezet. In beide helften werd bijzonder sterk gestart en dat legde de basis voor deze ruime overwinning. De momenten dat er op tempo wordt gespeeld is Winsum levensgevaarlijk. De momenten dat het dat minder doet is dan weer heel leerzaam en biedt ruimte voor verbetering. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Peize. Voor de liefhebbers wordt die wedstrijd gespeeld om 12:00 uur op sportpark Hereweg in Peize.