Na de 8-1 thuisoverwinning vorige week tegen GVAV moesten de boys van Winsum JO15-1 deze week naar Peize. Daar wachten de nummer laatst uit de competitie op een nat en winderig sportpark. Nina reisde nog iets verder richting Zwolle met Dames 1, maar verder was de selectie compleet en fit. Het spelen tegen een laag geklasseerde ploeg kan snel allerlei onderschatting naar boven halen, maar Winsum had haar lesje dit seizoen al geleerd en de overtuiging was dat dat niet weer zou gebeuren. Met die instelling ging het team naar het veld.

Dat er bij Winsum niets te halen viel voor Peize was binnen de minuut duidelijk. Net als vorige week kende Winsum een bliksemstart. Met een prachtig schot (of voorzet) was het weer Teun die de score opende. Snel daarna volgde de 2-0 door Jarickson. De kansen regen zich aaneen en met name met de afstandsschoten had de keeper van Peize moeite. Winsum liep uit naar 4-0 en kreeg toen een corner mee. De corner werd afgeslagen door Peize en direct diep gespeeld. Daar stond hun gevaarlijkste en snelste man, op eigen veld maar slim achter de verdedigers van Winsum. Die konden die afstand niet meer overbruggen waarna Jorn werd omspeeld en de 1-4 werd gescoord. Het was even tekenend voor de dip in concentratie na zo’n snelle grote voorsprong. Winsum herpakte zich nog wel en wist nog twee keer te scoren voor er voor de rust gefloten werd.

In de rust werd er op gehamerd om ondanks de grote voorsprong geconcentreerd en gretig te blijven. Er lag immers een mogelijkheid iets aan het doelsaldo te doen, dat vergeleken met de andere ploegen in de top wat minder was. En zo gingen de boys het veld weer op voor de tweede helft. Die startte minder flitsend dan de eerste helft. Er waren wel kansen, maar echt soepel liep het nog niet. De 7-1 werd gescoord door Kaylien, waarna bij beide ploegen gewisseld werd. Van de wat onduidelijke situatie na de wissel maakte Peize gebruik door direct de 7-2 te scoren. Daarna zette Winsum steeds meer aan. Er kwam meer kansen en de teller begon weer op te lopen. Bij de staf en wisselspelers werd duidelijk dat er 13 doelpunten nodig waren om Bedum te passeren op de ranglijst. Onder die aanmoediging werd er nog extra aangezet. De score eindigde uiteindelijk in 2-12.

Met deze wedstrijd is de eerste seizoenshelft voorbij. Vanaf 25 augustus heeft het team onafgebroken elke zaterdag gevoetbald. Daarbij heeft het 11 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en 1 (beker)nederlaag geleden. In de competitie is het team als enige nog ongeslagen en staat het derde op vijf punten achter koploper HFC. En laat dat nou de eerste tegenstander zijn na de winterstop op 9 februari. Los van de punten staat er een mooi, hardwerkend en leergierig team waarvan er ook gisteren in Peize onder barre omstandigheden weer diverse supporters aanwezig waren. Op allerlei vlakken en voor iedere speler verschillend is dit een bijzonder leerzaam seizoen tot nu toe. Aan de staf en het team om dat naar de tweede seizoenshelft door te trekken …