Een goede voorbereiding is het halve werk, luidt het gezegde. Nou, voor de wedstrijd tegen GVAV C2 liep de voorbereiding allesbehalve op rolletjes. De kledingtas was even zoek, de kluis deed het niet, het speelveld was plots veranderd en spelers waren elkaar kwijt bij de warming-up. Al met al resteerde nog ongeveer 5 minuten voor de echte warming-up op het speelveld, dat vakkundig werd opgerekt naar 10 minuten. Toen waren de spelers wel gewend aan het kunstgras en kon er worden afgetrapt. De selectie was compleet op Nina na, die net als bij de bekerwinst afgelopen week ook vandaag weer meedeed met Dames 1.

De opdracht voor Winsum was duidelijk. Er moest gewonnen worden en gelet op de 8-1 thuisoverwinning tegen dezelfde ploeg moest dat mogelijk zijn. Maar wat deze competitie zeker leert, is dat niets vanzelf gaat of eenvoudig is! Direct na de aftrap werd duidelijk dat de verdediging van GVAV veel moeite had met diepe ballen. De timing van de verdedigers liet wat te wensen over, waardoor veel ballen doorschoten en opgepikt konden worden door Teun of Jarikcson. Na 4 minuten was het een diepe bal op Teun die verkeerd werd ingeschat. De bal stuitte op en net voordat de keeper deze kon pakken was het Teun die de bal over dezelfde keeper in het net kon koppen; 0-1. Ondanks deze voorsprong was met name het middenveld van GVAV gevaarlijk. Het duurde tot een omzetting aan Winsum kant voordat daar meer grip op kwam. Ondertussen had GVAV al twee prima mogelijkheden gehad. Winsum kreeg ook kansen en het was Jarickson die de 0-2 wist te scoren door vanaf rechts schuin het strafschopgebied in te gaan en de bal hard via de onderkant van de lat in het doel te schieten. Daarna kreeg GVAV nog een dot van een kans, maar oog in oog met  Jorn wist een GVAV speler de bal niet over de Winsum keeper te krijgen. Kort daarna kreeg Winsum een corner, waarbij Milan nogal opzichtig in zijn rug werd gedrukt en de scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Dat buitenkansje was aan Jarickson wel besteed die de 0-3 binnenschoot. Vlak voor tijd begon Sargon aan een solo waarbij hij vele tegenstanders passeerde, maar zich op een gegeven leek vast te lopen in het strafschop gebied. De scheidsrechter zag daarbij iets was wij niet zagen en legde de bal wederom op de stip. Dit tot grote consternatie en woede bij spelers en begeleiding van GVAV. Nadat de rust weer een beetje was weergekeerd, kon de strafschop worden genomen en was het weer Jarickson die de 0-4 scoorde. Dat was tevens de ruststand.

In de rust drukten we de jongens op het hart niet mee te gaan in het negatieve gedrag van de tegenstander. Die hadden hun pijlen gericht op de scheidsrechter en waren dus te veel met randzaken bezig om nog goed te kunnen voetballen. Het was dus zaak ‘de kop er bij te houden’. Helemaal omdat Winsum gedurende de eerste helft steeds beter ging spelen.

Het goede spel van Winsum zette zich door in de tweede helft. Er werd knap gecombineerd en steeds eenvoudiger werd de vrije man gevonden. GVAV kwam er in de tweede helft op een schot ruim over het doel eigenlijk niet meer aan te pas. Winsum kreeg meerdere kansen, maar het was een rush van rechtsback Ewoud die de zaak echt openbrak. Hij onderschepte de bal, zette aan en vloog op snelheid langs de linksback van GVAV. Met een subtiele steekpass zette hij vervolgens Milan schuin voor de keeper en die schoot loeihard de 0-5 in het doel. Vlak voor tijd was het Sargon die met een prachtige treffer de 0-6 binnenschoot. Hij kreeg de bal rechts van het doel buiten het strafschopgebied, legde de bal goed klaar en schoot hoog in de verre hoek binnen. Daarmee was het kruit verschoten de eindstand bereikt.

Voor Winsum achteraf een eenvoudige middag tegen een ploeg waar het in eerste instantie wat moeite mee had. Een omzetting bij Winsum was voldoende om de angel uit de ploeg te halen. Mooi was te zien dat er steeds beter gevoetbald werd. Volgende week kan dat doorgezet worden in de thuiswedstrijd tegen Peize. Voor de liefhebber start die wedstrijd om 10:45 uur op Sportpark Schouwerzijlsterweg.