Na de ruime winst tegen laagvlieger GVAV stond er wederom een wedstrijd op het programma die op papier als ‘minder lastig’ te bestempelen was. Tegenstander Peize was door Winsum in de heenwedstrijd met maar liefst 2-12 verslagen. Maar dat was in december en de laatste weken had Peize een duidelijk opgaande lijn laten zien met als meest opvallende wapenfeit de 1-0 winst op GRC. De technische staf van Winsum was dus op zijn hoede en maakte ook de spelers duidelijk dat onderschatting misschien wel de grootste tegenstander was vandaag. Met een volledige selectie kon aan de wedstrijd begonnen worden.

Bij het inleidende praatje van de scheidsrechter gaf hij aan te houden van vaart in de wedstrijd en dat hij dus niet zou fluiten als er wat meters gesmokkeld zouden worden bij een ingooi. Dat was dan ook het enige waar deze scheidsrechter niet voor floot, want vanaf de eerste minuut werd de wedstrijd feitelijk doodgefloten. Her en der zag de scheidsrechter als enige overtredingen, waardoor het spel bijna continu stil lag. Echt lekker gevoetbald kon er niet worden en het duurde dan ook even voordat Winsum iets van druk op het doel van Peize kon uitoefenen. Jarickson testte de kwaliteiten van de keeper met een snoeihard schot, maar de keeper tikte de bal naast. Daarna kwam Peize er tot twee keer toe door met hun razendsnelle spits, maar zijn afwerking liet te wensen over. Met wat betere afspraken werd dat gevaar direct beteugeld. Kort daarop volgde het mooiste doelpunt van de dag. Sargon speelde op rechts de bal vrij voor zijn linker, gaf voor, maar net iets achter Milan. Die bedacht zich niet en wist de bal met een spectaculaire omhaal richting doel te krijgen, waar de verbouwereerde keeper de bal niet meer kon keren; 1-0. De ban leek wat gebroken, want kort daarna was het Milan die de bal doorkopte op Sargon die de keeper omspeelde en de 2-0 scoorde. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Stein. Bij een vrije trap van Sargon was hij het meest attent en wist de van de keeper terugkaatsende bal binnen te werken voor de 3-0 ruststand.

In de tweede helft ging Winsum door waar het was opgehouden, maar een erg leuke wedstrijd om naar te kijken werd het maar niet. Het spel stond daarvoor teveel stil. Uit zo’n stilstaande situatie was het Sargon die met een enorme stuit vlak voor de keeper de 4-0 wist te scoren. Even later was het Lars die na goed doorgaan de 5-0 wist binnen te schieten. De 6-0 volgde na een fout van de keeper die de bal zo in de voeten van Sargon speelde. Die bedacht zich niet, ging richting keeper, omspeelde hem en schoot de 6-0 binnen. Winsum kreeg meer ruimte en er speelden zich af en toe bijzondere scrimmages af voor het doel van Peize. Bij zo’n scrimmage was het Eduard die precies op de goede plek stond en de 7-0 kon maken. Dat was ook gelijk de eindstand.

Achteraf een eenvoudige overwinning, die geen moment in gevaar kwam. Van onderschatting was zeker geen sprake, maar een boeiende wedstrijd werd het door allerlei zaken ook niet echt. Maar alleen al het fantastische doelpunt van Milan maakte de gang naar het koude sportcomplex  de moeite waard. De komende twee weken is er geen competitie en daarna kan Winsum zich opmaken voor nog 4 ‘finales’ tegen sterke en hele sterke tegenstanders. We zullen zien hoe de ploeg daarmee omgaat, te beginnen op 4 mei tegen GRC.