Zoals eerder geschreven is de maand van de waarheid aangebroken voor Winsum JO15-1. Met een gelijk puntenaantal maar een verschillend doelsaldo strijden HFC en Winsum om de titel in de hoofdklasse. Met nog 4 wedstrijden te spelen en een veel beter doelsaldo heeft HFC nu de beste papieren in handen. Maar er zijn al gekkere dingen gebeurd in deze competitie, dus is het zaak voor beide teams om vol gas te blijven geven. En met die gedachte ging Winsum naar sportpark Corpus den Hoorn voor de wedstrijd tegen GRC. In de heenwedstrijd won Winsum moeizaam met 2-0 en was de technische staf toen vooral onder de indruk van de centrale middenvelder van GRC die in die wedstrijd erg bepalend was. Voor deze wedstrijd was daar uiteraard even goed over nagedacht. Vanwege de vakantie waren Kaylien en Meez afwezig en sloot Davey bij de selectie aan.

De wedstrijd ging van start onder prima omstandigheden op een mooi kunstgrasveld. Winsum voerde vanaf het begin de boventoon en had zeker aan de rechterkant veel ruimte om te voetballen. Daar speelde Nina op een voor haar ongewone positie als rechtsback, maar vulde dat uitstekend in. Voor haar speelde Davey die steeds aanspeelbaar was en af en toe dreigend versnelde langs zijn tegenstander. De eerste kans kwam uit zo’n situatie, maar de keeper van GRC wist de bal te pareren. Na een minuut of 15 in de eerste helft begon Winsum echt goed te voetballen. De bal werd steeds goed uit de drukte vrijgespeeld en geopend daar waar de ruimte lag. Met korte combinaties werd snel de weg naar het doel gevonden, maar daar ontbrak helaas net de scherpte in de eindpass. Tot het moment dat een diepe bal van achteruit tussen de verdediging en de keeper van GRC belandde en Jarickson daar het eerst bij was en met een lob over de keeper de 0-1 scoorde. Ondanks het veldoverwicht bleef het daarbij, maar had het zelfs nog zomaar gelijk kunnen staan bij rust. Vlak voor het rustsignaal ging een speler van GRC ervandoor aan hun linkerkant en ging richting keeper Jorn. Die bleef rustig en wist met een knappe reflex de tegenstander van het scoren af te houden. En zo ging het Winsum toch met een kleine voorsprong de rust in.

In de rust werd het team gecomplimenteerd met het spel, maar ook met het initiatief dat de spelers namen om de organisatie en veldbezetting zelf aan te passen wanneer de situatie daar om vroeg. Zo werd de beste speler van GRC steeds afwisselend opgevangen, waarmee de angel uit het spel van GRC gehaald werd. Met de opdracht dat door te zetten en zeker voorin wat directer te spelen en sneller te schieten ging het team weer naar het veld. In de tweede helft speelde Winsum inderdaad meer dreigend. Vlak na rust kreeg GRC nog een grote kans, maar bij een scrimmage wist Lars een bal goed te blokken en daar bleef het verder bij. Het was vooral Winsum dat op de helft van GRC voetbalde. Ondertussen waren Sargon en Milan in de ploeg gebracht en laatstgenoemde gaf een schitterende steekpass richting Jarickson. De bal leek wat te hard, maar Jarickson wist de bal binnen te houden, gaf voor waar Davey de bal voor het inschieten had voor de 0-2. Kort daarna kreeg Winsum een vrije trap aan de linkerkant. Lars gaf de bal prima voor richting de tweede paal waar Stein al inglijdend de 0-3 scoorde. Het slotakkoord was voor Davey die een slalom en prima voorzet van Stein binnenschoot voor de 0-4 eindstand.

Een mooie overwinning waar niets op af te dingen viel. Werd er in de eerste competitiehelft vooral ook gewonnen door veel strijd en inzet, de laatste weken wordt dat steeds meer gecombineerd met prima voetbal. Helemaal mooi is het om de ontwikkeling van diverse spelers te zien. Er wordt met zelfvertrouwen en durf gevoetbald en dat stuwt het team naar goede prestaties. Opvallend is ook dat het team nu al 11 keer de nul heeft gehouden in 25 wedstrijden. Dat is geen toeval. Maar goed, nog drie wedstrijden in de competitie en dan weten we meer, te beginnen bij de kraker tegen Bedum op 11 mei op sportpark Schouwerzijlsterweg om 8:30 uur (!!).