De tweede van vier ‘finales’ in mei was de thuiswedstrijd tegen Bedum. Al jaren is Bedum een geduchte tegenstander voor deze lichting C-spelers. Zo ook aan het begin van het seizoen toen de allereerste wedstrijd een bekerwedstrijd tegen Bedum was. Die wedstrijd werd uiteindelijk door Winsum met 3-2 gewonnen, maar zeker de eerste 20 minuten werd Winsum bijkans scheel getikt door het makkelijk voetballende Bedum. Op inzet en wilskracht wisten de Winsummers de wedstrijd en de score te kantelen, maar voor de technische staf was het duidelijk dat er het nodige werk verricht moest worden. En dat gebeurde. Onder aanvoering van de enthousiaste trainers wordt er wekelijks hard en intensief getraind. Andere teams staan soms met open mond te kijken hoe het er aan toe gaat. Verzaakt wordt er niet, de trainingsopkomst is bijzonder hoog, waarmee de trainers het uiterst moeilijk wordt gemaakt om de opstelling te maken. De laatste weken waren de vruchten van dit harde werken ook in het spel te zien. Er werd steeds rustiger en beter gevoetbald. Grote vraag was natuurlijk of dit ook tegen Bedum doorgezet kon worden.

Die vraag kon na 10 minuten met een overtuigende ja worden beantwoord. Toen stond Winsum al met 2-0 voor. Over het hele veld werden de Bedumers direct onder druk gezet. Zo ook aan de rechterkant waar rechtsback Ewoud diep op de helft van Bedum zijn tegenstander te snel af was. Hij onderschepte de bal en gaf een schitterende pass richting Jarickson in de 16 meter. Die controleerde en haalde vol uit voor de 1-0. Een paar minuten later koos Bedum bij een vrije trap op de eigen helft om een middenvelder in te spelen. Die kon de bal niet goed controleren en gaf ongewild een steekbal op Jarickson. Die liep zijn directe tegenstander er uit en gaf de bal op het juiste moment af op de meegelopen Sargon, die de bal in een keer hard langs de keeper wist te schieten; 2-0. Op dat moment kreeg Bedum iets meer lucht en lukte het ook beter onder de druk van Winsum uit te voetballen, maar in de buurt van keeper Jorn komen lukt toen nog niet. Sterker het was Winsum dat de marge vergrootte. Een vrije trap vanaf de linkerkant kwam op de voet van Lars waardoor de bal met een wat vreemd boogje richting doel ging. Daar was Stein er als de kippen bij om de bal voor de grabbelende keeper in het doel te koppen voor de 3-0. Dat was ook direct de rustststand.

In de rust werden de spelers gecomplimenteerd met de energie en inzet waarmee gevoetbald werd. De spelers werd op het hart gedrukt om hier mee door te gaan. Met een sterke bank was er geen enkele reden om in te houden en energie te sparen. Ook werd er op gewezen dat er ondanks de 3-0 stand nog helemaal niets gewonnen was (we hadden tenslotte midweeks net twee wedstrijden gezien waar menigeen dat wel dacht). Vol gemotiveerd en met de verwachting dat Bedum wel iets zou doen, gingen de ploeg naar het veld voor de tweede helft.

De verwachtte omzetting van Bedum was er ook. Daar waar Winsum in de eerste helft redelijk rustig kon opbouwen, werd de achterhoede nu geconfronteerd met 3 spitsen die veel actiever stoorden. Erg in de war raakte Winsum hier niet van. Redelijk eenvoudig kwam Winsum de eerste minuten van de tweede helft door. Daarna kreeg Bedum nog een goede kans uit een voorzet en werd de bal uit een vrije trap net uit de hoek getikt door Jorn. Het meeste gevaar bleef toch echt van Winsum komen. Zo schoot Stein op de paal en gaf Teun na een geweldige slalom in de 16 voor waar helaas niemand stond. Toch kwam de 4-0 letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een hele hoge bal van Jarickson werd door de keeper verkeerd ingeschat waarna de bal via de hak van Teun in het doel vloog voor de 4-0.  Vrijwel direct daarna volgde een mooie aanval van Bedum over hun rechterkant, waar een voorzet door de verdediging van Winsum verkeerd werd ingeschat en een speler van Bedum vrij de 4-1 kon inkoppen. Daarmee was het nog niet gebeurd. Na een corner van Sargon kwam de bal weer bij hem terecht en kon hij met links in de korte hoek de 5-1 binnen schieten. Dat was ook de eindstand.

Na afloop was iedereen het er wel over eens dat Winsum meer dan verdiend gewonnen had. Waren beide ploegen in de eerdere bekerwedstrijd en de competitiewedstrijd in Bedum nog aan elkaar gewaagd, dat was nu echt anders. Wat al een aantal wedstrijden zichtbaar was, kwam nu wel heel duidelijk naar voren. De ploeg is gegroeid. Winsum is nu een ploeg die niet alleen met veel inzet speelt, maar dat ook meer en meer combineert met prima verzorgd voetbal. De spelers zijn bijzonder fit en spelen met veel zelfvertrouwen. Werd eerder een bal nog wel eens blind naar voren geramd, nu wordt steeds meer voor de voetballende oplossing gezocht. Een mooie ontwikkeling om te zien.

Gadegeslagen door een delegatie uit Winsum speelde concurrent HFC gisteren in Hoogezand. Helaas voor ons won HFC met 2-4 waardoor de ploegen nog steeds in punten gelijk blijven, maar HFC ook nog steeds een beter doelsaldo heeft. Nog twee speelrondes en dan is het allemaal duidelijk. Voor Winsum is de eerstvolgende wedstrijd op 18 mei thuis tegen Hoogezand om 8:45 uur op sportpark Schouwerzijlsterweg.