Precies een maand geleden werd de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie gespeeld en daarna kwam het voetbal op een laag pitje te staan. Na een soort van tweede winterstop kon er gisteren eindelijk weer een balletje getrapt worden en wel in Marum. Voor vrijwel alle betrokkenen was dit de eerste keer dat we tegen een tegenstander uit dit dorp voetbalden. Redelijk onbevangen werd dan ook aan de wedstrijd begonnen. Keeper Jorn kon door een blessure niet meedoen en aangezien ook C1 een keepersuitdaging had, werd er nogal flink geschoven met de keepers. Tot onze grote opluchting wilde de keeper van D1, Kick, wel met ons meedoen en hielp ons daarmee enorm uit de brand. Waarvoor ook vanaf deze plek nogmaals een bedankje.

Voor de wedstrijd gaven we aan dat het belangrijk was om geconcentreerd en fel te beginnen. Die intentie was er misschien wel, maar het kwam er niet echt uit. Veel spelers van Winsum oogden ongeconcentreerd en waren bijna wat onwennig aan het voetballen. De eerste 10 minuten gingen voorbij zonder echte kans aan beide zijden. Marum oogde wel actiever en scherper in duels. Toch kwam na 12 minuten de goal wat uit de lucht vallen, maar die viel wel. En ruim 10 minuten later viel de 2-0 voor Marum na een verdwaald schot uit de tweede lijn die langs alles en iedereen in het doel van Winsum ging. Kort daarna moest er noodgedwongen gewisseld worden en werden wat omzettingen gedaan. Winsum ging aanvallender spelen en gaf daardoor ruimte weg. Veel hielp het niet want vlak voor de rust wist Marum binnen een minuut de stand naar 4-0 te helpen. De hoop die er nog was op een goed resultaat, werd nu wel heel klein.

In de rust stonden we vooral stil bij het gebrek aan energie en overtuiging. Vrijwel alle fysiekere duels werden verloren en toch werden deze ook steeds opgezocht. Dat werd ook nog gecombineerd met veel ingewikkelde voetbaloplossingen en de wens om acties te maken, waar het simpel en snel passen een veel betere oplossing was geweest. Maar zoals weleens gezegd is “simpel voetbal het moeilijkste’. Met dat in de oren ging de boys weer richting veld.

In de tweede helft ging het vele malen beter. Marum kreeg weinig tot geen kansen meer en wist nog 1 keer te scoren na een fout achterin, maar daar bleef het ook bij. Sterker naar het einde van de wedstrijd was het Winsum die steeds betere kansen kreeg en zeker ook nog een goal had verdiend ware het niet dat de keeper van Marum sterk stond te keepen. De stand bleef daardoor 5-0.

Een zware en ook wat onverwachte nederlaag. Het laatste deel van de wedstrijd, waarin langzamerhand steeds beter werd gespeeld, geeft wel stof tot nadenken. Het gebrek aan trainingen doet zichtbaar geen goed. Het is geen toeval dat we nu al meerdere wedstrijden onwennig beginnen en langzamerhand steeds sterker worden … Maar goed ‘spring is in the air’ dus we kunnen weer volle bak aan het trainen. Volgende week speelt C2 thuis tegen HFC C2. Deze wedstrijd wordt om 11.15 uur gespeeld op sportpark Schilligeham.