Al weer enkele weken geleden speelde Winsum C2 in Oosterwolde haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen JV Oostenburg C1. Na een 1-0 achterstand maakt Keo gelijk en waren het na rust Ricky, Nasko en Julian Bolhuis die zorgden dat een 1-4 eindstand op het bord kwam. Daarmee had C2 haar zesde (!) overwinning op rij behaald, na even zoveel nederlagen waar het mee startte na de winterstop. Een spectaculaire verandering waar menigeen, zeker ook trainers van tegenstanders, hun gedachten bij hadden. Na de uitwedstrijd in Winschoten vroeg zo’n trainer of wij er ook spelers bij hadden die normaal niet in het team zaten. Wij konden dat bevestigen. Maar in tegenstelling tot wat hij verwachtte waren het geen spelers van de C1, maar van de C4 en daar zit het mooie en bijzondere van dit seizoen.

In de oorspronkelijke selectie zaten met Jorn, Marnix, Lars, Marc, Stein, Jaden, Yordi, Kaylien, Ewoud relatief veel eerstejaars. Robin, Max, Sharugan, Keo, Daniel en Julian maakten als tweedejaars de selectie compleet. In een 1e klasse met veel C1 teams bleek er sprake van flinke fysieke verschillen, maar ook daar leer je van. Wie nog niet groot en sterk is, moet slim zijn. De selectie van C2 heeft het hele seizoen alleen nogal gewisseld. Diverse spelers speelden af en toe mee met de C1 en uiteindelijk gingen Lars en keeper Jorn definitief over. Julian Houtman kwam van C3 en nam de plek van Lars over in de selectie. Marnix stopte in de winterstop, waardoor van de oorspronkelijk 15 spelers nog 12 over waren. Na de winterstop was er geen vaste keeper meer en hebben Kick (D1), Ivan (C3) en Ivar (C4) wisselend het doel verdedigd. In de laatste wedstrijd stond voor de ‘ronde cirkel’ Jorn weer op doel.

Voor de winterstop was het als verwacht. Diverse winst- en verliespartijen met soms hele goede en soms wat mindere wedstrijden. Na de winterstop zat er veel tegen. Er kon in eerste instantie vaak niet getraind worden en er waren lichte pijntjes en blessures. In de eerste wedstrijd tegen latere kampioen Actief werd een beroep gedaan op Jesse Bouwman en Erwin Mossel van C3. De wedstrijd werd nipt en wat tegen de verhouding in verloren. Het bleek het begin van een negatieve reeks met soms sneue en onnodige nederlagen. Na zes nederlagen en nog meer blessures was duidelijk dat er versterking voor de selectie nodig was. Die werd gevonden bij … C4. Trainer Gert Jan had aan 10 minuten bij een wedstrijd van C4 genoeg om te zien dat daar zeker twee spelers liepen die een kans bij C2 verdienden. En dat kon direct enkele dagen later toen de toenmalige nummer twee HFC’15 op bezoek kwam. Met Ivar, Ricky en Teun uit C4 werd de tegenstander 70 minuten lang fel op de huid gezeten en uiteindelijk met een 4-0 nederlaag terug naar Hoogkerk gestuurd. In overleg met betrokkenen werd Ricky toegevoegd aan de selectie en dat bleek net de kwaliteitsimpuls te zijn die er voor zorgde dat wedstrijden nu wel onze kant op kantelden. LTC werd verslagen en ook de uitwedstrijden tegen WVV en Omlandia werden gewonnen.  In een mooie pot werd thuis van GVAV gewonnen, waarbij opviel dat het spel ook steeds beter werd. De competitie eindigde dus met de winst in Oostenburg waar ook Milan van C1 net als tegen Omlandia minuten maakte bij het terugkomen van een blessure. In de laatste wedstrijden, speelde ook Nasko uit C4 mee na een tip van trainer Ronald Hut. Met zijn snelheid en continue inzet bleek Nasko een plaag voor elke verdediging en scoorde ook nog eens 3 keer.

C2 was dit jaar al met al een team waar veel spelers meegespeeld hebben. Deels noodgedwongen, maar deels ook bewust kregen spelers een kans om op een hoger dan gebruikelijk niveau te spelen. Dat een aantal dat redelijk makkelijk afging is mooi, maar geeft ook wel wat te denken. Het maakt in elk geval duidelijk dat selectie en beoordeling iets is wat je het hele jaar doet, dat dat niet beperkt is tot de bestaande selectieteams en dat je gedurende het seizoen spelers in trainingen en wedstrijden kansen moet geven. Een mooie uitdaging voor het verder verbeteren van de opleiding.

Het was samengevat een bijzonder, geslaagd, leerzaam seizoen met veel humor, wisselende resultaten maar met een goede afsluiting. Gisteren kwam de JO15-2 dit seizoen voor het laatst in actie op een toernooi in Delfzijl. Andre Bolhuis die diverse trainingen waarnam dit seizoen, nam de coaching voor zijn rekening. In de eerste wedstrijd werd door een dubieus doelpunt verloren van latere winnaar Veendam 1894 en vanaf dat moment liep het team daardoor wat achter de feiten aan. Er volgde een ruime overwinning op Amacitia en er werd gelijk gespeeld tegen NEC. Van Helpman werd nipt gewonnen. Er volgde een gelijkspel tegen Leovardia en na een verloren penaltyserie was de 6e plaats een feit. Na afloop ging het gezelschap naar Anytime waar het met een gevulde buik vertrok en dit seizoen definitief achter zich liet.

Bij deze willen we alle spelers, gastspelers, trainers, leider, ouders en anderen die op wat voor manier dan ook betrokken waren, bedanken voor dit seizoen. We wensen iedereen veel plezier en succes in het komende seizoen in welk team ze ook spelen …