2022 11 26 VV Winsum O15-3 – Roden O15-3             8-2    (3-0)

Vandaag mocht het team met het ultieme verenigingsgevoel het opnemen tegen het achteraf bekeken zeer sportieve Roden O15-3. Winsum O15-3 bestaat uit spelers van divers pluimage met ouders die een goede invulling geven aan het supporterschap. De wedstrijd van vandaag werd gespeeld op het goed geprepareerde kunstgras onder leiding van de sympathieke en sportieve Arend Kampinga.

Leider Sjon had zijn zaakjes vandaag weer goed voor elkaar. Nadat hij de ouders en spelers van de juiste informatie had voorzien, had hij door de medewerking van de O15-2 in ieder geval weer de beschikking over keeper Ticho. Een waardevolle toevoeging voor de krappe selectie waar Jurre vandaag afwezig was. Daarnaast kwam er nog spontaan een reserve aanlopen zodat er vandaag weer wat te kiezen viel in de dug-out. Met de aanwezigheid van trainer John was de volledige staf vandaag aanwezig.

Het duo Sjon en John heeft naast een leuke spelersgroep ook het geluk van een fijne oudergroep die naast het bekende was- en rijschema zelf verzocht om een grensrechtersschema. En als er een keer wat geschoven moet worden lost deze oudergroep dat zelf op. Zo gebeurde het dat de vader van Ruben vandaag spontaan de vlag ter hand nam.

Het motto van dit team is ‘inzet en samen’. Dat betekent dat iedere speler op zijn niveau mag spelen en dat dat gewaardeerd wordt door zijn teamgenoten en leiders. Belangrijk is ook dat de spelers zich ontwikkelen op individueel niveau en op teamniveau. De laatste weken is het team dan ook vooral bezig met de organisatie in het veld. Dat betekent dat de spelers vanuit hun positie spelen en niet teveel ruimtes tussen de linies laten.

De wedstrijd tegen Roden liet veel goeds zien. De centrale verdedigers Mark en Serge zorgden voor rust achterin en sloten met hun backs Silvijn en Meron tijdig aan naar voren om het middenveld en voorhoede te ondersteunen. Op het middenveld werkte Luuk zich zoals altijd een slag in de rondte hierbij ondersteund door Ole en Joshua. Voorin houden Senna en Jorrit het veld groot zodat er voor Ruben in het centrum veel ruimte ontstond. Hoewel Ruben vandaag niet scoorde zette hij zo slim druk dat Roden moeizaam tot uitverdedigen kwam waardoor we snel weer de bal veroverden. Halverwege de 1e helft wisselde Sjon zijn eerste blokje wisselspelers. Syl, Martin, Lars en Iwan betraden het veld om vrolijk door te gaan met het goede spel van de O15-3. Inmiddels was ook de geblesseerde Sem aangekomen om zijn medespelers aan te moedigen.

Hoewel Ticho weinig te doen had in het doel moest hij toch ten koste van een blessure nog eens handelend optreden. Gelukkig voor ons hield hij zijn doel schoon en konden we met 3-0 rusten.

In de rust kon onder het genot van een glaasje ranja besproken worden wat goed ging en wat nog beter kon. Spelers en leiders waren het al snel eens; gewoon doorgaan.

Onder toeziend oog van de goed leidende scheidsrechter Kampinga bleef ook Roden sportief strijden voor een goed resultaat. Winsum bleef echter de meest dreigende ploeg en kreeg door snel spel diverse kansen waar veelal uit gescoord werd. Toen keeper Ticho voor de 2e keer geblesseerd raakte werd hij uit voorzorg naar de kant gehaald en vervangen door middenvelder Ole.

Winsum bleef goed vanuit de organisatie spelen en ondanks de goede keeper van de zwart-witte gasten stond er uiteindelijk 8-2 op het spreekwoordelijke scorebord.

Komende week weer lekker trainen met o.a. het Sinterklaasschietspel en dan komende zaterdag op naar Hoogkerk voor een potje tegen de leeftijdsgenoten van HFC’15..

Met een sportieve groet,

Sjon en John