Een lange titel deze keer (en de komende weken!). Door de beperkingen die er zijn rondom

COVID-19 is verslaggeving momenteel niet zo eenvoudig als anders. De komende weken is er daarom

ruimte in de verslaglegging om het team eens nader bij u/jou te introduceren. Het gaat bij het voetbal immers niet alleen maar over spelopvatting, tactiek, tegenstanders, techniek en scores?

Daarom vandaag naast een kort verslag van de wedstrijd, deel 1 van het drieluik 'de spelers van Winsum O13-1'

Doelman en verdedigers.

Winsum O13-1 bestaat uit een team met veelal multifunctionele spelers. Er is bewust aandacht voor het spelers laten spelen op verschillende posities om zodoende flexibel te kunnen zijn wanneer de situatie in het veld daarom vraagt. Omdat steeds duidelijker wordt dat een speler steeds vaker vanuit een bepaalde positie start, wordt deze startpositie gebruikt als 'indeling' voor het drieluik.

Jesse B. (doelman). Jesse is een linksbenige doelman die sinds drie jaar het veldspeler zijn heeft ingeruild voor een oranje pak met handschoenen! Gaaf om te zien dat Jesse bewust heeft gekozen om doelman te worden en daar vol voor gaat. Hij traint drie keer in de week en is gedreven om beter te worden. Als doelman is Jesse rustig en een zogenaamde meevoetballende keeper. Hij duikt makkelijk, heeft een goede traptechniek en begint steeds beter te coachen.

Daniël V. (centraal rechts). Daniël is een rechtsbenige sterke centrale verdediger met goede snelheid en functionele techniek. Hij gaat graag het duel met zijn tegenstander aan en is zeer bedreven in het betere kap- en draaiwerk. Kan ook als centrale middenvelder goed uit de voeten.

Jari S. (centraal links). Jari is een linksbenige rustige centrale verdediger met een goed oog voor de situaties op het veld. Spelinzicht en goede passing koppelt hij aan een functionele techniek en duelkracht. Begint steeds meer van achteruit te coachen. Kan ook rechts centraal of links in de zone spelen.

Julian B. (links back). Julian is een tweebenige dribbelaar met een sterke drang naar voren. Hij is voldoende snel en gaat geen duel uit de weg. kan ook op de rechtsback positie of links/rechts op het middenveld uit de voeten en is daarmee een van meest multifunctionele spelers van het team.

Twan F. (centraal links). Twan is één van de drie eerstejaars in het team, rustig aan de bal en behoudt het overzicht. Voeg daar een prachtige passing aan toe en het is duidelijk dat Twan een gewaardeerde kracht is binnen de selectie van O13-1. Twan kan met zijn goede linkerbeen ook uitstekend links in de zone spelen.

Cas P. (rechts back). Cas is ook één van de drie eerstejaars en is een speler met veel mogelijkheden. Fraaie techniek, goede timing, duelkracht en een goed inzicht geven hem de mogelijkheid om wekelijks zijn klasse te tonen en het team beter te laten spelen . Cas is constant in zijn presteren en serieus met zijn sport bezig. Kan prima een linie naar voren op het middelveld spelen, maar ook centraal achterin is op termijn een goede optie.

Daarmee besluiten we het eerste deel van de drieluik 'de spelers van Winsum O13-1' en nemen we u/jou nog kort mee naar de wedstrijd van vandaag.

Net als in de bekerwedstrijd een paar weken geleden, blijkt het bestrijden van Helpman O13-1 geen eenvoudige opgave. Het lijkt er op dat deze tegenstander 'ons niet zo goed ligt'. Vandaag zijn er vooral uitdagingen met de bezetting op het middenveld en hierdoor ontstaat al vlot de 1-0 voor Helpman. Echter ontstaat er hierdoor nog iets veel belangrijkers, namelijk het zelf leren herstellen van de veldbezetting als de situatie daarom vraagt. De trainer kiest er deze wedstrijd bewust voor niet in te grijpen en te kijken hoe spelers in het veld zelf oplossingen bedenken én doorvoeren. Dit blijkt succesvol en Winsum beloont zichzelf met een iets andere veldbezetting nog voor de rust met de 1-1.

De tweede helft is een helft waarin het spel slordiger wordt, spelers elkaar niet zo makkelijk meer vinden en de kansen die er zijn niet benut worden. De tegenstander trekt zich wat verder terug om de 1-1 te verdedigen en Winsum lukt het niet de bal nog een keer in het doel te prikken. Zeker op deze leeftijd is het constant op hoog niveau presteren nog lastig en deze voetbal dag staat dan ook meer in het teken van de leermomenten, dan van het fraaie spel.

Volgende week wordt thuis de wedstrijd tegen Be Quick O13-2 gespeeld. Helaas zonder thuistoeschouwers, maar ongetwijfeld weer met een scherpe selectie die de qua voetbal mindere dag wil gaan revancheren!

BS

PS: De zaterdagmiddag stond in het teken van een gezamenlijke activiteit samen met de andere O13 teams. Dit om de saamhorigheid in de O13 lichting (jongens) te versterken en eventuele uitwisselbaarheid tussen de teams te vereenvoudigen. Onder kundige begeleiding en met alle gezondheidsregels in acht nemende hebben de jongens zich verplaatst in de wereld van de 'jager/verzamelaars' door met pijl en boog de strijd met elkaar aan te binden. Daarna was er aandacht voor een ander tijdvak uit onze geschiedenis en werd de loopgraven betreden om met paintball wapens elkaar het leven zuur te maken. Dit tezamen met het nodige eten en drinken heeft geleid tot een zeer vermakelijke middag. Aan de organisatoren van deze geslaagde middag dan ook veel dank!