Verslaglegging uit de tweede hand is een vreemd fenomeen. Je hebt geen beeld gezien en moet met de informatie van de begeleiding een wedstrijd voor het geestesoog aan je voorbij laten trekken. Het blijft een rare gewaarwording, onze kinderen spelen thuis en in tegenstelling tot bij uitwedstrijden, zijn er geen toeschouwers welkom.

Uiteraard goed te begrijpen gezien de wereld waarin wij momenteel leven, maar voor een vaste supporter (zoals ondergetekende) erg lastig. De hele ochtend loop je met je mobiel in de hand te wachten op de ‘ping’ om vervolgens met hartslag 140 te kijken hoe de tussenstand is… je vraagt je familie niet steeds te appen tijdens de wedstrijd, want slecht voor de bloeddruk… ach wat is dat voetbal toch een bijzonder spelletje en wat ben ik blij dat onze jeugd nog mág voetballen!

Straks een kort wedstrijdverslag, maar nu eerst deel twee van de drieluik ‘de spelers van Winsum O13-1’. Stonden we vorige week stil bij de keeper en de verdedigers, zo zijn het vandaag de middenvelders die in het middelpunt staan.

Casper M. (centrale middenvelder). Casper is het loopwonder van het team. Met duizelingwekkende snelheid begeeft hij zich over het veld, maakt veel ‘vuile’ meters en weet met zijn rushes naar voren regelmatig voor gevaar (en doelpunten) te zorgen. Kan ook als rechter centrale verdediger goed uit de voeten.

Kian J. (linker middenvelder). Kian is de atleet op het middenveld, gaat voorop in de strijd en heeft zich met zijn snelheid en voetballend vermogen schijnbaar moeiteloos een plek in het team verworven. Kan ook centraal of rechts op het middenveld zijn strijdlust laten gelden.

Luuk K. (centrale middenvelder). Luuk is de strateeg en denker in het team. Hij is voortdurend bezig met positie kiezen, kaatsen, teamgenoten vrijspelen. De momenten dat hij aan de kant staat, overlegt hij ook met de begeleiding over hoe hij het spel ziet. Luuk is een verbindingsspeler die makkelijk van de ene naar de andere ‘zestien’ beweegt. Kan prima op alle plekken op het middenveld uit de voeten.

Amanuel (rechter middenvelder). Er wordt in Winsum e.o. niet veel aan sambavoetbal gedaan maar de O13-1 heeft Amanuel! Heeft hij Braziliaanse roots? In dit verslag wordt in ieder geval net als bij vele Braziliaanse voetballers alleen zijn voornaam gebruikt. Klein van stuk, maar onverschrokken dribbelt hij lichtvoetig zijn tegenstanders voorbij. Hij gaat geen duel uit de weg en zorgt er steeds meer voor dat zijn vrije manier van voetballen ook effectief is. Kan overal op het middenveld uit de voeten, maar speelt net zo makkelijk rechtsbuiten en linksback!

Volgende week sluiten we het drieluik af met de vijf aanvallers van Winsum O13-1!

Dan nu nog een kort wedstrijdverslag.

Vandaag stond voor de jongemannen van de O13-1 de thuiswedstrijd tegen de O13-2 van de ‘good old’ op het programma. Een topper in de Groningse hoofdklasse tussen de nr 2. en 3. De wedstrijd werd onder een bleek zonnetje gespeeld op het biljartlaken van de vereniging, veld 4, dat de afgelopen weken naast de grasverzorgers ook vakkundig onderhouden is door de familie egel!

Was de O13-1 in staat de wat teleurstellende wedstrijd van vorige week uit het hoofd te zetten en zich te revancheren? De eerste helft was degelijk. Er werd vroeg en hoog druk gezet op de tegenstander die daardoor bijna niet van de eigen helft komt en weinig voor het doel van O13-1 te vinden is. Zelf weet de O13-1 een behoorlijk aantal kansen bij elkaar te spelen met degelijk teamspel en voldoende individuele kwaliteit. Het veldoverwicht wordt in de eerste helft dan ook uitgedrukt in een meer dan terechte 2-0 ruststand.

Nadat de trainer de puntjes in de rust op de spreekwoordelijke ‘i’ heeft gezet, vangt de tweede helft aan. Be Quick heeft in de rust goed nagedacht over hoe Winsum te bestrijden en krijgt het voor elkaar veel verder van de eigen goal te spelen. De O13-1 krijgt de druk er niet meer goed op en er ontvouwt zich een wedstrijd die als ‘knokwedstrijd’ gekenmerkt mag worden, waarin het fysieke duel niet geschuwd wordt door beide partijen. Winsum weet zich in deze tweede helft goed staande te houden ondanks dat er al vlot een tegengoal te verwerken is. Be Quick krijgt na de tegengoal geen serieuze kansen meer en de O13-1 wint de wedstrijd dan ook met 2-1.

De revanche is succesvol geweest en het spel was naar behoren. Nieuwsgierig zijn we dan ook hoe de bekerwedstrijd van volgende week gaat verlopen, als de grote broer van de tegenstander van vandaag op bezoek komt. Winsum O13-1 mag het dan opnemen tegen de trotse nummer 3 uit de 1e Divisie Be Quick O13-1!

BS