Het jeugdteam dat vandaag in de line-up staat is de JO11-5, uitkomend in de 4e klasse.
Dit team is in september 2018 ontstaan door het samenvoegen van JO11-3 en JO11-5.
Beide teams hadden te weinig spelers (elk 6 jongens) om in competitie verband te kunnen starten.
Bij de start van het nieuwe seizoen moesten we elkaar even leren kennen. Even aftasten wie ben jij en wat kan jij. Weer je eigen plekje vinden in het nieuwe team. Best lastig als je 9 of 10 jaar bent.
Maar al snel had iedereen door, dat plezier maken het allerbelangrijkste is. Winnen, verliezen en gelijkspelen we ervaren het allemaal. Er wordt fanatiek gevoetbald op zaterdag en door-de-week 2x getraind onder leiding van onze jeugdige trainer Marc Wieringa (speler JO17) wat resulteerde in een mooie vijfde plaats aan het eind van de eerste seizoenhelft.

Na de winterstop raakten we twee spelers kwijt, Ivan door een langdurige knieblessure en Olivier is doorgeschoven naar de JO12.

Met 10 jongens zijn we begonnen aan deel 2 van de competitie.

Als er 2 spelers missen is dat toch weer lastig blijkt in het veld.
Gelukkig krijgen we er weer een extra speler bij Jona. Ook hij heeft zijn plek inmiddels gevonden. Leert veel en heeft plezier in het spelletje.
Helaas geeft dan een andere speler aan dat hij wil stoppen met voetballen Jurre M.

Momenteel bestaat JO11-5 nu uit de volgende spelers:

Renzo Jutte
Sem Sterenberg
Jurjan Ungersma
Luuk Schouten
Mark Pauw (keeper)
Jurre Spoelma
Marten Stavenga
Thom Stavenga
Senna Visser
Jona Leugs

Alle spelers kunnen overal staan in het veld, toch heeft iedereen wel zijn voorkeur.
Mark is onze vaste ‘keep’, zonder Mark op ‘goal’ vliegen de doelpunten ons meestal om de oren. Mark kent geen angst, duikt op alle ballen en pakt voor ons niet allen ballen maar ook punten. Hij is ook onze aanvoerder.
In de achterhoede staan een aantal stoere boys, rechtsback is Thom (heeft in de laatste wedstrijd zijn eerste doelpunt gescoord) en linksback staat zijn tweelingbroer Marten. Beide jongens zijn door ons ( leiders Jaap en Aafke) niet uit elkaar te houden, dus met coachen worden ze beiden aangesproken met ‘Stavenga’.
Stavenga moet je als aanvaller dus sowieso altijd 2x voorbij, maar vaker nog 4x, want beiden nemen het verdedigen zeer serieus.
Als laatste man staat Jurre S of Sem tussen de Stavenga’s in. Zowel Jurre als Sem hoor je niet in het veld, ze doen beiden hun verdedigend werk, zonder commentaar, gewoon ballen opruimen, niet meer, niet minder. Echte verdedigers!
Op het middenveld staan Renzo, Luuk en onze nieuwe aanwinst Jona.
Renzo is zo’n middenvelder, die je overal in het veld tegenkomt, balvast is, regelmatig een doelpunt maakt en heel veel tegenstanders een lastige wedstrijd bezorgd.
Jona heeft inmiddels 5 wedstrijden gespeeld en komt steeds beter in zijn spel, is nog een beetje zoekende naar de mooiste plek in het veld, want ‘keeper zijn’ lijkt hem ook leuk.
Luuk, onze mid-mid, gaat altijd het duel aan, geeft nooit op en heeft een hard schot in de benen, een jongen die je met een opdracht het veld in kunt sturen. Een doorzetter.
Onze voorste linie wordt ‘bemand’ door Jurjan en Senna.
Senna is razendsnel op rechts. Kan regelmatig doorlopen naar de achterlijn om een mooie voorzet af te leveren en tikt ook af en toe een balletje binnen.
Jurjan onze spits. Heeft veel techniek, kan een mannetje uitspelen en scoort aan de lopende band, ook met zijn hoofd en anders dan de meeste spitsen, geeft hij ook regelmatig de ‘assist’. Want doelpunten maak je samen, dat snapt Jurjan als geen ander.
We hebben dus gewoon een leuk team, dat met veel plezier op het veld staat.
En wellicht komt u deze jongens over een jaar of tien, weer tegen op het veld, maar dan als speler van het eerste elftal.
Fijne wedstrijd!