Woensdag 12 december was het zo ver, de laatste training van 2018 voor de lichting MO-11 en MO-13. En hoe kan je dit nu leuker afsluiten als met een voetbalspel met cadeautjes?!
 
Een korte uitleg over wat het cadeautjes doorgeef spel precies inhoud. Iedereen koopt een cadeautje tussen de €3,00,- en €5,00,- voor haar lichting. Stel ik win het voetbal spelletje van jou, dan mag ik kiezen of ik mijn cadeautje hou, of dat ik hem wil ruilen. Op deze manier ga je (als het goed is) met een ander cadeautje naar huis. De voorwaarden zijn dat je je cadeautje hebt ingepakt en je niet verteld wat erin zit. Zo houd je het spannend tot het eind.
 
Er was zelfs een surprise gemaakt. Lieke had een voetbal gemaakt van plastic bekertjes (zie foto).
 
AM1

Van de moeder van Mieke hadden wij al gehoord dat Mieke vast beraden was om haar Ajax drinkbeker te houden. Ze zou extra haar best doen, zodat haar cadeau in eigen bezit bleef.
 
Door de trainers waren 4 spellen bedacht: 1 tegen 1 met kleine doeltjes, 1 tegen 1 lijnen dribbel, pionnen schieten in een groot doel en een parcour wat meiden moesten afleggen.
De meiden waren aan het strijden om het cadeautje van de ander te machtigen en waren bloed fanatiek, erg leuk om te zien!
 
Na 4 spellen te hebben gespeeld, zat de tijd er op, en was het grote moment daar: uitpakken!
Iedereen had een ander cadeautje bemachtigd, behalve Mieke. Mieke had alle spelletjes gewonnen waardoor ze haar eigen cadeautje mocht uitpakken en kon ze eindelijk zeggen dat de mooie Ajax drinkbeker van haar was.
Er kwamen leuke cadeautjes voorbij, zoals bijvoorbeeld zeep, notitieblokken, make-up, snoep, stiften, chocola etc. De meiden gingen vol trots naar huis om het cadeau aan hun ouders te laten zien waar ze zo hard hun best voor hadden gedaan.
 
Voor ons als trainers was dit een geslaagde afsluiting van 2018 met veel beleving, plezier en strijdlust. Op naar 2019 met mooie (voetbal)prestaties!
 
Het trainingsteam MO-11 / MO-13,
 
Quinten Scholte
Jack Alt
Thomas Poelma
Alinda Meijer
 
AM2