De nazomerzon staat al aan de helderblauwe lucht als het vernieuwde JO12-4 zich om 8.30 uur verzamelt op sportpak Schouwerzijl voor de bekerwedstrijd tegen Grootegast JO12-1. Thom en Marten ontbreken vandaag wegens een andere activiteit. De JO12-1 van Grootegast blijkt een meidenteam te zijn dat vanuit de hoofdklasse komt en dit seizoen in de jongenscompetitie wil zoeken naar meer uitdaging......

Na even zoeken vinden we gelukkig Fokko Dijkstra bereid om de wedstrijd te fluiten en in goed overleg met beide coaches worden de time-outs deze wedstrijd geschrapt omdat Fokko erg op tijd staat.

Onder aanvoering van Luuk en met Finne onder de lat kan de krachtmeting met de meisjes beginnen. Als enige meid in het team waarschuwt Finne de jongens nog even dat je meisjes op het voetbalveld nooit moet onderschatten. Dan start de wedstrijd, die vanwege de zoektocht naar een scheidsrechter, iets later begint om precies 9.10 uur.

De 1e aanval is voor Winsum en Jurjan sleept er meteen en corner uit, het schot van Thijs dat volgt gaat helaas naast. Grootegast laat dat niet op zich zitten en gaat in de tegenaanval. Finne laat een mooie redding zien. Bij de volgende aanval hoeft Finne niet in actie te komen omdat Sem prima uitverdedigd. Grootegast krijgt direct achter elkaar 2 corners en Finne komt nogmaals succesvol in actie. Grootegast houdt de druk er flink op en de toon lijkt gezet. Maar dan is daar ineens Senna die uitbreekt en razendsnel naar voren gaat. Prima aanval die nog maar net op tijd door de verdediging van Grootegast gepareerd wordt. Er volgt nog een tegenaanval van Grootegast, maar het is Senna die nogmaals de bal onderschept en er mee vandoor gaat richting de goal van de meisjes. Het is Jurjan die het afmaakt door er in de rebound 1-0 van te maken. Vlak daarop maakt Grootegast dan toch de 1-1. Winsum blijft azen op de bal en valt aan, een hard schot van Tim gaat net naast. Bij de volgende aanval lukt het Jurjan wel om binnen te schieten en het is 2-1. Een schot van Tim gaat weer naast. Dan gaat Grootegast in de tegenaanval en is Finne kansloos als de bal snoeihard via de binnenkant van de lat in het net belandt. Het is 2-2. Het nivo-verschil tussen deze ervaren meisjes en de JO12-4 is duidelijk zichtbaar in techniek en positiespel, maar de Winsumers houden prima stand door hard te werken, goed samen te spelen en mooi over te spelen. Dat harde werken wordt al snel beloond en Jurjan maakt zijn hattrick gedecideerd af 3-2. De volgende aanval van de meisjes wordt mooi uitverdedigd door Luuk. Dan krijgt Winsum een vrije trap op een zeer gunstige plek op de helft van Grootegast, Luuk neemt een prachtige vrije trap en het is heel jammer dat Jurjan zijn kopbal vervolgens net naast gaat. Bij de volgende aanval van Winsum lukt het Jurjan wel, deze keer gewoon met de rechtervoet en het is 4-2.

Het smaakt naar meer en het is Luuk die vanuit de verdediging de bal onderschept en er op zeer hoog tempo helemaal mee naar voren dribbelt. Deze keer is het de verdediging van Grootegast die de bal onderschept en het gaat de andere kant weer op. Daar lopen de meisjes tegen Jurre aan die zich niet zomaar aan de kant laat zetten door een paar meisjes, maar toch in zijn eentje niet kan voorkomen dat de meisjes er 4-3 van maken. Na de volgende aanval van Grootegast gaat de bal via Jurre en Jona richting Luuk om een nieuwe aanval op te zetten. De meisjes steken hier met succes een stokje voor en gaan er met de bal vandoor. Het schot via de binnenkant van de paal is raak en daarmee wordt het 4-4. Grootegast voert de druk verder op en valt weer aan. Finne komt ver uit de goal, raakt in duel met een tegenstander en grijpt uiteindelijk de bal net op tijd klemvast. Vlak voor rust lukt het de meisjes toch nog om op voorsprong te komen door de 4-5 te scoren.

Na de rust met limonade en een flinke hoeveelheid druiven achter de kiezen, komt de JO12-4 het veld weer op met wat wijzigingen in de posities. De bekerwedstrijden worden door de coaches ook gebruikt om wat te experimenteren met verschillende spelers op verschillende posities. Jona is verhuisd van de spits naar de goal en neemt plaats onder de lat. Finne gaat rechtsachter in de verdediging en in het middenveld wordt ook wat geschoven.

Winsum gaat meteen in de aanval want een 4-5 achterstand moet uiteraard wel even worden rechtgetrokken als je voor de winst gaat. Er wordt ondanks de vermoeidheid en de warmte die beiden beginnen toe te slaan hard gewerkt. Thijs probeert het met een schot, maar de keeper van Grootegast zit er prima bij. Toch wordt de inzet van de JO12-4 even later beloond met een hele mooie goal van Tim, die de 5- 5 op het scorebord zet en daarmee meteen even zijn visitekaartje afgeeft in zijn 1e wedstrijd voor de JO12-4. Het wordt even heel stil bij de JO12-4 als Jurjan tijdens een duel een tik op zijn enkel krijgt en geblesseerd blijft liggen. Nadat Jurjan het veld af is gehinkt wordt de wedstrijd hervat maar lijkt Winsum licht aangeslagen. Grootegast valt aan maar Jona redt. Grootegast valt weer aan maar Tim werkt weg. Winsum herpakt zich en een razendsnelle uitbraak van Tim eindigt in een schot op de paal. Winsum komt vervolgens 2x goed weg met een schot van Grootegast dat over gaat en een schot van de meisjes op de paal. Het is Sem die vervolgens voor rust zorgt door de bal hard weg te schieten richting de helft van de meisjes. Het blijft spannend met aanvallen over en weer. Dan krijgt Grootegast nog en corner maar Jona werkt de bal goed weg met zijn voeten. Sem verhindert vervolgens dat Grootegast opnieuw in de aanval kan gaan en Winsum kan het nog een keer proberen. Vlak voor tijd weet Jurjan, die gelukkig toch verder kon spelen, er nog met een van zijn razendsnelle acties 6-5 van te maken. Nu gaan de meisjes er vol in om de stand nog gelijk te trekken. Een eerste schot gaat naast, maar er volgt meteen nog een aanval. Jona kaatst de bal met zijn handen weg bij de goal en Senna werkt verder weg. Dan klinkt het eindsignaal en het gejuich van de JO12-4 dat een prima eerste wedstrijd heeft neergezet en zichzelf beloont met een overwinning op een erg sterke tegenstander.