De start van het nieuwe seizoen voor Winsum O17-1 begon direct al met een kraker. Net als wel vaker in de afgelopen jaren was Bedum de eerste tegenstander in de beker. Ter voorbereiding werd door Winsum een week eerder in Assen onder tropische omstandigheden tegen eersteklasser LTC gespeeld. Die wedstrijd eindigde in maar liefst 0-10, waarbij het spel bij vlagen al bijzonder goed was en ook de staf wat verrast leek over het niveau dat al gehaald werd. Een mooie opsteker richting de wedstrijd in en tegen Bedum. Dat zou wel even andere koek worden, want Bedum komt uit in de 4e divisie en speelt dus een niveau hoger dan Winsum. Daarbij spelen bij Winsum maar liefst 9 eerstejaars en geven de resultaten in de afgelopen jaren aan dat beide leeftijdsgroepen dicht bij elkaar liggen. En dus werd een spannende pot verwacht.

Die spannende pot kwam er niet. Vanaf de eerste minuut heerste Winsum op het kunstgras in Bedum. Met veel druk werd de opbouw van Bedum ontregeld en was het met Jerred en Davey voorin levensgevaarlijk. Niet alleen in de omschakeling, ook in de opbouw speelde Winsum prima. Met name het snel wisselen van kant, zoals het heet, gebeurde prima. Wat nog wat ontbrak was de rust aan de bal zodra Winsum bij het doelgebied van Bedum kwam. En zo gebeurde het dat ondanks legio kansen voor Winsum de eerste drinkpauze met een 0-0 stand werd bereikt. Wel stond een van de verdedigers van Bedum op scherp na een harde tackle op de doorgebroken Davey. Direct na de drinkpauze moest diezelfde verdediger weer aan de noodrem trekken toen Jerred er door was. Dat was zijn tweede gele kaart en vanaf dat moment moest Bedum door met 10 man. Vrijwel direct daarna wist Jerred een verre ingooi van Milan goed te controleren en schoof de bal onder de uitkomende keeper door voor de 0-1. Winsum bleef oppermachtig en wist vlak voor rust nog een keer te scoren toen Menno ijzig koel de bal in de linkerhoek plaatste na een prima voorzet van Stein. Met de 0-2 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Die rust werd gebruikt om wat puntjes op de i te zetten, maar vooral ook om het team te complimenteren. Er was met veel inzet gespeeld, de opdrachten waren prima uitgevoerd, er waren veel kansen gecreëerd en keeper Jorn had zelf geen kans tegen gehad. Met dat en de verbeterpunten in het achterhoofd werd aan de tweede helft begonnen.

In die tweede helft wist Winsum de voorsprong snel uit te bouwen. Eerst was het Wouter die uit een corner raak kopte voor de 0-3 en even later was het Jarickson die knap de 0-4 scoorde na een prima onderschepping en schitterende voorzet van Sjoerd. Er volgende nog een aantal prima aanvallen van Winsum, maar met dat de tijd verstreek werd het voetbal er niet beter op. Winsum leek het wat te geloven en Bedum kon niet veel. Het druk zetten van Winsum was wat weg en daardoor kon Bedum tot twee keer toe haar spits goed bedienen, waarvan er een kans knap werd gescoord (1-4). Dat leek voor Winsum weer motivatie om een tandje bij te schakelen. Sargon zette aan voor een actie, gaf een pass op Stein op de rand van de ‘zestien meter’ die direct opzij speelde naar Davey die hard uithaalde voor de 1-5. Even later was het Sargon die snel een vrije trap nam, na een overtreding op Sjoerd. Bedum was verrast en Davey was weg, haalde de achterlijn en gaf prima af op Jarickson die de bal voor het intikken had voor de 1-6. Daarmee was het niet voorbij. In de eerste de beste volgende aanval wist Sargon met een knappe boogbal Davey te bereiken. Die dacht niet na en schoot de bal hard in de kruising voor de 1-7. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Verrassend was wel het woord dat na afloop bleef hangen. Dat deze lichting van Winsum bijzonder talentvol is, was wel bekend, maar de leeftijdsgenoten van Bedum met zulke cijfers oprollen was niet verwacht. Maar eerlijk is eerlijk, het was volkomen terecht en als deze lijn wordt doorgezet gaan we nog veel plezier beleven dit seizoen. Volgende week is het team vrij omdat ze is ingedeeld in een bekerpoule van drie teams. Op 14 september volgt de tweede en laatste bekerwedstrijd in de poule thuis tegen GVAV B2.