Het ziet er niet goed uit voor JO12-4 vóór vertrek uit Winsum richting Hoogezand waar FVV JO12-1 de tegenstander van de dag zal zijn.
Het was al bekend dat Tim nog ziek is, Luuk een weekend weg is, coach Jutta ziek is en MO13-1 een poging had gedaan om Finne te lenen. Achteraf blijkt het goed dat Finne liever gewoon met de boys mee ging vandaag, want 3 kwartier voor vertrek kwam er nog een afmelding en bleek ook Sem ziek. Met 9 spelers waaronder Martin uit de JO12-3, 1 coach, 2 moeders, 2 vaders en 1 hond reizen we met 3 auto’s naar Hoogezand.

Onderweg in Groningen op de ringweg brug open, maar zonnetje schijnt wederom en er is weinig verkeer onderweg, dus na 2 foute afslagen en kleine sightseeing Foxhol arriveren we toch nog op tijd aan de Julianastraat bij het gelijknamige sportpark Julianastraat.
De kleedkamer wordt ons vriendelijk aangewezen door een scheidsrechter van FVV, de kleedkamer blijkt in een ander gebouw een eind verderop te zijn. Ook voor Finne is er een kleedkamer, zoals dat bij elk sportpark tegenwoordig zo hoort: meiden die voetballen horen er helemaal bij, we kunnen niet meer om het meiden en dames voetbal heen. Goed om te zien, aldus een tevreden coach Aafke (V)

Voor de wedstrijd geven alle spelers van Winsum een hand aan de scheids en wensen hem een fijne wedstrijd, dit alles in het kader van week van de scheidsrechter die loopt van 5 tot 13 oktober.
De scheids geniet hier zichtbaar van, komt enthousiast naar onze coach Aafke en geeft aan zo’n positieve actie wel te kunnen waarderen.
Onze tegenstanders zijn deze keer fysiek van hetzelfde formaat en dat geeft moed.
Zeker in het licht van de grote jongens en meiden waar we meestal tegen spelen.

Onder aanvoering van Jurjan, met Jona onder de lat en Finne op wissel trapt Winsum af. Winsum begint sterk en gaat onmiddellijk in de aanval. Na een aantal wedstrijden op rij verloren te hebben, is de JO12-4 vastbesloten om niet met 0 punten huiswaarts te gaan.
Bij de 4e aanval is het raak. Thijs geeft een mooie pas op Martin en die tikt de bal middels een prima assist door naar Jurjan. Jurjan maakt het keurig af en het is 0-1. FVV laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan en Jona moet 4x aan de bak. Met 4 reddingen, waaronder 1 super-redding na een corner van FVV zorgt Jona dat de voorsprong behouden blijft. Een schot van Jurjan na een corner van Martin gaat naast, maar het idee was prima. De daarop volgende uitbraak van Jurjan wordt afgekapt door FVV en het gaat de andere kant weer op. Weer volgt een redding van Jona. De keeper van FVV weet een hard schot van Martin tegen te houden. Dan krijgt Thijs een bal zo hard op zijn hand dat hij niet verder kan en maakt Finne wat eerder dan gepland haar entree in de wedstrijd. Ook de tijdens de trainingen van de afgelopen week geoefende driehoekjes komen tevoorschijn. Dit tot grote vreugde van coach Aafke. Na een paas van Thom op Finne krijgt Winsum nog een hoekschop.
Dan is de 1e time-out er al. Als Jona vanuit de goal komt aanlopen wordt hij bedolven onder de complimenten van het team “goed gekeept, super Jona, top reddingen !” Jona is er zichtbaar blij mee.
Na de time-out blijft Thijs nog even aan de kant, maar na een minuut of vijf gaat Thijs er weer in op de links back positie en krijgt Thom even rust.
Met een corner zet Winsum weer druk, Martin schiet hard vlak voor de goal langs. Marten verovert de bal en kaatst met Senna, Senna zijn schot wordt geblokt, een schot van Jurjan onmiddellijk daarop wordt gestopt, maar het is genieten en applaudisseren voor de meegereisde ouders en de hond van Jona die geen wedstrijd mist.

Winsum krijgt vleugels.....Finne paast op oud teamgenoot Martin, Martin schiet maar de keeper van FVV zit er goed bij. Onmiddellijk de volgende aanval: via Finne en Martin door naar Jurjan maar de opzet smoort in de verdediging van FVV. Winsum zet nog een tandje bij, Martin geft Thijs een assist, het prachtige schot van Thijs krult nèt langs de paal en er volgt een doeltrap. Maar dan …. de bal komt via Jona en Jurre bij Martin en die knalt de bal van zeker 20 meter afstand snoeihard de goal in. De spelers van Winsum gaan uit hun dak !!! 0-2 met mooi positief voetbal, goed positiespel en op de juiste momenten elkaar even overnemen. De coach is zeer tevreden.
FVV komt echter vanaf de aftrap razendsnel op en het schot dat volgt gaat maar net naast. De winst is echt nog niet binnen.
Er volgt een huzarenstukje van Senna die via Jona en Marten de bal aangeleverd krijgt en een sprint á la Marc Overmars in zet over ruim 40 meter en daarbij 2 spelers uitspeelt alsof ze er niet staan en handig over een 3e, die een sliding inzet, heen springt. Helaas schiet de bal door de soring net iets te ver van Senna zijn voet en komt precies voor de voeten van het meisje van FVV dat links achter staat. Ze schrikt van de snelheid waarmee Senna nadert en schiet de bal lichtelijk in paniek tot een corner. De keeper van FVV schiet de bal ver naar voren en daarmee zijn de zaken ineens omgedraaid en is er een corner voor FVV. Deze bal frommelt op de een of andere manier Jona zijn goal in, of liever gezegd ligt ie nu op de lijn of er net overheen ? De scheids die heel goed meeloopt met het spel constateert dat de bal de doellijn net gepasseerd is. Het is 1-2.
Geen gemekker, koppies omhoog, ruggen recht, aftrap en hoppa ….. Finne via Martin naar Jurjan, Jurjan terug naar Martin er volgt een droge knal, Martin zijn armen gaan in de lucht en het team juicht GOAL!!! 1-3.
Daarna een kans voor Senna over rechts, hij lijkt de bal te missen, maar geeft een mooi lobje over de verdedigers van FVV heen. De keeper redt. De uitbraak van FVV wordt in de kiem gesmoord door Marten.
Winsum gaat weer vol in de aanval en alleen Jurre blijft achter als laatste man vóór Jona. Als FVV dan de bal ineens naar voren schiet gaat Jurre in de achtervolging, rent er een speler uit en verdedigd met 3 man om zich heen uit. Bal gewoon even onder het standbeen door, zelf koelbloedig draaiend om zijn as aan Thijs meegeven. Makkie. FVV valt nog een keer aan, schiet naast en snakt naar rust. Senna en Jurjan proberen het nog een keer maar de keeper van FVV redt. De tegenaanval van FVV strand op Finne die nog paast op Thijs. Dan is het rust.

Na de fruitcocktail van druif, appel, aardbei en kiwi, de ranja en het uitdelen van de nodige complimenten aan elkaar gaat het team terug naar het veld. Even is er schrik als iedereen wordt gemaand door te lopen en er een ambulance met toeters en bellen het sportveld op komt. Gelukkig niets ernstigs, maar toch.... Enigzins afgeleid en zonder de supporters die nog aan de koffie zitten begint JO12-4 aan de 2e helft met Thom in de goal en Jona die nog even op de wisselpositie mag nagenieten van zijn prachtige reddingen, voor ook hij er weer vol tegenaan kan in het laatste kwartier. Meteen van de aftrap gaat het weer op volle kracht naar voren. Hoekschop links, Jurjan neemt en Martin schiet, de keper kan de bal nog net wegtikken. Hoekschop rechts, Marten paast op Martin en die schiet: 1-4 en een hattrick voor Martin.
Een doeltrap van Thom wordt gekaapt door FVV en er volgt een hard schot over links. De bal lijkt voorlangs te gaan, maar ploft net in de verre hoek: 2-4. De supporters die na krap 4 minuten spelen in de 2e helft weer terug zijn hebben 2 goals gemist. Die weten nu dus dat ze in het vervolg sneller moeten drinken of harder moeten lopen om niet te missen. Thom laat een mooie redding zien op een afstandsschot van FVV, Senna lijdt balverlies op het middenveld door een echte panna, maar Thijs verdedigt goed uit. FVV begint aan de deur te morrelen en gaat meer druk zetten. Als de bal na een mooi schot achter Thom in de goal belandt, is Winsum het even kwijt en bij een stand van 3-4 wil het team alles via het midden oplossen. Jurjan krijgt een kans na een mooi één-tweetje met Martin, Finne schiet 2 keer net naast, Martin schiet over en een volgend schot van Martin wordt gekeerd door de keeper. Het lijkt alsof de bal er niet meer in wil. Achterin wordt Jurre getackled en er volgt een vrije trap. Jurjan neemt, maar zo snel als Winsum in de aanval gaat, zo snel komt de bal ook terug. Er volgt een prachtig schot van FVV, Thom kansloos achterlatend en zo staat er ineens 4-4 op het scorebord. JO12-4 is verbaasd maar niet verslagen. Er wordt zo hard gewerkt dat FVV wel moet denken dat er 12 in plaats van acht Winsumers in het veld staan. De Winsumers rennen de longen uit hun lijf en duiken overal op, wat een wilskracht en samenwerking. Martin probeert het nog 2 keer, de eerste keer zit de keeper er goed bij en het tweede schot gaat naast. In de 2e time-out blijkt niemand moe te zijn !?! Wat zijn dat voor kiwi's en aardbeien daar in de kleedkamer …. Jona komt het veld in als linksback en Thijs gaat op wissel. De 14e corner van de wedstrijd is voor Winsum, Martin neemt en Finne knalt de bal rakelings naast. De bal gaat via Marten en Martin naar Jurjan die kilometers aflegt op het middenveld. FVV wordt wordt feller in de aanval en het is de vraag wie het eerst gaat scoren. De supporters vinden het nu wel heel erg spannend worden. Nieuwe poging Senna, Martin, Jurjan, tik 4-5 !!! Geen tijd om de goal uitgebreid te vieren, we moeten door. Corner van Jurjan hoog en scherp voor de goal, iedereen mist en de bal caramboleert via het scheenbeen van Senna, via de paal en opnieuw via Senna hard op de paal het veld weer in....hoeveel pech kun je hebben ? FVV krijgt een vrije trap, via 2 man in de muur wordt het een hoekschop. Thom pakt de bal en knalt deze naar voren. Corner voor Winsum, Jurjan op Finne. Finne schiet, met een been van de tegenstander er nog tussen, naast. Weer een hoekschop en weer Finne, weer net naast. De volgende aanval van FVV wordt knap om zeep geholpen door Jona. Winsum neemt over en Senna schiet, maar de keeper redt. Winsum valt voortdurend aan, maar verzilvert de kansen niet en de wet van Murphy treedt in werking. Eén tegenaanval door FVV en het is, via een corner, 5-5 met nog 5 minuten te spelen. Het wordt nu echt heel spannend en het regent aanvallen en kansen over en weer. Een hoekschop van Jurjan op Finne die Martin een assist geeft. Zó jammer dat het schot van Martin over gaat. Nog een hele mooie redding van Thom, Jona die de bal op het middenveld onder controle brengt en paast op Jurre. Jurre die in de aanval gaat maar onderbroken wordt door de scheidsrechter die het eindsignaal laat klinken. Trots, blij en met een punt kan Winsum weer naar huis. Maar niet voordat we de scheids allemaal weer en hand gegeven hebben en hem hebben bedankt voor het goed en leuk fluiten van de wedstrijd. Onder de indruk van deze actie van Winsum, geeft de scheids op zijn beurt een compliment aan de Winsumers voor hun positieve gedrag naar hem, maar ook het onderlinge positief coachen en het vriendschappelijke gedrag naar de tegenstander viel hem op.

JO12-4 heeft vandaag maar eens weer laten zien hoe leuk, spannend en aantrekkelijk voetbal gespeeld hoort te worden. Met een punt in de pocket sluit het team aan in een lange file op de A7 , maar die file kan de pret vandaag niet meer drukken. Aanstaande zaterdag speelt JO12-4 thuis tegen Marum.....hierbij zijn alle supporters uitgenodigd.