Terwijl we naar het sportpark fietsen maakt de zon al plaats voor de wolken en voorspelt ook buienradar dat we het deze keer voor het eerst niet droog zullen houden tijdens de wedstrijd. Maar we houden hoop dat de magische krachten van onze meegebrachte paraplu een bui kunnen doen overwaaien.

Vandaag wordt de vorige week afgelaste thuiswedstrijd tegen Marum JO12-1 ingehaald. Het team is op Luuk na compleet. Met Luuk, die op vakantie is, missen we vandaag ook coach Jutta. Gelukkig is coach Aafke er wel om alles ook vandaag weer in goede banen te leiden en om half elf kan de wedstrijd starten. Vandaag wordt gevoetbald onder leiding van scheidsrechter Dolf Werkman.

Onder aanvoering van Jurre, met Thom in de goal en Jona op wissel gaat de wedstrijd van start. Jurjan speelt vandaag maar liefst twee wedstrijden en zal daarom iets later insteken bij het team. Direct na de aftrap wordt er wat heen en weer gepingeld en de supporters van JO12-4 die vandaag in grote getale aanwezig zijn hebben niet allemaal direct in de gaten dat de wedstrijd al is begonnen. De eerste aanval is voor Marum, maar dan volgt een mooie doeltrap van Thom, die door Senna prachtig via de borst wordt aangenomen. Senna geeft de bal mee aan Tim en Tim komt tot een mooi schot. De keeper van Marum redt en zo gaat het nog wat heen en weer.

Marum is duidelijk meer op de helft van Winsum aanwezig dan andersom, maar er wordt weer mooi samengewerkt en goed overgespeeld door de JO12-4. Dan ineens, als het ware uit het niets, maakt Marum er met een mooi afstandsschot 0-1 van.

DE JO12-4 laat zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan en gaat rustig door met een mooi opgezette aanval, waarbij de supporters prima samenspel zien en opnieuw is het Tim die schiet en de keeper van Marum die redt. Winsum blijft proberen, maar Marum dringt flink aan. Finne dribbelt in, speelt naar Sem en via Senna gaat de bal weer naar Tim. De verdediging van Marum zorgt dat Tim niet verder kan en de bal gaat via een speler van JO12-4 over de zijlijn.

Marum trapt in, maar Finne onderschept de bal knap: met één voet hoog in de lucht weet ze de bal hard naar voren te schieten en het is jammer dat daar op dat moment nog niemand is om het af te maken. De bal gaat harder dan de jongens kunnen rennen. Het gaat de andere kant weer op en we zien een redding van Thom die ver uit de goal komt, de bal wegtrapt en ook nog op tijd terug is om het volgende schot van Marum met zijn handen weg te slaan. Er volgt een een-tweetje Finne, Thijs, Finne waarbij Finne een tegenstander in een duel met een mooi hakje te slim af is en Winsum verder kan met de aanval via Jurre. Jurre komt een heel eind en uiteindelijk krijgt Marum een keeperbal. Sem onderschept de bal en via Jurre komt de bal bij Senna die er mee naar voren vliegt. De uitbraak loopt vast op de laatste man van Marum en dan fluit scheids Dolf Werkman voor de eerste time-out van de wedstrijd. Het is inmiddels echt gaan regenen maar dat lijkt de spelers totaal niet te hinderen.

 

Ook Jurjan is inmiddels gearriveerd en neemt evenals Jona een positie als aanvaller in op de plaatsen van respectievelijk Tim en Thijs die op wissel gaan.

Ook na de time -out is de eerste aanval voor Marum, maar het schot gaat in het zijnet. We zien direct daarop een mooie aanval via Jona die de bal voorgeeft aan Jurjan. Jurjan schiet, maar de keeper van Marum zit er weer goed bij, Nog een mooie aanvalsopzet: Jurjan schiet de bal hard vlak voor de goal van Marum langs naar Senna, maar Senna komt er net niet lekker genoeg bij voor een goed schot.

Dan gaat een van de twee zeer goed voetballende meisjes van Marum in de aanval. Jurre laat het publiek even zien waar hij goed in is en verdedigt prachtig uit, echt heel mooi. Marum gaat de druk nu flink opvoeren en Winsum beleeft wat benauwde momenten. Marten schiet tweelingbroer Thom te hulp en verdedigt 2 keer achter elkaar prima uit. En weer is daar ineens een van de meisjes van Marum met een schot dat maar net naast gaat. Winsum probeert het nog eens, Jona schiet maar de keeper van Marum vangt. Finne en Jurre brengen even wat rust terug bij Winsum door rustig met zijn tweeën een aanval op te zetten. De aanval loopt vast, maar het team heeft zich intussen snel kunnen hergroeperen. Weer een aanval van Marum, maar Thom redt door de bal uit het spel te graaien. Ondanks een hele mooie doeltrap van Thom verovert Marum de bal al snel weer en weer is het Marum dat in de aanval gaat en Marten die uitverdedigt. Bij het volgende schot van Marum belandt de bal keurig in Thom zijn handen en kan Jurjan naar voren in een poging om nog vóór rust de gelijkmaker binnen te tikken. Marum heeft echter een goede keeper en het blijft 0-1. Er volgt nog een schot van Marum, maar Thom redt en direct daarop fluit de scheidsrechter voor de rust. Met een 0-1 achterstand gaat JO12-4 de rust in.

Na de rust is Finne goalie en staan Marten, Sem en Jona op wissel. Arnoud uit de JO11-5 maakt zijn debuut in de JO12-4 en mag invallen voor de afwezige Luuk. Winsum gaat meteen in de aanval en een schot van Tim gaat op de paal. Dan legt de scheidsrechter ineens het spel stil, dit tot verbazing van de spelers. Dolf roept de spelers bij zich en legt uit dat er een nieuwe regel is waarbij de scheidsrechter geen zogenaamd dood element meer is. Waar vroeger het spel gewoon doorging als de scheidsrechter door de bal geraakt werd, wordt het spel nu stilgelegd en krijgt de speler die de bal tegen de scheidsrechter aan schiet de bal terug. Super dat de scheids een nieuwe regel niet alleen toepast, maar ook even rustig de tijd neemt om het aan de kinderen uit te leggen. Na de uitleg krijgt Winsum de bal terug en gaat het spel weer door.

Het aanvallen gaat de Marumers net iets beter af dan de Winsumers en ineens is het 0-2. De spelers van JO12-4 blijven echter in zichzelf geloven en roepen naar elkaar dat “het” nog best kan. Onverstoorbaar gaan ze door met hun missie: met zijn allen schouders eronder, voetballen, plezier hebben en liefst ook nog winnen.

Er volgt al snel en hele mooie aanval. Via Tim, Jurjan en Arnoud komt de bal bij Thijs en die maakt het keurig af met een prima goal. Het is 1-2 “ Zien jullie wel ? Niks aan de hand lijkt het team tegen de supporters te zeggen.”.

 

Dan wordt het erg chaotisch voor het doel van Finne, maar de verdediging staat als een huis en de eerste van een reeks aanvallen van Marum wordt uitverdedigd door Thom, bij de 2e aanval van Marum gaat de bal over en de 3e aanval wordt door Jurre, Thom en Thijs gezamenlijk weggewerkt. Het team werkt echt samen, blijft vechten en vooral ook elkaar helpen. Er volgt een aanval van Winsum, maar de keeper van Marum redt. Thom maakt in het vuur van het spel een overtreding, de eerste van de zeer sportieve wedstrijd, en Marum krijgt een vrije trap. Maar niet nadat Thom meteen zijn excuus aanbiedt en de betreffende speler van Marum een hand geeft. Het tekent de goede en sportieve sfeer van de wedstrijd. Even later worden de Winsumers beloond voor hun harde werken als Jurjan een kans afdwingt en er met een mooi afstandsschot 2-2 van maakt. De gelijkmaker komt op een goed moment en geeft de motivatie van de JO12-4 een flinke boost. Het wordt nu heel spannend en het publiek krijgt ook vandaag weer veel waar voor hun geld. Marum schiet nog eens hard op de goal van Winsum, maar Finne redt. Kort daarop nog een schot, Finne zit er goed bij met de vingertoppen, maar het schot gaat rakelings over. De scheidsrechter fluit voor de 2e time-out.

Arnoud, Jurjan en Thom blijven aan de kant en Marten, Sem en Jona gaan er weer in. Het is meteen na de 2e time-out heel spannend voor de goal van Finne en Marten laat zien dat verdedigen in het bloed zit bij de Stavenga's door eerst een bal prima weg te werken zodat Finne niet in actie hoeft te komen en daarna bij de volgende aanval, als Finne de bal wegslaat, maar deze in de rebound terug komt een heuse redding met de voeten uit te voeren. Even later doet Tim hetzelfde en laat ook hij zien dat een veldspeler best even een redding tussendoor kan doen als dat zo uitkomt. Marum is in dit stadium van de wedstrijd de bovenliggende partij en houdt de druk er flink op. Uiteindelijk wordt het dan ook toch 2-3. Maar nog geeft JO12-4 niet op, niemand moppert en de sfeer blijft positief. Winsum wil een gelijkmaker en gaat dus op jacht. Dan zien we de 2e overtreding van de wedstrijd als Tim letterlijk wordt gesandwiched door de twee meisjes van Marum. Het levert een vrije trap op en Tim kan met de bal naar voren. Hij maakt vervolgens handig gebruik van het hele klein beetje ruimte dat hij krijgt en schiet Winsum de wedstrijd weer in 3-3. Zou het dan toch nog kunnen vandaag ….. de 3 punten lonken.

De wedstrijd gaat verder, de tijd tikt gestaag door, lang kan het niet meer duren. En dan opeens staat ie daar wéér TopperTim: weliswaar vrij ver van de goal maar volledig vrij en met de bal aan zijn voeten. Tim kijkt, lijkt in zijn hoofd te berekenen hoe hij het zal aanpakken en schiet Winsum dan in alle met een hard en hoog schot naar een 4-3 overwinning. Wàt een prachtgoal !!!!

De JO12-4 heeft vandaag weer een mooie wedstrijd laten zien. De partijen waren aan elkaar gewaagd vandaag, maar Marum leek over de gehele linie toch net iets beter. De spelers van JO12-4 hebben ook vandaag weer bewezen dat je met hard werken, positief blijven en veel voor elkaar over te hebben ver kunt komen. En ja, de JO12-4 was met 1 punt uit 3 wedstrijden vandaag ook wel aan een overwinning toe. De 3 punten van vandaag zijn na de wedstrijd dan ook uitgebreid gevierd.