Na de succesvolle poulefase waarin Winsum na winst op Bedum en GVAV 2 poulewinnaar werd, mocht het in de eerste bekerronde aantreden tegen Mamio. Deze ploeg zit ook bij Winsum in de competitie, maar veel wisten we nog niet van deze tegenstander. Met drie spelers die deze week een buitenlandse reis achter de rug hadden, was het ook even afwachten hoe het Winsum voor de dag zou komen. Aan de scheidsrechter lag het in elk geval niet. Een man van de regel, zo werd al snel duidelijk tijdens de administratieve voorbereiding van de wedstrijd. Maar eerlijk is eerlijk, tijdens de wedstrijd floot hij een prima pot. En na de ervaring in Leek zien we dat uiteindelijk het liefst. Op Wouter na was de selectie compleet en was het wachten op tegenstander Mamio die duidelijk moeite had om uit de kleedkamer te komen.

Zoals verwacht vloog Winsum weer uit de startblokken. Na één minuut had de eerste er al in kunnen liggen. Sam snelde zijn tegenstander voorbij, haalde de achterlijn, maar kon toen helaas de bal niet voldoende van het doel af voorgeven waardoor de keeper er tussen kon komen. Daarna volgden nog kleinere en grotere kansen waarbij de keeper van Mamio zich van zijn beste kant liet zien. Tot weer Sam de bal hard inspeelde op Davey. Die wurmde zich langs twee tegenstanders, ging richting achterlijn en gaf voor. De bal kwam via Menno bij Sargon die direct op doel schoot. De keeper liet los en de doorgelopen Davey was er als de kippen bij om de bal in te tikken voor de 1-0. Kort daarna lag ineens Sam kermend van de pijn over de zijlijn naast de dugout. Vrijwel niemand had gezien wat er gebeurt was, maar de opnames lieten zien dat een tegenstander Sam had geraakt. Met een eerste diagnose spierscheuring moest Sam helaas het veld verlaten. Tijdens de behandeling van Sam leek het team wat van slag, maar wist het ook toe te slaan. Een crosspass van Lars richting Jarickson werd door laatstgenoemde fantastisch aangenomen. In een beweging was hij los van zijn tegenstander en stond hij oog in oog met de keeper die hij met een geplaatst schot laag in de hoek kansloos liet (2-0).  Daarna volgde nog een grote kans voor Menno na een schitterende aanval maar ook hier liet de keeper van Mamio zijn kwaliteiten zien. Jorn had tot dan toe een uitermate rustige wedstrijd gehad, want Mamio was afgezien van een corner niet in de buurt van de keeper van Winsum gekomen. Met een 2-0 stand werd de kleedkamer voor de rust opgezocht.

In de rust was er niet veel aan te merken op het spel dat blij vlagen echt goed was. Het team speelde prima, maar de beloning daarvoor had veel meer kunnen zijn dan de 2-0. En zo ging het team weer richting veld, waar het wederom langs moest wachten op de tegenstander. Binnen een paar minuten na het begin van de tweede helft was het de ingevallen Jered die alle hoop van Mamio aan diggelen schoot door na een knappe solo de 3-0 te scoren. Met deze voorsprong was de echte drive wat weg en dat was in het spel terug te zien. Toch kwam ook nog de 4-0 op het bord na een knappe actie van Jarickson aan de rechterkant. Hij snelde langs zijn tegenstander en schoot de bal onder keeper door in de verre hoek. Mamio dat tot dan toe totaal niet gevaarlijk was geweest kwam uit een corner op 4-1. Daarna werd de lat en de paal nog geraakt, voordat Jarickson een verkeerde uittrap van de keeper afstrafte met de vijfde goal van Winsum. Het slotakkoord was voor Mamio dat een penalty kreeg nadat de bal schijnbaar tegen Niels aan was geschoten. Daarmee kwam de stand op 5-2, waar het ook bij bleef en Winsum een ronde verder was.

Al met al was zeker de eerste helft een prima wedstrijd van de kant van Winsum. De grote voorsprong in de tweede helft deed het niveau geen goed, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Veel minder was het uitvallen van Sam met een op het oog vervelende spierblessure. We wensen hem veel beterschap en een snel herstel. Volgende week gaat de competitie weer verder in en tegen Zuidhorn. Voor de liefhebbers begint deze wedstrijd om 11 uur op het sportpark Johan Smitpark.