Na de uitwedstrijd in en tegen Zuidhorn in de vorige competitieronde, kon de JO17-1 ook deze week weer op pad. Op het affiche stond de uitwedstrijd tegen Velocitas. Deze amateurclub heeft een roemrucht verleden en was lange tijd de enige club in de provincie Groningen die een landelijke prijs had gewonnen. Nu deelt zij dat met de plaatselijke FC die in 2015 ook de KNVB beker won. En met die wetenschap ging een behoorlijk aantal auto’s met spelers en supporters richting Stadspark in Groningen. De selectie van Winsum was op de geblesseerde Sam na volledig. Sam was uiteraard aanwezig en werd door spelers en staf verrast met een kleine attentie als steun in de rug bij zijn herstel.

Het begin van de wedstrijd was wat rommelig en Velocitas verweerde zich veel beter dan verwacht. Sterker als de thuisclub in de beginfase wat zorgvuldiger was geweest had het zomaar op voorsprong kunnen komen. Maar zoals wel vaker wist keeper Jorn wederom een één-op-één duel te winnen en hield het Winsum in de beginfase overeind. Langzaam kreeg Winsum meer grip op de tegenstander en werd het zelf ook gevaarlijker. Toch was het baltempo nog te laag om de verdediging van Velocitas stuk te spelen. Winsum combineerde te veel door of schoot van te ver op doel, dus tot grote uitgespeelde kansen kwam het nog niet. Tot Jered vanaf links werd aangespeeld, zich met een kapbeweging net binnen de ‘16’ voldoende ruimte gaf om de bal geplaatst in de linkerhoek te schieten (0-1). Het mooiste doelpunt van de middag volgde snel daarna. Davey zocht aan de linkerkant zijn tegenstander op en ging er op snelheid langs richting achterlijn. Daar stuurde hij met een ‘Zidane’ twee tegenstanders het bos in om de bal keurig af te leggen op Sargon die de bal voor het intikken had voor de 0-2. Met die stand werd de rust bereikt.

In de rust gingen de aanwijzingen vooral over het baltempo en het uit de drukte spelen. Positief was het dat het team af en toe prima door de verdediging van Velocitas kwam, maar dat vervolgens te ver doorvoerde en net even te weinig gretig en doelgericht was. In de tweede helft werd het spelbeeld in eerste instantie niet anders. Winsum had de wedstrijd in de grip. Velocitas ging steeds vaker voor de lange bal, maar die was vaak een prooi voor Winsum, waardoor er van echt gevaar voor het doel van Jorn weinig sprake was. Aan de andere kant was Winsum wel gevaarlijk via met name Davey en Jered. Laatstgenoemde kwam in een één-op-één verkeerd terecht en moest helaas geblesseerd het veld verlaten. Menno kwam voor hem in het veld met rugnummer 14. Dat zou normaal gesproken niet bijzonder zijn, ware het niet dat dit seizoen al in meerdere wedstrijden invallers met rugnummer 14 hadden gescoord. Wissel wil je liever niet staan, maar rugnummer 14 doet wel iets … En ja hoor, ook deze wedstrijd was het weer zover. Milan ging knap door aan de rechterkant, gaf voor waarna de bal voor de voeten van Menno kwam die de bal in de linkerhoek schoot (0-3). Daar bleef het niet bij. Na een handsbal wist Davey de toegekende penalty feilloos te benutten voor de 0-4. In de slotfase wist Menno met een schitterende pass Davey te bereiken in het strafschopgebied. Die controleerde de bal en schoot in de korte hoek de vijfde van Winsum binnen. Davey maakte in de laatste minuut zijn hattrick compleet door het meest attent te reageren op een schot van Sjoerd die door de keeper werd losgelaten. Direct daarna floot de scheidsrechter af en ging Winsum met een 0-6 overwinning naar huis.

Samengevat was dit een matige wedstrijd van de kant van Winsum waar het desondanks met een 0-6  overwinning van het veld stapte. Ook de concurrentie wist te winnen, waardoor Winsum op de tweede plaats blijft staan. Volgende week wordt thuis gespeeld tegen HFC om 9:45u op sportpark Schouwerzijlsterweg.