Anders dan gebruikelijk moesten de ‘B-junioren’ van Winsum en HFC al om 9:45u aantreden op het hoofdveld aan de Schouwerzijlsterweg. Wat onwennig kwamen de spelers een uur eerder aan op het sportveld, waar we ook de gasten uit Hoogkerk konden ontvangen. Na hen bijgepraat te hebben over de ontwikkelingen van het nieuwe sportpak, was het tijd om te kleden en een plek voor de warming-up te zoeken. Dat was vanwege de drukte niet eenvoudig, dus werd het beste er maar van gemaakt. De selectie van Winsum miste naast Sam ook Milan vanwege een blessure. Met twee wissels werd daarom aan de wedstrijd begonnen. Voor de toeschouwers was het allemaal wat onduidelijk want ook HFC speelt in groen-wit-zwart, maar spelers en de scheidsrechter hadden er geen probleem mee. En dus ging de wedstrijd van start en werd van iedereen uiterste concentratie gevraagd.

De start van de wedstrijd was wat rommelig van beide kanten. De felheid waar Winsum normaal gesproken mee begint, kwam niet helemaal uit de verf. Het koste Winsum duidelijk moeite om het spel naar zich toe trekken en HFC liet af en toe zien een gevaarlijke ploeg in de omschakeling te zijn. Tot de 9 minuut een diepe bal op Sjoerd werd gegeven. Hij kreeg de bal in de ‘16’ en werd toen hij wilde aannemen onderuit getrokken door zijn tegenstander, waarna de scheidsrechter niets anders kon dan een penalty geven. Die werd door Jered hard via de paal in het doel geschoten voor de 1-0. Kort daarna had er weer een penalty gegeven kunnen worden, nadat Sjoerd met een been op middelhoogte in aanraking kwam. Dat werd niet gezien of niet als overtreding gezien want het spel ging verder. Na de openingstreffer kreeg Winsum wel wat kansjes, maar de grootste kans was voor HFC waar een speler na een lange bal van de keeper alleen richting keeper Jorn ging. Net als vorige week kwam Jorn weer als winnaar uit die strijd door met een knappe reflex met zijn voet het schot van richting te veranderen. Winsum begon wel wat beter te spelen, maar het beslissende schot kwam maar niet. En zo werd met de kleinst mogelijke voorsprong de kleedkamer voor de rust opgezocht.

Al tijdens de eerste helft begon het idee te leven dat de spelers toch meer nadeel van de gelijke kleuren in de tenues hadden dan gedacht. In de rust werd daarom snel gezocht naar wat reserve kleding en met wat improvisatie wisten we het team in een Willem II variant om te toveren. Met de boodschap om nu wel van het begin af aan volle bak te spelen gingen de boys het veld weer op.

Dat dat niet aan dovemans oren was gericht werd heel snel duidelijk. Met de andere tenues, bekende Winsum kleur, het liet direct haar ware gezicht zien. Vanaf de start van de tweede helft overrompelde het HFC volledig. Na drie minuten was het Wouter die Davey aan de zijkant wegstuurde. Op zijn typerende wijze ging Davey langs zijn tegenstander richting achterlijn en gaf strak voor. Daar liep Jarickson in richting eerste paal, om vervolgens de bal eerder te raken dan zijn tegenstander en deze knap in het doel te schieten. Nog geen twee minuten was het weer raak nadat Menno met een schitterende steekpass Jered wegstuurde. Op snelheid vloog hij langs zijn tegenstander en bleef koel oog-in-oog met de keeper door de bal laag in de kort hoek binnen te schieten (3-0). Direct vanaf de aftrap veroverde Jarickson de bal, stuurde Davey weg die langs zijn tegenstander ging en op de achterlijn oog had voor de inkomende Jered die de 4-0 binnenschoot. Winsum bleef de bovenliggende partij en speelde prima, maar het was toch HFC die een eretreffer wist de maken. Veel hoop kon HFC hier niet uit putten want vijf minuten later was het Winsum dat de marge weer hersteld had. Lars werd met een schitterende pass van Menno bereikt in het strafschopgebied. Die probeerde de bal richting doel te koppen, maar leek de bal volledig verkeerd te raken. Maar vreemd genoeg zeilde de bal via een boog zo het doel in. Even dacht iedereen dat de bal naast was, maar het was echt de 5-1. Later in de wedstrijd wist diezelfde Lars uit een vrije trap nog de lat te raken en werd van afstand nog de paal geraakt, maar het bleef bij de 5-1.

In tegenstelling tot veel andere de wedstrijden was dit vooral een uitstekende tweede helft van het team. Binnen 6 minuten werd het verschil gemaakt en was de wedstrijd gespeeld. Het was vervolgens ook goed om te zien hoe het team omging met het gedrag van de tegenstander en zich niet liet verleiden en intimideren. Volgende week volgt wederom een thuiswedstrijd. Dan komt Gorecht naar Winsum en wordt om 12:15 gestart op sportpark Schouwerzijlsterweg.