Zaterdagmiddag stond voor de dames van Winsum een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen de dames van Berkum. Deze ploeg die aardig aan de weg heeft getimmerd afgelopen zomer, door een aantal talentvolle dames binnen te halen, had nog geen punt verloren en stond bovenaan met 18 punten uit 6 wedstrijden. Vorig jaar hadden we beide wedstrijden nog verloren tegen Berkum, maar zouden wij deze middag dan de eerste ploeg zijn die Berkum punten kon gaan afpakken dit seizoen?

De wedstrijd begon rond 14.30 uur en werd gespeeld op veld 2, omdat het eerste ook thuis moest spelen. Waarschijnlijk moest Berkum wennen aan de zware grasmat en gingen wij direct voortvarend van start, want na 2 minuten spelen was het al 1-0 voor Winsum. Na een corner kon de goalie van Berkum de bal niet klemvast houden en kon Chantal met een hakje achter het standbeen de bal in het doel plaatsen. Een minuut later was het Berkum dat gevaarlijk werd voor het doel van Winsum. Er werd niet goed doorgestapt en er ontstond teveel ruimte tussen de linies waardoor Berkum op goal kon schieten maar de bal schoot net voor langs. Een minuut later, in de 4e minuut, was het Winsum dat de 2-0 noteerde. Kim speelde de bal over de verdediging op Anouk en deze zag de goalie iets voor haar doel staan en met een lob schoot Anouk de bal over de keeper heen en maakte de 2-0. Berkum wist op dat moment even niet wat er gebeurde en ze waren de kluts even helemaal kwijt. Doordat Winsum bleef aandringen werd Berkum steeds meer teruggedrongen en gelukkig voor hen viel de 3-0 niet. Toch hadden Anouk en Minke nog de beste kansen in de eerste helft om de score uit te bouwen, maar de bal verdween of in het zijnet of ging net over. Ook Berkum kreeg af en toe nog wat kansen voor het doel van Willisa, maar deze wist haar doel nog steeds schoon te houden. Zo bleef het tot aan de rust op beide velden 2-0 in het voordeel van Winsum.

De 2e helft zag er heel anders uit dan de eerste. Berkum voerde de druk op en Winsum kwam er haast niet meer uit. Toch duurde het nog tot aan de 29e minuut voordat Berkum terug kwam in de wedstrijd. De scheidsrechter bestrafte Willisa omdat ze de bal, naar zijn mening, langer dan 6 seconden vasthad met een indirecte vrije trap binnen de 16 meter. Deze werd prachtig ingeschoten door Berkum waardoor de spanning terugkwam in de wedstrijd 2-1. Een minuut later scoorde Berkum weer maar werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. De druk werd steeds groter voor het doel van de dames van Winsum maar gelukkig hielden ze stand. Neil gebruikte alle wissels en liet Yvonne, Lois en Jolien het veld in gaan voor Indy, Chantal en Berber om wat vers bloed in de gelederen te krijgen. Toch kwam Berkum op gelijke hoogte in de 42e minuut. Een speelster van Berkum stond helemaal vrij voor het doel en kon de bal vrij inkoppen 2-2. Verder dan dit kwamen de dames van Berkum niet en zo werd 2-2 dan ook de eindstand. De eerste verliespunten voor Berkum waren een feit en Winsum was blij met een punt hoewel er ook 3 punten in hadden gezeten.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Be Quick uit Zwolle om 11.45 uur en bij winst staan we dan op de 3e plaats.

Opstelling: Willisa, Kim, Berber (Jolien), Indy (Yvonne), Annie, Minke, Thirza, Chantal (Lois), Nina, Linda, Anouk.

RepoJo